به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علیرضا پناهیان در گردهمایی فعالان مردمی اربعین که عصر امروز (یکشنبه، ۷ مرداد ماه) در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد، گفت: یکی از مسائل بسیار مهم درباره مهم این است که برخی از محبین، نیروهای انقلابی، مسجدیها و افراد مذهبی هنوز اربعین را زیاد جدی نگرفته اند و این جدی نگرفتن یک تحلیل بسیار عمیقی پشت سر خود دارد.
استاد حوزه و دانشگاه با طرح این سؤال که چه اتفاقی باید رخ دهد تا کسانی که اربعین را هنوز آنطور که باید و شاید جدی نگرفته اند، جدی بگیرند؟، اظهار کرد: باید امام زمان (عج) بیایند و فرمانشان به گوش ما برسد یا ما در عالم رویایی بینیم یا روایتی درباره این زمان و پاسداشت عظمت اربعین مشاهده کنیم تا اربعین را جدی بگیریم؟ منتظر چه چیزی هستیم که اربعین تا جدی بگیریم؟
وی با تاکید بر اینکه کسانی که ماجرای اربعین را جدی نگرفتهاند باید در برداشت خود از دین تجدید نظر کنند، تصریح کرد: اموری که در دین باید جدی گرفته شوند به احساس و عقل مؤمنین وابسته هستند و نیاز به دستور از جایی نیست. اربعین یک امر جدی است و اگر کسی آن را جدی نگیرد او را ابلیس دچار تسویف و سهل انگاری کرده است. یکی از کارهای ابلیس همین کار است که به انسان بگوید آنقدر هم مهم نیست، جوگیر نشو!
این کارشناس مذهبی با طرح این سوال که جدی گرفتن اربعین به چه معناست؟، ادامه داد: جدی گرفتن اربعین یعنی انسان برای آن در طول سال کار کند و تفاوت اربعین را با کل فعالیتهای فرهنگی، دینی و شعائر الهی درک کند و امتیازات بالایی برای آن قائل باشد. جدی گرفتن اربعین به این است که انسان آبرو، مال و وقت خود را بیش از هر موضوعی به آن اختصاص دهد و دایره همدلی و همکاری خود با مومنین را گسترش دهد.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری گفت: در مقایسه دور اول و دوم انتخابات خیلیها از سکوت خارج شده و شروع به فعالیت کردند. چه بسا کسانی از فعال شدن نیروهای انقلابی خوششان نیامد و سعی کردند تقابل کنند، اما آنها هم بازی را ۳ بر صفر به نفع نظام و مملکت تمام کردند.
وی با بیان اینکه جدی گرفتن ماجرای اربعین به این است که ما آن را ممتاز از بقیههای فعالیتهای جاری مانند تعظیم شعائر حسینی در عاشورا در محله و منطقه خود بدانیم، اظهار کرد: اربعین از همه شعائر مهمتر است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه جدی گرفتن ماجرای اربعین برای مسئولین دولتی متفاوت است و باید آنها خیلی بسیجیوار پای کار باشند، افزود: ما مقداری از این نوع کارهای جهادی را در دولت شهید رئیسی دیدیم. امیدواریم این حرکت در دولت آینده نیز درسآموز و الگو باشد.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: اگر کسی فکر میکند که اربعین یک زیارت معمولی است و شاید ثواب آن بیشتر باشد، بسیاری از حقایق دین را نشناخته است.
اسلام تظاهرات و پیاده روی ۲۰ میلیونی و غوغا و هیاهوی جوانی را نیاز دارد
این کارشناس مذهبی درباره علت جدی گرفتن اربعین گفت: امام خمینی (ره) در جایی فرمودند که اگر در خانه زیارت عاشورا بخوانید و تسبیح دست بگیرید اسلام باقی نمیماند. اسلام و مکتب به سر و سینه زدن و هیاهو میخواهد. امام خمینی (ره) در آن زمان عاشورا را اینگونه میدیدند، حالا ما با همین منطق میگوییم که اسلام با هیئتهای محلی که در خیابانهای شهر بچرخند باقی نمیماند، اسلام تظاهرات و پیاده روی ۲۰ میلیونی و غوغا و هیاهوی جوانی را نیاز دارد. اینجا دیگر محلی و منطقهای نیست، بلکه در یک آوردگاه بین المللی شعائر حسینی را پاس میدارید.
وی به زائران اربعین حسینی که سال گذشته سر سفره حضرت اباعبدالله الحسین (ع) متنعم شدند توصیه کرد که امسال یک نفر را با خود به پیادهروی اربعین همراه کنند. اگر این کار انجام شود آمار زائران ایرانی اربعین نسبت به سال گذشته دو برابر خواهد شد.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه اربعین نگاه جهانیان را متوجه خود کرده است، گفت: لازم است مقالات و مصاحبههای شخصیتهای بین المللی درباره اربعین در فضای مجازی به صورت گسترده منتشر شود. تسلطی که دشمن بر رسانهها دارد اجازه انتشار آن را گرفته است. ما باید برای وایرال شدن این اثرات دست به کار شویم.
