به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، کانون فرهنگی و هنری شهدای مسجد سید خوراسگان اصفهان از جمله مراکز فرهنگی است که در قضاوت اول یک نهاد شکست خورده و ناموفق معرفی می شود چرا که در سال ۸۹ پس از تاسیس و یک سال فعالیت به دلیل عدم امکانات و پشتوانه مالی و معنوی تعطیل و تا سال ۹۹ غیرفعال بود.
فعالیت این کانون از سال ۹۹ همزمان با شرایط سخت کرونایی مجدد آغاز شد و یک جریان موفق را آغاز کرد تا اینکه امروز به عنوان یک نهاد فرهنگی فعال در سطح استان اصفهان و در بین کانون های مساجد کشور مطرح است.
آغاز فعالیت مجدد این مرکز از سال ۹۹ همزمان با برپایی هیات عزاداری امام حسین(ع) در محیط باز مسجد بود که کودکان و نوجوانان در محیط دیگری تحت برنامه های فرهنگی قرار گرفتند و از فعالیت های آن بهره مند شدند.
این جریان چنان پیش رفت که مسئولان کانون و مسجد تصمیم به تاسیس یک مهدکودک گرفتند چرا که با جذب کودکان مخاطب برنامه وجود داشت و از طرفی مربیان توانمندی نیز این سال ها در منطقه شناسایی و همکاری خود را اعلام کرده بودند.
یک تیم تقریبا ۲۰ نفر جان تازه به کانون فرهنگی و هنری شهدای مسجد سید خوراسگان بخشیدند و از آن پس چند نهاد فرهنگی را در دل مسجد احیا کردند.
همزمان با تصمیم تاسیس مهدکودک که شرایط سختی را پیش روی موسسان قرار داده بود آنان دارالقرآن مسجد را احیا کردند و پس از آن با بهره گیری از این ظرفیت مهدکودک قرآنی را راه اندازی و هدف خود را برای تربیت کودکان محقق ساختند.
چنین اقدامی باعث شد تا دارالقرآن و مهدکودک قرآنی در کنار کانون فرهنگی و هنری قرار بگیرند و مثلت جریان سازی فرهنگی با محوریت مسجد تشکیل شود.
کار همین جا تمام نشد بلکه تازه این تجربه های شیرین باعث شد تا فرهنگسرای روبروی مسجد هم به مدیریت این کانون سپرده شود و الان چهار مرکز فرهنگی در کنار همدیگر قرار گرفتند.
تاسیس خانه بازی یک اقدام دیگری بود که با همکاری همدیگر و خرید تجهیزات توام شد و آنچنان کار پیش رفت که کمتر کسی باور داشت که همین کانون راکد امروز به یک مجموعه بزرگ تبدیل و هم افزایی بین بخشی را رقم زده و از طرفی دغدغه های مالی آن کاسته شده است.
نگرش هم افزایی جان تازه به کانون بخشید
کانون تعطیل و راکد شهدای مسجد سید خوراسگان اصفهان امروز با چهار مرکز دیگر به ۱۳۰۰ عضو خود خدمت رسانی می کنند که تنها رمز موفقیت آن هم افزایی و همکاری های مشترک با محوریت مسجد است.
مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری مسجد سید خوراسگان اصفهان در این خصوص گفت: تعداد افرادی که برای احیا مجدد کانون پس از ۱۰ سال وارد صحنه شدند کم بود اما نگرش و انگیزه متفاوت آنان تغییر جدی ایجاد کرد
حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی ادامه داد: همکاری های مشترک و هم افزایی با محوریت مسجد باعث شد تا در جذب اعضا موفق بوده و جریان سازی فرهنگی نیز شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه فعالیت های جزیره ای در مسجد چالش ساز است، تصریح کرد: اگر همکاری مشترک در بین مراکز فرهنگی مساجد شکل نگیرد آنگاه دچار چالش و فراز و فرودهای زیادی می شویم که اختلاف از جمله آن است.
حجت الاسلام طباطبایی ادامه داد: همکاری و هم توانی در مدیریت منابع مالی نیز موثر بوده و بر کیفیت کارهای فرهنگی نیز می افزاید.
تدوین چشم انداز و چابکی تیم اجرایی کانون
موفقیت ها دلایل زیادی دارد اما هدفمندی یک حرکت و وجود انگیزه در بین یک تیم از جمله مهمترین عوامل دخیل هستند که این موضوع در بین بچه های مسجد سید خوراسگان دیده می شود.
به گفته مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری مسجد سید خوراسگان اصفهان، اعضا کانون و تیم اجرایی انگیزه خوبی برای کار و فعالیت فرهنگی دارند و همین موضوع همراه با پشتکار توانسته مهم واقع شود.
وی ادامه داد: در اتاق فکر کانون هدف نهایی و چشم انداز که از جمله آن جذب به مسجد و ایجاد نشاط اجتماعی برای مردم است، مشخص شده و همه این هدف را دنبال می کنند.
حجت الاسلام طباطبایی به چابکی و فعال بودن تیم کاری نیز اشاره کرد و گفت: همواره از افراد برای مشارکت و مسئولیت های کانون دعوت شده و همین موضوع به روزآمدی و جدید بودن کار کانون و افزایش اعضا کمک کرده است.
کسب رتبه سوم رواق آموزش
جریان فرهنگی و هم افزایی کانون فرهنگی و هنری شهدای مسجد سید خوراسگان به قدری خوب پیشرفت که در رقابت های رویداد بچه های مسجد، این کانون رتبه سوم کشوری را در رواق آموزش کسب کرد.
این کانون در سطح استان اصفهان رتبه اول رواق آموزش را به خود اختصاص داده است که این افتخارات مرهون همه تعاملات، هم افزایی و فعالیت های مشترک بوده که الگویی برای دیگر کانون ها نیز خواهد بود.
نظر شما