ایمان عجین با ابتلاء الهی است

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه امتحان و ابتلا یک قانون کلی از جانب پروردگار است که به منظور شناخت مؤمنان واقعی، شکوفاشدن استعدادهای درونی و به فعلیت رسیدن آن ها صورت می پذیرد، گفت: مطابق آیات قرآن کریم،  ایمان عجین با ابتلاء الهی است به گونه ای که  امام‌حسین(ع) در گودال قتلگاه می‌گوید خدایا راضیم به رضای تو.

حجت الاسلام مرتضی احمدی- دبیرستادامربه معروف و نهی از منکر مازندران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن محرم حسینی ایام اقامه عزای سیدالشهدا(ع) و یاران آن حضرت با اشاره به درس های قیام عاشورا، اظهار کرد: هدف اصلی قیام امام حسین (ع) اصلاح جامعه اسلامی و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود.

وی با بیان اینکه یکی از درس های محرم اینکه انسان از سوی خداوند متعال امتحان می شود، افزود: امام حسین(ع) در کربلا مورد امتحانات بیشماری قرار گرفتند چرا که ابتلاعات و امتحانات امام معصوم باتوجه به ظرفیت وجودی شان با سایر انسان ها متفاوت است.

حجت الاسلام احمدی گفت: گاهی جوانی را مشاهده میکنیم که می گوید خدا دوستم ندارد چرا که دائما مورد امتحان قرار می گیرم، در پاسخ به این جوان و دیگر افرادی که نظیر وی فک می کنند باید گفت امتحان و ابتلا برای همه ی انسان ها از جمله معصومین است و نباید فوری خود را از دایره اتصال بنده با معبود خارج کنیم.

وی با بیان اینکه امتحان و ابتلا یک قانون کلی از جانب پروردگار است که به منظور شناخت مؤمنان واقعی، شکوفاشدن استعدادهای درونی و به فعلیت رسیدن آن ها صورت می پذیرد، خاطرنشان شد: مطابق آیات قرآن کریم،  ایمان عجین با ابتلاء الهی است به گونه ای که  امام‌حسین(ع) در گودال قتلگاه می‌گوید خدایا راضیم به رضای تو.

حجت الاسلام احمدی با اشاره به آیات ۲و۳ سوره عنکبوت که خداوند در این آیات می‌فرمایند: «آیا مردم گمان کردند به حال خود رها می‌شوند و آزمایش نخواهند شد!؟ ما کسانی را که پیش از آنان بودند آزمودیم (و اینها را نیز امتحان می‌کنیم) باید علم خدا در مورد کسانی که راست می‌گویند و کسانی که دروغ می‌گویند تحقق یابد.»، اذعان کرد: امتحان موجب تربیت و رشد انسان می‌شود.

وی در ادامه به هفته امربه معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: اصل امربه معروف و نهی از منکر که دو واجب الهی است به فرموده علمای دین مهمترین کار این عالم محسوب می شود که باید انسان انجام دهد.

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه ۲۱بهمن سال ۱۳۵۷یک روز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ستاد امربه معروف و نهی از منکر به فرمان امام خمینی رحمت الله علیه تشکیل شد، افزود: چرا که امام راحل براین باور معتقد بودند جامعه متعالی باید امربه معروف و نهی از منکر داشته باشد.
وی با بیان اینکه امربه معروف و نهی از منکر یعنی نظارت همگانی، اذعان کرد: متاسفانه در جامعه امروزی مردم با شنیدن نام امربه معروف و نهی از منکر، یاد برخورد با بدحجابی و بی حجابی می افتند که این طور نیست بلکه مسئله معروف و منکر مسئله گسترده ای است که در حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی،   سیاسی و... باید اجرایی شود.

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه تذکرلسانی یکی از ماموریت های آمربه معروف و ناهی از منکر است که باید با زبان لین و شیوه ای خاص و متفاوت انجام شود، گفت: مقوله عفاف و حجاب بسیار مقوله مهمی است که ستاد ماموریت هایی در این بخش دارد.

وی با اشاره به اینکه معروف آنچیزی که شرع و قانون بدان امر کرده باشد و منکر آنچیزی که قانون و شرع بدان نهی کرده باشد، افزود: همانطور که معروف و منکر شرعی داریم معروف و منکر سیاسی و فرهنگی هم داریم بدین گونه که عدم تکریم ارباب رجوع در یک سازمان منکر است.

حجت الاسلام احمدی بیان کرد: اصل هشتم قانون اساسی که متفاوت ترین اصل نسبت به قانون اساسی دیگر کشورهاست همین اصل امربه معروف و نهی ازمنکراست یعنی نظارت مردم برمردم و نظارت مردم بردولت، اتفاقا نظارت مردم بردولت که به جمهوریت معنا می بخشد چرا که مردم و شهروند ناظر و مطالبه گر مسئول پاسخگو تحویل می دهد.

وی از منشور اداری دستگاه ها بعنوان یک معروف یاد کرد و افزود: عدم رعایت این منشور منکر است.

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه ستاد امربه معروف و نهی منکر یک مجموعه ناظر و سیاستگذاری است که ۱۷دستگاه اجرایی عضو این ستاد هستند، گفت: این ستاد باید به سمت ترک فعل ها حرکت کند و به فرموده رهبرمعظم انقلاب اسلامی حلقه های میانی امورات را به دست بگیرند یعنی ستاد امربه معروف و نهی از منکر، تشکل های مطالبه گر را ثبت نام کند، آموزش دهد و حمایت کامل ازآنها داشته باشد تا شاهد احیای این فریضتین الهی باشیم.

وی با تاکید براینکه آمر به معروف و ناهی از منکر در درجه اول خود باید عامل باشد، تصریح کرد: الزاما آمربه معروف نباید عامل به همه ی امورباشد ولی به آنچه که امر می کند باید عامل باشد هدف ما مچ گیری نیست هدف ما تعالی و رشد جامعه است در ستاد مامور به اثر هم هستیم.

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه در هر تصمیم که ستاد می گیرد کارشناسان اجتماعی را نیز دخیل می کند چرا که امربه معروف و نهی از منکر یک مقوله فرهنگی اجتماعی است، گفت: تدوین سند بلند مدت را در دست اقدام داریم که تاپایان سال رونمایی میشود تا آثار اجتماعی امربه معروف و نهی ازمنکر در جامعه ارزیابی شود.

وی در خاتمه به اجرای طرح هزار منبر هزار معروف در ماه محرم اشاره کرد و یادآورشد: به مناسبت هفته احیا فریضتین امربه معروف و نهی ازمنکر و گرامیداشت ۲۱ تیر روز عفاف و حجاب روزچهارشنبه ۲۰تیر ساعت ۹صبح همایش سفیران زینبی(س) به همراه تقدیر و تجلیل از بانوان آمربه معروف و ناهی از منکر و اهداء نشان عفاف و حجاب به فعالین برتر در صنعت، مد لباس ایرانی اسلامی در مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی مازندران برگزار میشود.

کد خبر 1772025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha