حجاب مقوله اخلاقی است

موسوی با اشاره به اینکه حجاب از منظر دین اسلام یک مقوله اخلاقی بشمار می رود، گفت: حجاب عاملی برای پایبندی به اصول اخلاق انسانی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران و به نقل از روابط عمومی حوزه های علیمه خواهران مازندران، حمیده‌السادات موسوی-کارشناس مذهبی مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(سلام الله علیها) ساری، اظهار کرد: حفظ چشم، گوش، قلب و تمامی اعضا و جوارح، از هرگونه خطا و گناه را عفاف گویند که حاصل این عفت و حجاب درونی، پوشش ظاهری است؛ به تعبیری لطیف‌تر حجاب، میوه عفاف و عفاف ریشه حجاب است.
وی با بیان اینکه فلسفه اصلی واجب شدن حجاب اسلامی طبق آیات و روایت دستیابی به تزکیه‌ی نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی است، افزود: حجاب، یکی از ارزش‌های اصلی جامعه اسلامی است که تاثیرات مختلفی در زندگی دارد، و تأمل در دستورات دینی، به ویژه در نظام تربیتی و روان شناختی اسلام، نشان می‌دهد که هدف نهایی این مکتب، تربیت انسان‌های کامل، سالم، مفید و عاری از هرگونه ناهنجاری‌های روانی و رفتاری است.
وی به جایگاه حجاب در آیات و روایات اشاره کرد و گفت: از کارکردهای روانی عفاف و حجاب می‌توان به رشد شخصیت زن، عامل ارزشمند شدن او، مصون ماندن زن در برابر طمع‌ورزی هوس بازان، زمینه‌ساز کمال‌گرایی، عاملی برای پایبندی به اصول اخلاق انسانی، عاملی برای رشد شخصیت اجتماعی زنان، استحکام بنیان خانواده و عامل ایجاد آرامش روانی در جامعه اشاره کرد.
موسوی ادامه داد: یکی دیگر از آثار و فواید حجاب که در سلامت روانی زنان تأثیر دارد، نقشی است که در پایبندی همسران به پیمان مقدس ازدواج دارد، زیرا حجاب و پوشش باعث می‌شود زن از نگاه‌های آلوده مردان هوس‌باز و گرفتار شدن به دام عشق‌های آزاد محفوظ بماند و به زندگی و خانواده خود وفادار باشد.
وی بیان کرد: در معارف‌ الهی خانواده مهم‌ترین جایگاه پرورش انسان است، قرآن کریم همسران را «لباس» یکدیگر می‌داند و بدین ترتیب نقش هر یک را معین می‌کند، زن و شوهر نزدیک‌ترین افراد به یکدیگرند و چون لباس، یکدیگر را از آفات و آسیب‌های عفت سوز و ایمان برانداز حفظ می‌کنند، چنانچه زن و شوهر از تعهدات خانوادگی رها باشند، نمی‌توانند برای یکدیگر چون لباس به شمار آیند و عفت و وقار و شخصیت هم را پاس دارند.
موسوی افزود: حجاب از لوازم سامان یافتن چنین بنیادی است و بی‌حجابی با آن تعارض آشکار دارد؛ زیرا بی‌بندوباری در پوشش، بی‌بندوباری در تحریک و احساس نیاز را در پی دارد و تامین نیازهای شعله‌ور بنیاد خانواده را نشانه می‌رود.
وی همچنین خاطرنشان شد: دین اسلام برای حفظ آرامش روانی زنان و مردان از عوامل آسیب‌زا، حجاب و عفاف را برای زنان واجب نموده، و عفت نگاه را برای مردان مقرر فرموده است، به عبارت دیگر، حجاب موجب ایجاد امنیت و احساس شخصیت و هویت واقعی زنان و دور ماندن مردان، به ویژه جوانان جامعه از وسواس شیطانی و تحریکات غریزی است و این امر سلامت روانی فرد و جامعه را سبب می‌گردد.

کد خبر 1776747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha