کار تشکیلاتی و نخبه‌پروری در مسجد بهتر نتیجه می‌دهد

اولین گردهمایی ملی مجموعه‌های مردمی نخبه پرور برگزار و در آن بر ضرورت کار تشکیلاتی و نخبه‌پروری در مسجد و استفاده از ظرفیت‌های نخبگانی در تمدن‌سازی تأکید شد.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، «اولین گردهمایی ملی مجموعه‌های مردمی نخبه پرور» با مشارکت بنیاد ملی نخبگان، ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور، سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری، مرکز هدایت و حمایت مجموعه‌های علمی تربیتی نخبه پرور شهید احمدی روشن، امروز (چهارشنبه، ۲۴ مرداد ماه) در مجتمع فرهنگی آموزشی (آدینه) برگزار شد.

در این گردهمایی برنامه‌های مختلف علمی فرهنگی مختلفی با حضور  ۱۱۰ مجموعه مردمی نخبه پرور ارائه شد.

حجت الاسلام والمسلمین «کمال‌الدین خداداده» در این گردهمایی ضمن تقدیر از بنیاد ملی نخبگان به منظور شناسایی مجموعه‌های مردمی تاثیرگذار در تربیت نخبگان گفت: کار نخبگانی کار تشکیلاتی است که اگر چنین نباشد استمرار مجموعه نخبه پرور در بلندمدت با چالش مواجه می شد، امروز به رسمیت شناختن مجموعه‌های مردمی نخبه پرور قدم بزرگ و پر خیر و برکتی است و در ادامه شبکه هایی اهمیت دارند که بتوانند این مجموعه‌ها را حمایت کنند آن هم در کنارخدمات بنیاد ملی نخبگان که برای شکوفا شدن این مجموعه‌ها باید دنبال شود.

کار تشکیلاتی و نخبه‌پروری در مسجد بهتر نتیجه می‌دهد

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: در کار تشکیلاتی اگر بتوانیم از شبکه هایی که سال‌های سال و حتی هزاران سال با تمدن بشری در نطام توحیدی همراه بوده استفاده کنیم کارمان جلو می افتد، هویت هایی مثل مسجد که یک شبکه و بهتر بگویم نهاد و کار تشکیلاتی در عالم محسوب می‌شود می‌تواند ما را زودتر به سرمنزل مقصود برساند.

وی افزود: مسجد اگر متولی تربیت نخبگان جامعه و استعدادهای محل خودش باشد می‌تواند قدم های بهتر و باصلابت‌تر بردارد و در کنار آن مسائل صیانتی که در مسیر صراط مستقیم دارد را پیش ببرد چراکه مسجد هویت خود را دارد، پیشخوانی که در مسجد از جنس نخبه پروری پدید می آید از هر نوع که باشد قابل تقدیر است.

جهاد بیرون نیازمند جهاد درون است

کار تشکیلاتی و نخبه‌پروری در مسجد بهتر نتیجه می‌دهد

همچنین، «علی آقامحمدی»، در این گردهمایی با بیان اینکه نخبگی یک امکان است، اظهار کرد: نباید در مجموعه های مردمی مثل مسجد و مجموعه‌های نخبه پرور دچار بروکراسی شویم. نخبگی به این است که آدم تشخیص خوبی بدهد و از ظرفیت هایش استفاده کند و این همان جهادی است که باید اتفاق بیفتد، کسی که جهاد در درون نداشته باشد در بیرون نمی تواند جهاد کند.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری افزود: کسی آدم می‌سازد که اول خودش را بسازد، لذا یک نخبه چند ساعت باید کار کند که خودش را بسازد؟ باید حاصل را ببینیم و بررسی کنیم چرا که حاصل آن سرایت می‌کند، سال ۱۳۶۲ من نماینده دور اول مجلس بودم و به من گفتند که شخص پروفسوری هست (دکتر حسابی)، من سراغ ایشان به منزلشان رفتم و نشستم، یک مرتبه اخبار دیدار بسیجیان با امام راحل را نشان داد و دکتر حسابی به من گفت که این آقا! من جواب دادم خب! دکتر حسابی ادامه داد: ایشان با شاگردانش چند ساعت کلاس می گذارد؟ جواب دادم که این شانسی است مگر عبور کنند و بتوانند بروند ایشان را ببینند، دکتر حسابی جواب داد: کاش من در دوره این مرد دنیا می آمدم که با یک نگاهش آدم‌ها را منقلب می‌کند.

آقامحمدی افزود: این هنر نیست که صد مرتبه سر کلاس بروی و هیچ کسی حاضر نباشد که حرف تو را گوش دهد، هنر این است که نگاه کنی و تغییر در دل ها ایجاد شود، این را خدا عطا می‌کند. اگر می‌خواهیم ببینیم نخبه هستیم یا نیستیم باید نخبه پرور باشیم، باید دور و اطرافمان نور بتابانیم تا به تدریج افراد دورمان جمع می‌شوند و متاثر از ما می‌شوند.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: اگر می‌خواهیم موجودی ماندگار ‌شویم به نظر من بسیار کار می‌خواهد، اگر فکر موثر و جدی داشته باشیم به نتیجه خواهیم رسید.

وی افزود : مهمترین کار برای جوان ماندن حل کردن مسائل سخت و به کارگیری مغز است، در نتیجه شما نخبگان به جایی برگشتید که هر روز کار سخت تر را انجام می دهید و این همان جهادی است که باید انجام پذیرد، فکر آدم را راه بیندازید بقیه راه درست می‌شود، اسلام این را گفته که تو وحی را هم باید با عقل بپذیری. کسی هدایت می‌شود که عقل اش را به کار بیندازد.

آقامحمدی خطاب به نخبگان تصریح کرد: نباید این عقل و استعداد را رها کرد، اینکه کسی از عنوان عقل استفاده کند اما فعالیتی نکند تاثیر ندارد،  باید معیار خودمان را بچینیم، عقل و اندیشه است که افراد را جا به جا می‌کند، این باور و اعتماد و درخواست از خداوند و التماس به اهل بیت(ع) است که کار ما را راه می‌اندازد، از اربعین استفاده کنیم که خداوند چنان قوت و حوصله و پیگیری به ما بدهد و با اهل نفس محشورمان کند، مثل پیامبر (ص) امام علی(ع) زندگی کنید، هم ورزشکار باشید و بدن سالمی باشید هم آن قدر شجاع باشید که بتوانید مصائب را تحمل کنید.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: از اکنون تا اربعین بروید و از خودتان آدم دیگری بسازید، شما نخبگان بسیار با عظمت هستید، ما به آن تغییر و عظمت برای تحقق گام دوم نیاز داریم.

گفتنی است: در ادامه از تنی چند از برگزیدگان مسابقات نخبگان و تمدن سازی اسلامی از جمله: میلاد قهرمانی از پایگاه علمی شهید بهشتی؛ وحید دهقانی از پایگاه شهید مطهری؛ ناصر نوابی از کانون علمی لولاگر؛ محمدمهدی شهبازی از باشگاه نخبگانی آرمان تقدیر به عمل آمد.

کار تشکیلاتی و نخبه‌پروری در مسجد بهتر نتیجه می‌دهد

کد خبر 1777075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha