حجت الاسلام «علی تقیزاده»، در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم قرآنی شدن منابر و جلسات در برای ماه محرم تاکید و اظهار کرد: یکی از برنامه های مورد توجه این است که بر اساس آیه ۲۳ سوره احزاب که می فرماید: «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَیٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا»، محتوای استقامت و مقاومت در جلسات مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به انتشار کتاب «عشق جهانی»، گفت: این کتاب برای وعاظ تهیه شده است، تا در منابر قرآنی اگر واعظ و سخنران قصد سخنرانی داشت، با این کتاب به تبیین معارف قرآنی بپردازد. همچنین دو کتابچه و منبر قرآنی هم برای نوجوانان و بانوان تهیه شده است تا بتوانیم منبرها را به سمت قرآنیتر شدن سوق دهیم، زیرا از این طریق میتوان شاهد اتفاقات مهمی در عرصه قرآنی در هیأت ها باشیم.
وی بیان کرد: برگزاری کرسیهای تلاوت تدبری هم یکی از برنامه های مورد توجه است، لذا مقرر شده، تمامی هیأت ها قبل از برگزاری مراسم عزاداری تلاوت قرآن کریم را در مجالس مورد توجه قرار دهند و ما هم اگر تلاوتی در این مجالس انجام نشود، پیگیر چرایی آن خواهیم بود، ضمن اینکه تلاش میکنیم تا اگر تلاوت قرآن در مجالس عزای حسینی صورت می گیرد، با معانی و تدبر قرآن کریم آمیخته باشد. اگر این موضوع در برنامه های قرآنی مورد توجه قرار گیرد، بدون شک شاهد جریان قرآنی در کشور در ایام عزاداری ماه محرم خواهیم بود.
وی گفت: حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) در حرکتشان از مکه به مدینه و از مدینه به کربلا در مواقف مختلف، آیات قرآنی را تلاوت می کردند و این آیات که قریب ۲۵ آیه است، استخراج شده و قرار است این آیات نیز به عنوان نماد زندگی با آیهها تبدیل و در مجالس حسینی بیان شود.
حجت الاسلام تقی زاده همچنین افزود: به مناسبت اربعین حسینی هم آیه دوم سوره مبارکه مائده «وَ تَعاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَ التَّقْوی وَ لا تَعاوَنُوا عَلَی الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ» مورد تبیین و تفسیر قرار می گیرد، رویکرد محتوایی این آیه حرکت در مسیر تعالی فردی و اجتماعی و حرکت در مسیر تقوا و امام است و از این بستر نیز تلاش داریم که ایام اربعین را قرآنی کنیم. همچنین، یکی دیگر از برنامه های مورد توجه برای قرآنی نمودن مجالس و مراسم ها اهتمام به کلام الهی در ایام هفته وحدت است که به همین منظور آیه ۲۹ سوره مبارک فتح «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُم» با هدف تبیین ویژگی های همراهان پیامبر(ص) در مراسم های هیئات مذهبی مورد توجه قرار می گیرد.
رئیس سازمان دارالقرآن خاطرنشان کرد: تهیه و تولیدات رسانهای همچون موشن، مدرسه حفظ، کلیپ های تبیینی، پوستر و همچنین پویش و مسابقات زندگی با آیهها در تابستان برای دو مقطع سنی ۷ و ۱۲ سال هم در نظر گرفته شده و برای آنها در این دوره فهم و حفظ شش سوره انتهایی قرآن کریم شامل ناس، فلق، توحید، مسد، نصر و کافرون در نظر گرفته شده است، برای مقطع سنی بالای ۱۲ سال نیز شامل نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هم فهم و حفظ ۱۰ فراز نورانی قرآن کریم در ایام در نظر گرفته شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در ایام محرم با توجه به ظرفیت مجالس عزاداری، علاوه بر این آیهها، ۱۰ آیه با محور محتوایی «مقاومت و پیشرفت» انتخاب شده است و بر اساس این آیات کتاب منبر برای محتوای منبر قرآنی مجالس عزاداری و کتاب تلاوت تدبری برای تلاوت اول مجالس عزاداری، تدوین و منتشر می شود.
نظر شما