به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وبدا، دکتر سید مهدی میرغضنفری، با اشاره به توصیه های طب ایرانی به منظور حفظ سلامت زائرین در سفر اربعین، گفت: آفتاب زیاد و شدید، خصوصا برای گرم مزاجان می تواند منجر به خشکی پوست سر، مو و مغز و بی خوابی و عصبی شدن و گرمازدگی و عطش غیرقابل بهبود و بی اشتهایی شود، بنابراین باید از لباس های نخی و خنک و چتر برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب استفاده شود.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل بر پیاده روی آهسته در ساعات اوج گرمای هوا، تاکید کرد و گفت: مزاج خودمان را فراموش نکنیم و خود را در معرض غذاهای مختلف با مزاج های متفاوت قرار ندهیم. ممکن است خلط صفرا که خیلی گرم است و با تندی جات و سرخ کرده ها و استرس و بی خوابی تحریک و تولید می شود، بالا برود، بنابراین از خوردن غذاهای سرخ کردنی و غذاهایی که ادویه های زیاد دارند یا تند و شور و شیرین هستند، خودداری کنیم.
وی ادامه داد: همچنین از پرخوری و در هم خوری که منجر به امتلاء یا پری بدن از خلط بلغم و دم و سنگینی و کرختی می شود، پرهیز کنیم. غذاهای مانده و سخت هضم سنگین یا دارای عدس و بادمجان، نیز سودا را زیاد کرده که باعث گرفتگی شدید عضلات و بی خوابی می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش افزود: پاشیدن مقداری پودر لیمو عمانی بر روی غذاها به دلیل طبع خنکی که دارد می تواند جلوی گرمازدگی را بگیرد.
نمک به همراه داشته باشید
معاون پژوهشی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش توصیه کرد: حتما مقداری نمک همراه داشته باشید، نمک جزو بهترین پاک کننده ها و میکروب کش ها است، کمی قبل و بعد غذا بچشید یا در آب ریخته و دهان شویه و غرغره کنید.
دچار یبوست نشوید
دکتر میرغضنفری با اشاره به اینکه سفر به طور کلی باعث بهم خوردن نظم بدن و ابتلا به یبوست می شود، توصیه کرد که مقداری برگه زردآلو و آلوبخارا که ملین های با طبع خنک هستند به همراه داشته باشید.
خوراکی های طبع گرم، ممنوع
وی ادامه داد: به طور کلی از مصرف خوراکی های با طبع گرم مثل خرما پرهیز کرده و به جای آن از مویز یا بادام خام و یا آلبالو خشک استفاده کنید.
دکتر میرغضنفری اظهار کرد: از خوردن چای غلیظ و قهوه پرهیز کرده و برای جلوگیری از تشنگی زیاد مقداری دانه های لعاب دار مثل دانه اسفرزه، تخم شربتی، تخم بالنگو را به آب اضافه کنید و بنوشید.
پیشگیری از آنفولانزا در سفر
وی با بیان اینکه در این سفر احتمال ابتلا به بیماری های ویروسی و آنفولانزا زیاد است، افزود: مقداری بابونه، آویشن و مرزن جوش که خاصیت ضد ویروسی و ضد التهابی دارند را همراه خود داشته باشید، شب ها مقداری از آنها را درون آب جوش ریخته و بخارات آن را استشمام کنید، این کار سبب پاکسازی و پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها می شود.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: برای داشتن خواب راحت، شب ها مقداری روغن بفشه درون بینی ریخته و یا پیشانی را با آن ماساژ دهید. همچنین برای پیشگیری از تاول پا، شب ها پاها را با روغن بادام یا زیتون ماساژ دهید. قرار دادن پاها در حنا قبل از سفر نیز می تواند به پیشگیری از ترک خوردگی و تاول پا کمک کند.
میوه ها را پوست بگیرید
وی در پایان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری های گوارشی از خوردن سبزی خوردن و کاهو پرهیز کرده و میوه ها را به صورت پوست کنده میل کنید.
نظر شما