به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، محمدحسن اسدی در دیدار با وانگلی پینگ رئیس کنفرانس شورای سیاسی خلق چین در نانجینگ با اشاره به میراثداری فرهنگ، تاریخ و تمدن کهن شیراز، اظهار کرد: شیراز مهد فرهنگ، تمدن و ادب ایران اسلامی و قطب دانشگاهی و پزشکی کشور، چهار دوره پایتخت ایران بوده است که از هر دوره بهویژه دوره زندیه بهعنوان آخرین دوره پایتختی، آثار فرهنگی متعددی به یادگار مانده است.
شهردار شیراز با اظهار خرسندی از حضور هیئت عالیرتبه نانجینگ در شیراز و بازدید از تختجمشید و مجموعه تاریخی زندیه، به روند مناسبات دو شهر در سالهای گذشته اشاره و افزود: دو شهر از زمان اولین سفر هیئترسمی نانجینگ به شیراز در سال ۹۵ تا امضای قصدنامه خواهرخواندگی در تیرماه ۹۶ و انعقاد پیمان خواهرخواندگی در اردیبهشت ۹۷ و تبادلات بعدی، روند ارتباطی مطلوبی را دنبال کردهاند.
وی نصب سردیس سعدی در پارک دوستی نانجینگ و رونمایی از تندیس سائوشیچین نویسنده چینی اهل نانجینگ در باغ جهان نما را نمادی از پیوند عمیق دو شهر دانست.
عضو هیئتمدیره اتحادیه شهرهای تاریخی و انجمن کلانشهرهای مهم جهان(متروپلیس) با اشاره به عضویت نانجینگ در این سازمانهای معتبر بینالمللی ابراز امیدواری کرد: با مشارکت فعال نانجینگ در رویدادها و برنامههای آتی متروپلیس و اتحادیه شهرهای تاریخی، علاوه بر تقویت ارتباطات دوجانبه، محورهای جدید همکاری بین دو شهر در چارچوب برنامههای نهادهای بینالمللی، تعریف و عملیاتی شود.
این مقام ارشد شهری شیراز در دیدار با رئیس کنفرانس شورای سیاسی خلق چین در نانجینگ بر دوام و توسعه این خواهرخواندگی تأکید و بیان کرد: با تکیه بر پیشینه غنی تاریخی، تمدنی و فرهنگی کلانشهرهای شیراز و نانجینگ باید زمینه همافزایی بیشتری در راستای گسترش و تقویت ظرفیتها ایجاد کرد.
اسدی همچنین از برگزاری سومین همایش بینالمللی سرمایهگذاری و تأمین مالی در شیراز در ماههای آتی خبر داد و از شهردار نانجینگ و مدیران مالی این کلانشهر برای حضور در این همایش دعوت کرد.
رئیس کنفرانس شورای سیاسی خلق چین در نانجینگ نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به شهر تاریخی شیراز و انجام این دیدار به تشریح ویژگیهای شهر متبوع خود پرداخت و اظهار کرد: این کلانشهر با وسعت بیش از ۶ هزار کیلومتر مربع و جمعیت ۹.۵ میلیون نفر شهری پیشرفته از نظر اقتصادی، صنعتی، پتروشیمی و حملونقل آبی، هوایی و زمینی در کشور چین است.
وانگلی پینگ نیز که قدمت نانجینگ را ۳ هزار سال ذکر میکرد، بر اشتراکات متعدد بین دو شهرخواهرخوانده تأکید و بیان کرد: این شهر به مدت ۴۵۰ سال پایتخت چین بوده است و بهعنوان یک شهر تاریخی بسیار مهم در این کشور محسوب میشود.
به گفته این مقام شهری، نانجینگ نیز مانند شیراز قطبی دانشگاهی است که ۵۶ دانشگاه و ۶۱ مؤسسه تحقیقاتی دارد و در حال حاضر یک میلیون دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند.
وی نیز بر همافزایی ظرفیتهای فرهنگی، علمی و اقتصادی دو کلانشهر تأکید و بر اجرای رویدادهای مشترک درراستای تقویت آنها تأکید کرد.
بر اساس این گزارش، هیئت هفتنفره نانجینگ متشکل از مدیران ارشد شهری و مدیران و کارشناسان حوزه روابط خارجی و فرهنگ و گردشگری با استقبال معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز وارد این کلانشهر شد و پس از ملاقات با شهردار شیراز و برگزاری نشستی با رئیس و مدیران سازمان حملونقل ریلی و بازدید از واگنهای متروی ساخت شرکت پوژن نانجینگ، شیراز را ترک کرد
نظر شما