اربعین امیدبخش مستضعفان جهان
وی اظهار کرد: یک زمانی اربعین هویت بخش به جامعه شیعی بود. بعد از آن اربعین هویت بخش جهان اسلام قرار گرفت. در مرحله سوم اربعین امیدبخش مستضعفان جهان شد. اکنون در مرحله چهارم امیدآفرینی برای جهان بشریت در دستور کار اربعین است.
استاد حوزه و دانشگاه خطاب به کسانی که اربعین امام حسین (ع) را جدی نمیگیرند گفت: مگر شما امام حسین (ع) را جدی نمیگیرید؟ جدی نگرفتن اربعین مساوی است با امام حسین (ع) را جدی نگرفتن! چه عاملی بزرگتر از امام حسین (ع) و کدامیک از مظاهر و حقایق دین میتواند « لِیُـظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلِّه» را محقق کند؟ قصه کربلا را شوخی نگیرید!
وی با تاکید بر اینکه اهل بیت (ع)، اباعبدالله الحسین (ع) را راه ارتباط با قلوب قرار دادند، ابراز کرد: در روایت آمده که ثواب زیارت حرم امام علی (ع) بیشتر از ثواب زیارت حرم امام حسین (ع) است، ولی توصیه امامان معصوم بر زیارت کربلای حسین (ع) و اشاره ائمه نورانی ما برای زیارت اربعین است. اینجا نقطه عزیمت است.
در جدی گرفتن اربعین جدی باشیم
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه برخی از مذهبیها میگویند الان شلوغ است و برای رفتن به پیادهروی اربعین هوا خیلی گرم است، اظهار کرد: یک عزم جزم برای جدی گرفتن اربعین لازم است. البته دلهای پاک مردم این کار را میکند، ولی امان از کسانی که در موقعیتهای رهبری و هدایت افکار عمومی به هر دلیل قرار گرفته و میخواهند این جدی بودن را کاهش دهند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: مهمترین هدف ارزشمند فلسفه انقلاب اسلامی این بوده که مؤمنینِ به امام علی و امام حسین علیهماالسلام قدرت پیدا کنند تا امنیت پیادهروی اربعین را فراهم کنند. جمهوری اسلامی پایگاه امنیت کل منطقه است و انقلاب اسلامی با خون شهدا مرکزِ امنیتبخش به ۲۰ میلیونی است که در پیاده روی اربعین شرکت میکنند.
وی افزود: عراقیها برای اربعین جان دادهاند. ما در جنگ تحمیلی ۲۵۰ هزار شهید تقدیم کردهایم. من از یکی از علمای برجسته شیعه در بغداد پرسیدم صدام چند نفر از عراقیها را به شهادت رسانده؟ او گفت بیش از یک میلیون نفر. وقتی میبینید کار موکبداری عراقی در دلهای زائران اثر میگذارد به خاطر این است که خون شهدا پشت سرش است.
این کارشناس مذهبی اظهار داشت: آدم باید خجالت بکشد در مقابل خونهای ریخته شده مدافعان حرم، زائر حرم نشود. برای این حرم خونهای زیادی ریخته شده و سرهای دختران کوچکی بریده شده است. چرا باید به حرمی که در کمال امنیت در اختیار ما قرار گرفته است، اهمیت ندهیم؟ ما جواب آن شهدا را چه خواهیم داد؟ اگر کربلا نروی جواب مدافع حرم شهید را چه میدهی؟ امام صادق (ع) فرمودند: غیبت از زیارت حرم حسین (ع) نباید بیش از سه سال طول بکشد؛ در غیر اینصورت مورد عاق و شکایت رسول خدا (ص) قرار میگیرید.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه طبق نظرسنجیها ۷۰ درصد مردم آرزوی زیارت اربعین را دارند، تصریح کرد: اگر از ۷۰ درصد تنها ۱۰ درصد عازم این سفر شوند چه رقمی میشود؟ معلوم میشود مساجد و هیئات ما کوتاهی میکنند و ماجرا را جدی نگرفته اند. جدی نگرفته شدن اربعین توسط برخی از آدمهای خوبی که در جامعه هستند یک خطر برای تلقی ناصحیح از دین داشتن تلقی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان کسی که از اولین نفراتی بودم که بعد از سرنگونی رژیم صدام شاهد برگزاری اربعین بوده ام، تاکید میکنم که هیچ نهاد دینی، تبلیغی در ایران که هیچ در عراق حتی موجب راه افتادن اربعین باعظمت نشده است. این کار خودجوش مردمی است. کاری است که اباعبدالله الحسین (ع) با دلها انجام داد.
نظر شما