به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ۳۰ تیرماه در سفر یک روزه خود به استان آذربایجان غربی و در حاشیه بازدید از خانه هدایت در جمع خبرنگاران افزود: تلاقی ۳ ماموریت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خانه صنایع دستی متبلور میشود و راهاندازی خانههای صنایع دستی فرصتی برای معرفی تولیدات هنرمندان و جاذبههای گردشگری است.
وی با بیان اینکه مجموعههایی که برای خانههای صنایع دستی در نظر گرفته میشود دارای جنبه میراث فرهنگی و گردشگری است، افزود: خانههای صنایع دستی فرصتی است تا مردم علاوه بر آشنایی با تولیدات صنایع دستی با جنبههای گردشگری مجموعهها نیز آشنا شوند.
ضرغامی بیان کرد: معرفی تولیدات هنرمندان فعال در حوزه صنایع دستی، ظرفیت های استان ها در این بخش و همچنین ایجاد جاذبه گردشگری مناسب از جمله مهمترین نتایج راه اندازی این خانه ها به شمار می رود.
وزیر میراث فرهنگی گفت: بنای خانه هدایت ارومیه که به عنوان خانه صنایع دستی آذربایجانغربی انتخاب شده دارای جلوههای زیبایی از نظر معماری و مهندسی و مجموعهای منحصر به فرد است.
وی با ابراز خرسندی از همکاری مجموعههای مختلف در راهاندازی خانه صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: این اقدام در استان بسیار ستودنی است و میتواند الگویی در سطح ملی برای راهاندازی خانههای صنایع دستی باشد.
پتانسیل های گردشگری قلعه «بدلبو» به خوبی معرفی شود
سیدعزتالله ضرغامی در بازدید از قلعه بدلبو نیز اظهار کرد: روستای بدلبو در یک منطقه با طبیعت بکر و آب و هوای خوب قرار گرفته و همین موضوع بهترین فرصت برای توسعه گردشگری در این منطقه است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر ضرورت تسریع در اقدامات مرمتی بنا افزود: وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی حمایتهای لازم را در این راستا خواهد داشت.
وی با بیان اینکه درنورپردازی مجموعه باید دقت شود تا مجموعه فاخری به بهرهبرداری برسد، ادامه داد: معرفی قلعه بدلبو نیز از جمله دیگر اقداماتی است که برای شناساندن بیشتر این مجموعه باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است؛ قلعه تاریخی بدلبو ارومیه یکی از آثار تاریخی این شهرستان است که در روستای بدلبو (بدیرلی) در ۱۴ کیلومتری جاده سرو و در محال نازلو چای و در دوره قاجار ساخته شده است و هدف از ایجاد آن حفاظت از شهر و استقرار فوج افشار بود، این بنا در دوره حکمرانی اقبال الدوله شاهد تاریخ پرماجرای حمله شیخ عبیداله یاغی به شهر ارومیه بوده است.
این قلعه در یک منطقه خوش آب و هوا قرار گرفته که علاوه بر داشتن معماری تاریخی از مزیتهای گردشگری طبیعی نیز برخوردار است.
مرمت قلعه بدلبو با مشارکت بخش خصوصی و زیر نظر کارشناسان این ادارهکل از چند سال پیش آغاز شده و در این مدت کمکهای فنی و اعتباری لازم از این پروژه انجام شده است و اخیرا نیز ۵ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ (وام کمبهره) به این اثر تاریخی اختصاص داده شده است و در صورت بهرهبرداری قلعه بدلبو میتواند تبدیل به اولین هتل بوتیک استان یا اقامتگاه بومگردی فاخر شود. از جمله ویژگیهای معماری قلعه تاریخی بدلبو وجود تعداد زیاد قوسهای آن است که به نوبه خود در میان آثار تاریخی آذربایجان غربی کمیاب است.
تعدد قوسهای این مجموعه آن را در میان بناهای آذربایجان غربی بارز میکند. در مسیر جاده به سمت روستای بدربو میتوان تک برجهایی را دید که آن زمان برای دیده بانی و کسب اطلاع از نقل و انتقال اشرار ساخته شده بود که اینک نیز میتوان آثاری از آنها را یافت، همچنین نمونه از همین برجها در مسیر جاده قلعه اسماعیل آقا وجود دارد.
کلمه بدلبو که بین عموم مردم به صورت بدربو هم تلفظ میشود نام یکی از طایفههای افشار و یا نام روستایی است که این طایفه ساکن آن هستند.
نظر شما