به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، «اولین گردهمایی ملی مجموعههای مردمی نخبهپرور» با مشارکت بنیاد ملی نخبگان، ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور، سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری، مرکز هدایت و حمایت مجموعههای علمی تربیتی نخبه پرور شهید احمدی روشن، امروز (چهارشنبه، ۲۴ مرداد ماه) در مجتمع فرهنگی آموزشی (آدینه) برگزار شد.
در این گردهمایی برنامههای مختلف علمی فرهنگی مختلفی با حضور ۱۱۰ مجموعه مردمی نخبه پرور ارائه شد.
بر پایه این گزارش: ابتدای این برنامه با سخنرانی حجت الاسلام رفیعی، مسئول مرکز هدایت مجموعه های نخبه پرور، همراه بود.
وی با بیان اینکه من از سال ۱۳۸۵ دانشجو و از سال ۱۳۹۰ طلبه شدم و در این سالها همواره کار مربی گری، مسوول کانون و فرمانده پایگاه و اساسا فعالیت در عرصه هایی از این سنخ را ادامه دادم، افزود: مجموعه ما تحت عنوان کانون دانش پژوهان نخبه(پایگاه شهید علم الهدی)، در جنوب تهران از ۳۰ سال قبل کار پرورش نخبگان را به صورت خودجوش آغاز کرده است و بارها مدال های المپیاد خود را خدمت رهبری اهدا کرده و البته حضورا نیز چندین بار محضر ایشان رسیده است.
مهمترین گلوگاه تمدنی
مسوول مرکز هدایت مجموعه های نخبه پرور ادامه داد: با شروع فعالیت مجموعه و از دهه ۹۰ به بعد دستگاههای مختلف مانند سازمان بسیج و بنیاد ملی نخبگان و... به مرور زمان، درخواستی را با مجموعه ما مطرح کردند بر این مبنا که بیایید این کار مردمی را توسعه دهید؛ بگردید مجموعه هایی را که نخبه پرور هستند، پیدا کنید و حمایت کنید و آنهایی که نخبه پرور نیستند و استعداد حضور در این عرصه را دارند دعوت کنید به نخبه پروری، اما سوال آن است که چرا این مطالبه را داشتند؟ چون این امر یکی از مهمترین گلوگاه های تمدنی است.
وی در ادامه گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند: تمدن سازی نوین اسلامی آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است، البته پیشتر نیز فرموده بودند که برای تمدن سازی به دو عنصر تولید فکر و پرورش انسان نیاز است و میدانیم که هر دو عنصر به نخبه پروری گره خورده است و از همین روست که نخبگان پیشران پیشرفت و موتور محرک تمدن سازی هستند.
حجت الاسلام رفیعی تصریح کرد: ما برای پاسخ به این درخواستها، مجوعه مردمی دیگری به نام مرکز هدایت و حمایت از مجموعه های نخبه پرور شهید احمدی روشن تاسیس و در ادامه با کمک دستگاههای مطالبه کننده و مجموعههای دیگر و فراخوانهای متعدد، استانهای مختلف کشور را پایش کردیم، در مجموعه شهید احمدی روشن شاید حدود ۳۰ هزار مجموعه را به صورت مستقیم و غیرمستقیم پایش کردیم که حقیقتا کار جهادی و سنگینی در درون دستگاهها و تیم ما بود.
وی اضافه کرد: در نهایت به هزار مجموعه در سطح کشور رسید که مستعد ورود به نخبه پروری هستند برخی از آنها از یک تا دو دهه قبل در شهرهای مختلف شروع به نخبه پروری کرده و برخی مستعد برای ورود بودند، بعد از این پایش نیز استان به استان گردهمایی برگزار و طی آن بحث مفصلی را در مورد ضرورت نخبه پروری و نقشه پیشنهادی مان صحبت کردیم.
فعالیت مجموعه های نخبه پرور در مساجد
حجت الاسلام رفیعی گفت: در این یکسال نزدیک به ۱۰۰ مجموعه به عرصه نخبهپروی ورود جدی داشتند و امروز تقریبا ۱۵۰ مجموعه مردمی نخبه پروری در سطح کشور داریم، بسیاری از این مجموعهها در مسجد حضور دارند لذا از کارهایی که به آن توجه داریم آن است که مساجدی را که به این عرصه ورود کردند، مساجد نخبه پرور نام نهادیم، کار این مساجد آن است که دانش آموزان نخبه را شناسایی و پرورش می دهند.
وی گفت: این مجموعه نخبه پرور را به مثابه یک مدرسه تیزهوشان می دانیم، ما می گوییم حداقل در هر شهر باید یک مجموعه نخبهپرور داشته باشیم، در سطح کشور متولی نخبهپروری به شکل رسمی مدارس سمپاد هستند، به صورت غیررسمی ما فعالیت داریم.
نخبگان باید کنش سیاسی داشته باشند
مسوول مرکز هدایت و حمایت مجموعههای علمی تربیتی نخبه پرور شهید احمدی روشن، تصریح کرد: این گردهمایی چند نتیجه دارد، نخستین نتیجه آن تشکیل جبهه واحد مردمی مجموعههای مردمی نخبه پرور، این تاکید رهبری است که باید در عرصه های مردمی کار جبهه ای انجام داد، ما کارهای بزرگی می توانیم انجام دهیم که از دست دیگر مجموعه های مردمی بر نمی آید، امروز بزرگترین مساله جهان اسلام فلسطین است، رهبری بارها از نخبگان مطالبه کردند که در حوزه دیپلماسی ورود کنید، مجموعه های نخبه پرور میتوانند دست به دست بدهند و با نخبگان دنیا ارتباط بگیرند و کنش سیاسی داشته باشند.
وی افزود: تلاش ما است که بتوانیم ارتباطات و تعامل را در راستای تبادل تجربه با نخبگان داشته باشیم، برای مثال مجموعه ما یعنی مرکز هدایت و حمایت مجموعههای علمی تربیتی نخبه پرور شهید احمدی روشن، قریب بر ۳۰ سال است که در عرصه نخبه پروری فعالیت دارد تجربیاتی که ما داشته ایم ارزشمند است و همواره گفته ایم که این تجارب را در اختیار سایر مجموعهها قرار میدهیم تا دیگر آزمون و خطایی را که ما داشتیم، تکرار نکنند، امید داریم که تک به تک استعدادهای این مرز و بوم تبدیل به نخبگان تمدن ساز شده و زمینه ظهور را فراهم کنند.
نظر شما