به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، ظهر امروز حجت الاسلام کاظم صادقی در خطبه های نماز جمعه جازموریان، ضمن توصیه به تقوی الهی با اشاره به سبک زندگی اسلامی، گفت: یکی از راه های تربیت صحیح واقف بودن پدر و مادر به نقش خودشان و عامل بودن به خواسته هایی است که از فرزندان توقع دارد.
امام جمعه جازموریان با تسلیت شهادت امام حسن مجتبی (ع)، ابراز کرد: آن حضرت شجاع ترین فرد تاریخ است زیرا در زمان امامت ایشان وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه به گونهای رقم خورده بود که آن حضرت هرچه شرایط را بررسی و تحلیل میکردند، میدیدند احتمال غلبه یافتن بر معاویه برابر با صفر است.
وی افزود: در آن وضعیت که پیروزی نظامی ممکن نبود و امام به عنوان رهبر یک فکر، حافظ یک مکتب، مسئول اول حفظ قرآن و اسلام، بر سر دوراهی قرار گرفتند یا باید به یک نوع جنگ سیاسی روی می آوردند و به این وسیله، مکتب را که او مسئول حفظ آن هستند عهدهدار بشوند یا نه.
حجت الاسلام صادقی اظهار کرد: در این «نه» خیلی راهها و پیشنهادهای دیگر وجود دارد اگر ما باشیم، در مقابل این تردید چه تصمیمی میگیریم؟ آیا دست روی دستِ هم بگذاریم؟ این یک شقّ قضیه؛ یا خودمان را قهرمانانه به کشتن بدهیم؟.
خطیب جمعه جازموریان خاطرنشان کرد: امام حسن (ع) این شقّ اخیر یعنی نرمش قهرمانانه را انتخاب کردند، نرمش قهرمانانه به معنای مانور هنرمندانه برای دست یافتن به مقصود است.
حجت الاسلام صادقی خاطرنشان کرد: آن حضرت وقتی دیدند شکست در جنگ نظامی قطعی است بنابراین ترجیح دادند که فعلاً جنگ را به صورتی قطع کنند و دشمن را تا همین جایی که آمده است متوقّف نمایند و خود و زُبدگان جبهه حق و ایمان را حفظ و ذخیره کنند و در این فرصت مناسبی که برای جبهه حق پیش میآورند، تدارک یک حمله وسیع را ببینند.
امام جمعه جازموریان تصریح کرد: امام حسن (ع) این راه را انتخاب کردند که راهی دراز مدت و فایده آن آجل (غیر عاجل) است بنابراین اغلب نفهمیدند حضرت دقیقا چه کردند و بعضا از ایشان سؤال میکردند و امام به اقتضاء، مسأله را مانند روشنگری امام برای سلیمانبن صرد خزاعی تبیین می فرمودند.
وی عنوان کرد: اگر امام مجتبی (ع) به میدان جنگ میرفتند و کشته میشدند ممکن بود عدهای را به اعجاب و تحسین وا دارند اما این کار مساوی با نابودی مکتب اسلام به طور کل و محروم شدن جوامع بشری از اسلام برای همیشه بود در واقع آن حضرت شجاعت زیادی به خرج دادند و با وارستگی گذشتند از آن احترام و تکریمی که عدهای در آن روز برای ایشان قائل بودند، یا اگر تاریخ به یک صورتی ثبت میکرد و یک محققی در گوشه کتابخانهای نام ایشان را در کتابی میخواند و از ایشان تقدیری میکرد.
حجت الاسلام صادقی بیان کرد: شجاعت واقعی این است که انسان بر طبق آنچه مصلحت، فکر و ایدئولوژی او است اقدام کند، اگر چه کسی نفهمد و امام حسن (ع) حاضر شدند وجهه و محبوبیّت خود را در میان دوستان نزدیکش، فدای مصلحت واقعی کند حاضر شدند که او را نشناسند برای اینکه اسلام را بشناسند و اسلام بماند.
خطیب جمعه جازموریان با اشاره به آغاز به کار دولت چهاردهم، اظهار کرد: تلاش برای توفیق دولت چهاردهم یک توصیه ولایی است، توفیق او توفیق همه ما و نظام است نه موفقیت یک فرد یا جناح بنابراین هم باید از بُن دندان به این گذاره کلیدی «توفیق دولت توفیق نظام» باور داشته باشیم و ضمن دعا به گونهای رفتار کنیم که این موفقیت محقق شود.
وی اضافه کرد: اگر موفقیت دولت توفیق نظام باشد که هست معنایش این است که تقویت دولت به هرشکل ممکن «واجب» و تضعیف دولت به هر گونه «حرام» است.
حجت الاسلام صادقی خاطرنشان کرد: رییس جمهور در حال انتخاب اعضای دولت می باشد و طبیعی است در این انتخاب و چینش کابینه برخی یا بسیاری از انتخابها را نپسندیم و برای نقد خود نیز دلایل مستند و محکم داشته باشیم اما باید توجه داشته باشیم که نقد علنی و خطبهای انتخاب اعضای دولت، وظیفه ما نیست.
امام جمعه جازموریان ادامه داد: خود دولت و رئیس جمهور باید بسترهای موفقیت را محیا کنند و به این توصیه امیرالمؤمنین توجه کافی داشته باشند که چهار چیز نشانه از جمله ضایع کردن مسائل اصولی، پرداختن به مسائل فرعی، گزینش افراد فرومایه، عقب راندن افراد شایسته» نشانه شکست و اضمحلال دولت هاست.
وی عنوان کرد: از این دو هشدار امیرالمومنین (ع) دو اصل ایجابی اهتمام به مسائل راهبردی و استقرار نظام شایسته سالاری و توانمند گزینی در مقابل حزبسالاری، قبیلهگرایی و خویشاوند گُماری استنباط می شود.
حجت الاسلام کاظم صادقی گفت: تلاش برای توفیق دولت چهاردهم یک توصیه ولایی است، توفیق او توفیق همه ما و نظام است نه موفقیت یک فرد یا جناح بنابراین هم باید از بُن دندان به این گذاره کلیدی « توفیق دولت توفیق نظام» باور داشته باشیم و ضمن دعا به گونهای رفتار کنیم که این موفقیت محقق شود.
کد خبر 1776339
نظر شما