به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، بررسی دستاوردهای کانون های فرهنگی و هنری در مساجد نشان می دهد که در بعضی از این مراکز مخاطبان مفاهیم ارزشمندی را در حوزه های مهارتی، فرهنگی، اعتقادی و اجتماعی می آموزند و از آن در زندگی شخصی بهره می گیرند.
این آموزش و ارتقا دانش و مهارت جز مهمترین کارکردهای مساجد نیز بوده که فرد با ورود به این مراکز دینی علاوه بر بهره گیری از معنویت،چیری به دانش خود نیز بیفزاید.
جوان و نوجوانی که علاوه بر حضور در مسجد از مخاطبان اصلی کانون های فرهنگی و هنری نیز هستند نیز باید مفاهیم جدیدی را تجربه و با بیاموزند و از آن در زندگی فردی و اجتماعی خود استفاده کنند.
مهارت های زندگی و اجتماعی از جمله مفاهیم مورد نیاز جامعه امروز بوده که البته مخاطبان بیشتری هم دارند و از این رو باید کانون های فرهنگی و هنری به آن بپردازند.
نوجوان و جوانی که این مطالب را می آموزد بهترین سرمایه را کسب کرده و چرا که در زندگی فردی و اجتماعی خود استفاده می کنند و از آن در خاطرات خود به عنوان یک موهبت و ساعاتی ارزشمند یاد می کنند.
دوره های اشتغال آفرینی، معرفی فرصت های سرمایه گذاری،بازدید از مراکز اشتغال زایی و صنعتی و دانش بنیان برای کارآفرینی لازم بوده و برای زندگی هم مهارت های ارتباطی، اجتماعی، خلاق، مدیریت فردی و مدیریت هیجان های مثبت و منفی هم پیشنهاد می شود.
مهارت آموزی در کانون های مسجد استان اصفهان
بررسی برنامه های کانون های مساجد استان اصفهان از برگزاری دوره های مهارت آموزی در عرصه های اشتغال و کارآفرینی و نیازهای زندگی حکایت دارد.
جوانان و نوجوانانی که در کانون ها از این مهارت ها بهره مند می شوند برای خود تجربه و سرمایه های ارزشمندی را به وجود می آورند.
سرپرست ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان در این باره گفت: مهارت آموزی به عنوان برنامه های همیشگی بعضی از کانون ها مطرح بوده و توانسته اعضا و کانون را خودکفا کند.
محمدتقی محمدیان تعامل با نهادهای متولی در عرصه را مهم خواند و افزود: فنی حرفت ای، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی مردمی و. شهرک های صنعتی در باره همکاری دارند.
وی ادامهداد: مهارت آموزی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و همچنین دورهءهای کارآفرینی جز برنامه های این مراکز بوده که در هر مرکز متفاوت است.
اهمیت آینده اقتصادی بچه های مسجد
نیازهای هر مقطع سنی متفاوت بوده اما اگر با نگاه بلند مدت به آینده بنگریم بسیاری از مشکلات رفع و دغدغه های جامعه کاهش پیدا می کند و نسل های آینده کمتر با مشکلات و نارضایتی ها روبرو خواهند شد.
یک نوجوان در کنار نیازهای استقلال طلبی، رفاه و نشاط اجتماعی به آینده نگری نیز نیاز دارد تا با شناسایی استعدادهای او، به رشد و نبوغ آن کمک کرد و آینده روشی برای او ساخت.
آینده اقتصادی نوجوانان از امروز قابل بررسی و تدوین خواهد بود به شرط آنکه در بین نیازهای این دوره سنی به مهارت آموزی برای آینده و رشد استعدادها نیز توجه شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد تیران و کرون با بیا اینکه دغدغه اقتصادی در بین نوجوانان جوانان برای امروز و آینده آنان وجود دارد، گفت: آموزش و مهارت افزایی و کمک به درآمدزایی آنان برای آینده لازم است.
علی معینی ادامه داد: مدیران کانون های مساجد با ایجاد بسترهای درآمدزایی و اقتصادی قادر به ایجاد شغل، آینده نگری و رشد استعدادهای افراد خواهند بود که بازتاب آن گاهی در زمان حال نیز مشهود بوده و برای آینده هم اثر گذار می شود.
وی با اشاره به اینکه فراگیری مهارت ها بر اساس نیاز جامعه ضرورت دارد، تصریح کرد: خودکفایی اقتصادی جوانان و نوجوانان می تواند انگیزه خوبی برای حضور آنان در کانون های فرهنگی و هنری باشد تا به واسطه فراگیری آموزش و توانمندسازی به خود و جامعه کمک کنند.
تکنولوژی در خدمت اقتصاد و کارآفرینی
توسعه زیرساخت های نوین و تکنولوژی باعث شده تا فرصت های کارآفرینی جدیدی به وجود آید و گروه های مختلف سنی نیز از آن برای درآمدزایی بهره گیرند.
کسب مهارت کار در این بستر امکان رشد اقتصادی را به همراه داشت و از اتلاف وقت جوان و نوجوان نیز در اوقات فراغت هم جلوگیری می کند و با آموزش موضوعات جدید کاری می تواند جریان سازی خاصی را به وجود آورد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدن فعالیت های درآمدزایی کانون های مساجد را مهم خواند و یادآورشد: درآمدزایی با طرح های کارآفرینی قابل تحقق بوده و افراد عضو این نهادهای فرهنگی نیز از آن بهره مند خواهند شد.
کوروس بدیعی خاطرنشان کرد: بهره گیری از فناوری های نوین در توسعه فرهنگی مهم بوده و بچه های مسجد باید فعالیت های جدید و نوآورانه ای را اجرا کنند.
هدایت آموزشی نوجوانان در مراکز اوقات فراغت
ماموریت سازمان های متولی در حوزه اوقات فراغت تنها آموزش یک سری مفاهیم نبوده بلکه باید نگاه جامعی به آینده و نیازهای امروز داشته باشند.
افراد تنها مهارت ها را در یک کلاس آموزشی نمی آموزند بلکه در کارگاه ها به صورت تجربی نیز بیشتر آشنا شده و در اردوهای علمی و بازدید از مراکز اقتصادی و تولیدی انگیزه کار پیدا می کنند.
جریان سازی آموزشی در نوجوانان برای دستیابی به این هدف مهم ضرورت دارد که مدیران و تیم های اجرایی کانون های مساجد باید به آن توجه کنند.
یکی از مسئولان سازمان فنی و حرفه ای در استان اصفهان به همین مقوله اشاره کرد و گفت: دانش آموزان و نسل های جدید باید مهارت های لازم را بیاموزند.
عباس مهدیان با بیان اینکه مراکز فنی و حرفه ای دولتی و خصوصی به این کار مشغول هستند، تصریح کرد: اوقات فراغت فرصت مناسبی برای هدایت آموزشی و جریان سازی برای کسب مهارت است تا افراد بتوانند در عرصه های اقتصادی و کارآفرینی فعال شوند.
نظر شما