گام استوار فارس برای تبدیل‌شدن به قطب آیین‌های مذهبی کشور

احیا و پاسداشت هنرهای اصیل معنوی از جمله ضروریاتی است که خوشبختانه از نگاه مدیران استان فارس به فراموشی سپرده نشده و چند سالی است که در قالب ویژه برنامه‌های مختلف همچون «سوگواره آیین‌ها، نواها و آواهای عاشورایی»، فارس را برای تبدیل‌شدن به قطب آیین‌های مذهبی کشور مهیا می‌کند.

خبرگزاری شبستان-استان فارس| هنر دینی یکی از دوران‌های شکوهمند تاریخ هنر و یکی از ارزشمندترین دستاوردهای بشری در عرصه هنری به‌شمار می‌آید و شامل انواع متنوعی از هنرها می‌شود که در ایام شکوهمند و تاثیرگزار محرم و صفر نمود احساسی و اندیشه‌های شگرف آن در آثار هنرمندان جلوه‌گری می‌کند و از مهم‌ترین این آیین‌ها، آیین عزاداری عاشورا است.

هنر عاشورایی که به واسطه ذهن و تخصص خلاقانه اهالی هنر بازآفرینی می‌شود، آنقدر دارای محتوای غنی و موثری است که می‌تواند مفاهیم عاشورایی را بی واسطه و در میان جامعه، به تصویر بکشد و ذهن و روح بشریت را به بزنگاهی هدایت کند که حماسه شهادت حضرت حسین(ع) و یاران باوفایش، تمام تاریخ را ورق زده است.

فارس و شیراز به عنوان مهد فرهنگ و هنر ایران زمین، از دیرباز عرصه بروز و ظهور هنرهای اصیل اسلامی بوده که به صورت تعزیه، شعر، پرده خوانی، نقالی، نقاشی، موسیقی و... تبلور یافته است.

احیای آیین‌های عاشورایی

احیا و پاسداشت هنرهای اصیل معنوی از جمله ضروریاتی است که خوشبختانه از نگاه مدیران استان فارس به فراموشی سپرده نشده و چند سالی است که در قالب ویژه برنامه‌های مختلف همچون « سوگواره آیین‌ها، نواها و آواهای عاشورایی» نسبت به بزرگداشت آن اقدام می‌شود.

گام استوار فارس برای تبدیل‌شدن به قطب آیین‌های مذهبی کشور

اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در پاسداشت حماسه کربلا با همراهی اهالی فرهنگ، ادب و هنر استان، اقدام به برگزاری و اجرای فعالیت‌هایی کرده تا بتواند گوشه‌ای از زحمات هنرمندان برای زنده نگه داشتن قیام امام شهید را ظهور و بروز دهد.

سوگواره بین‌المللی آواها و نواهای عاشورایی

تفاوت این دوره از سوگواره با دوره گذشته برگزاری آن به صورت بین‌المللی است و گروه‌هایی از کشورهای مسلمان مانند افغانستان، عراق و آذربایجان نیز با آواها و نواهای مرتبط با واقعه عاشورا در این رویداد شرکت دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به برگزاری سومین سوگواره بین‌المللی آواها و نواهای عاشورایی در شیراز می گوید: تفاوت این دوره از سوگواره با دوره گذشته برگزاری آن به صورت بین‌المللی است و گروه‌هایی از کشورهای مسلمان مانند افغانستان، عراق و آذربایجان نیز با آواها و نواهای مرتبط با واقعه عاشورا در این رویداد شرکت دارند.

آنگونه که حمیدرضا قانعی گفته، این سوگواره به میزبانی شیراز با هدف احیا و تحکیم سنت‌ها و میراث عاشورایی اقوام و و مناطق سراسر ایران اسلامی و جهان تشیع در سه بخش آیین‌ها، آواها و نواها برگزار می‌شود که در بخش آیین‌ها شاهد نمایش سنت‌های بومی یا نمایشی، اجرای بخشی از تعزیه‌های میدانی و اجرای نقالی و پرده‌خوانی هستیم.

وی ادامه می دهد: در بخش نواها، آثار تکنوازی وتک‌خوانی، گروه‌نوازی و اجرای تک قطعه موسیقی عاشورایی می‌توانند شرکت کنند و در بخش آواها میزبان چاووش‌خوان‌ها، لالایی‌های عاشورایی و مداحی آیینی و بومی خواهیم بود که این سوگواره روزهای چهارم و پنجم مردادماه، همزمان با ۱۹ و ۲۰ محرم برگزار می‌شود.

امسال علاوه بر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی نیز پای کار آمده و قرار است با تدابیری که از سوی این اداره کل اتخاذ شده شاهد برگزاری ویژه برنامه ها و رویدادهای سنتی مرتبط با عزاداری های محرم در شیراز باشیم.

گام استوار فارس برای تبدیل‌شدن به قطب آیین‌های مذهبی کشور

پاسداشت میراث معنوی کشور در شیراز

طبق پیش‌بینی‌ها دهه آخر ماه صفر در میدان گاه مقابل ارگ کریم‌خانی در شیراز آیین‌های عاشورایی و عزاداری ثبت‌شده در فهرست میراث معنوی کشور با دعوت از گروه‌های مطرح تعزیه‌خوانی و سینه‌زنی و مداحان ملی و بین‌المللی برگزار خواهد شد.

شیراز دهه آخر ماه صفر میزبان آیین‌های عاشورایی و عزاداری ثبت‌شده در فهرست میراث معنوی کشور با حضور گروه‌ های مطرح تعزیه‌خوانی و سینه‌زنی و مداحان ملی و بین‌المللی است.

«از اجرای مراسم تعزیه‌خوانی و مداحی گرفته تا معرفی و آداب‌ورسوم، خوراک‌های آیینی عاشورایی و مذهبی و همچنین تجلیل از پیشکسوتان و فعالان حوزه مذهبی و پیرغلامان حسینی و ... ازجمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در برگزاری این رویداد فرهنگی مذهبی است.» این را مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفته و عنوان کرده قرار است آیین‌ها و مراسم مذهبی و عزاداری در ماه‌های محرم و صفر در این رویداد معرفی شود.

محمد ثابت اقلیدی با تصریح اینکه برگزاری رویدادها ابزاری برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی است، گفت: با اینکه فارس برند فرهنگی کشور محسوب می‌شود اما این استان در حوزه توسعه گردشگری داخلی و فرهنگی نیازمند معرفی بیشتر است از این‌رو چنین رویداد مذهبی می‌تواند تأثیر بسزایی در شناخت داشته‌های فرهنگی این استان در ابعاد ملی و بین‌المللی داشته باشد.

شیراز قطب برگزاری آیین‌های مذهبی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با تاکید بر اینکه در حال حاضر برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی در سطح استان با در نظر گرفتن شأن ماه‌های سوگواری محرم و صفر برگزار می‌شود، اذعان کرده شهر شیراز قابلیت تبدیل به قطب برگزاری آیین‌های مذهبی کشور را دارد.

کد خبر 1773577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha