موافقان و مخالفان کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه می‌گویند؟

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف و برای بررسی خط مشی و اصول کلی دولت چهاردهم و بررسی برنامه ها و صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی با حضور رئیس جمهور روز شنبه (۲۷ مرداد) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف و برای بررسی خط مشی و اصول کلی دولت چهاردهم و بررسی برنامه ها و صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی با حضور رئیس جمهور روز شنبه (۲۷ مرداد) برگزار شد.

طبق ماده ۲۰۴ آیین نامه داخلی مجلس، ابتدا برنامه و خط مشی و اصول کلی دولت و ترکیب هیات وزیران مورد بررسی قرار گرفت و پس از توضیحات رئیس جمهور و اظهارات مخالفان و موافقان، مجلس وارد بررسی برنامه ‌ها و صلاحیت هریک از وزیران به ترتیب حروف الفبای وزارتخانه می شود.

رای‌گیری برای کابینه پیشنهادی در روز چهارشنبه هفته جاری

موافقان و مخالفان کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟

در ابتدای جلسه علنی امروز، محمدباقر قالیباف ضمن خیر مقدم به رئیس جمهور و توضیحاتی درباره روند بررسی برنامه‌ ها و صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی گفت: رای‌گیری برای کابینه پیشنهادی در روز چهارشنبه هفته جاری انجام خواهد شد و  امیدوارم با یک همدلی و بررسی‌های دقیق بتوانیم در پایان وقت قانونی کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را به اتمام برسانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات هفته گذشته کمیسیون‌های مجلس با وزرای پیشنهادی برای بررسی برنامه‌های آنها خاطرنشان کرد: هفته گذشته جلسات بسیار مفصل، دقیق و منظم بین وزرای پیشنهادی و همه کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد که این جلسات از هشت صبح تا هشت شب و بعضا تا ساعاتی بیشتر ادامه داشت و شناخت خوبی از بعد کارشناسی بین نمایندگان و وزرای پیشنهادی حاصل شد.

در ادامه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور نهم که هفته گذشته با ارسال نامه‌ای وزرای پیشنهادی خود برای دولت چهاردهم را اعلام کرده بود، با حضور در صحن علنی مجلس  از برنامه‌های دولت و وزرای پیشنهادی خود دفاع کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه «دولت وفاق ملی» را به مجلس معرفی کرده‌ایم، گفت: دولتی که خود را دولت همه مردم ایران می‌داند. موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان است. التزام به قانون اساسی و اهداف سند چشم انداز و سیاست ها کلی مصوب رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه محورهای هم گرایی میان دولت و سایر قوا خواهد بود.

مخالفان برنامه کابینه پیشنهادی چهاردهم

در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی نمایندگان موافق و مخالف با برنامه‌ها و اصول کلی دولت چهاردهم به بیان نظرات خود پرداختند.

 انتظار داشتم پزشکیان برنامه‌های خود را دقیق بیان کند

حسینعلی حاجی دلیگانی با بیان اینکه انتظار داشتیم رئیس‌جمهور امروز بالاخره برنامه های دقیق خود را بیان کند خطاب به پزشکیان پرسید: آقای رئیس‌جمهور برای مسکن چه برنامه ای دارید؟ برای رانت چند نرخی بودن ارز چه راهکاری دارید؟ دولت چه برنامه‌ای برای یارانه های پنهان و آشکار دارد؟ موضوع اتباع بیگانه و خدمات و انرژی که مصرف می‌کنند برای مردم مهم است. نمی‌گویم همه این‌ها بروند اما خدمات کشور باید در مرحله اول برای ایرانیان باشد.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: آقای پزشکیان خودتان فرمودید که از نقد منصفانه استقبال می‌کنم و از بی انصافی بدم می آید. شما را آدمی صادق، با اراده و صریح و شفاف می‌دانم. بیشتر وزرای شما به نظر می آید رای اعتماد را خواهند گرفت. نطق امروز شما مانند مناظرات بود. انتظار داشتم شما به صراحت دیدگاه های خود را درباره موضوعاتی مانند ارز بیان کنید.

وی خاطرنشان کرد: مجلس و دولت در شرایطی استثنایی باهم کارها را شروع کرده اند و برنامه هفتمی نیز برای ما وجود دارد.   مجلس همه قوانین برنامه هفتم را قبول ندارد. انتظار داشتیم همان روزی که اسامی وزرا آمد، برنامه های کلی دولت نیز به دست ما می‌رسید. جنابعالی بفرمایید برنامه شما برای اجرای عدالت چیست؟ در خصوص زنان، خانواده و جمعیت مطالب قابل قبولی در اصول برنامه دولت نیامده است.

وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی‌شود

موافقان و مخالفان کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟

محمد قسیم عثمانی با بیان اینکه «مردم به تغییر رای دادند و به جریان عقلانی و منطقی اصلاح طلبی روی آوردند اما ترکیب کابینه رئیس جمهور هرگز نشان دهنده تغییر و تحول در هیچ حوزه‌ای نیست»، گفت: وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی‌شود شما دولت اشتراکی تشکیل داده‌اید و دولت اشتراکی خیلی زود ناهماهنگی به دنبال خواهد داشت.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف کلیات کابینه چهاردهم خاطرنشان کرد: ابتدا انتخاب شایسته دکتر پزشکیان را ه سمت ریاست جمهوری اسلامی ایران را تبریک عرض می‌کنم و برای ایشان و کابینه‌شان آرزوی توفیق و سرافرازی دارم.

وی افزود: جناب آقای رئیس جمهور شما گفتمانی را در انتخابات ریاست جمهوری عرضه فرمودید که مورد اقبال اکثریت قاطع رای دهندگان قرار گرفت جنابعالی با گفتمان خود اعتماد را احیا کردید و یک سرمایه عظیم اجتماعی برای خود و گفتمانتان به وجود آوردید.

عثمانی تصریح کرد: شما بخش قابل توجهی از مردم را با حاکمیت آشتی دادید، مردم به تغییر رای دادند و به جریان عقلانی اصلاح طلبی روی آوردند اما ترکیب کابینه شما هرگز نشان دهنده تغییر و تحول در هیچ حوزه‌ای نیست. وی افزود: وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی‌شود، شما دولت اشتراکی تشکیل داده‌اید و دولت اشتراکی خیلی زود ناهماهنگی به دنبال خواهد داشت و باید شما مرتب گزینه‌هایتان را تغییر دهید و این تغییرات باعث خواهد شد امور کشور معطل بماند.

عثمانی تصریح کرد: شما قرار بود صدای بی‌صدایان باشید، شما آمدید که منشا اصلاح باشید، شما از جوانگرایی گفتید، شما از جفای به جامعه اهل سنت سخن به میان آوردید، شما از حقوق زنان و بانوان کشور سخن گفتید ولی آیا به گفته‌های خوب و زیبایتان عمل کردید. در کل جامعه بزرگ زنان فقط به یک شیرزن میدان دادید و در بین جامعه اهل سنت به هیچ اهل سنت اعتماد نکردید شما برای تغییر آمده بودید جناب آقای رئیس جمهور در طول تاریخ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هیچکس به اندازه شما باعث دلگرمی اهل سنت نشده بود.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی گفت: ما فکر می‌کردیم مثل مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای که یک فرمانده کرد را در یک سمت بزرگ نظامی منصوب کردند عمل خواهید کرد.

عثمانی خاطرنشان کرد: این روش به نتیجه نخواهد رسید شما به دنبال وفاق ملی بودید و هستید یا با نادیده گرفتن جمعیت ۱۵ میلیونی اهل سنت کشور می‌توانید شعار وفاق ملی را عملیاتی کنید.

وی افزود: شما به مخالفین خود میدان دادید سهم دادید ولی به ۱۵ میلیون اهل سنت کشور صندلی وزارت که هیچ یک چهارپایه معاونت هم ندادید. حال اختیار در دست شماست و نمی‌توانید از همان روز اول بگویید نگذاشتند این میدان را مردم ما برایتان فراهم کردند، جنابعالی درست عمل کنید و اهل سنت را حساب کنید.

نماینده مردم بوکان اضافه کرد: شما در انتخابات از دردهای ما گفتید اما بعد از انتخابات دردهای ما رو فراموش کردید؛ قرار بود دولت شما دولت همه اقوام و مذاهب و بی‌صدایان باشد ولی حاضر نشدید به نخبگان اهل سنت میدان دهید. اگربه وعده هایتان در مورد جامعه اهل سنت عمل نکنید سرمایه بزرگی را از دست خواهیم داد و مردم شما در بحران‌های سیاسی و اجتماعی همراهی نخواهند کرد. در ترمیم کابینه انتظار این است که جواب نخبگان اهل سنت را بدهید و از ظرفیت آنها استفاده کنید.

چوب تندروی و افراط را از دو جناح سیاسی کشور خورده‌ایم

روح‌الله ایزدخواه به عنوان محالف با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد طرح انتقادات تندی از جناح اصلاحات به رئیس‌جمهور بودیم که چرا از عناصر تندرو استفاده نشده است که اتفاقا این از نقطه قوت کابینه است، افزود: دولت و مسئولیت در جمهوری اسلامی کاسبی اقتصادی و سیاسی نیست و امروز چوب تندروی و افراط را از دو جناح سیاسی در کشور خورده‌ایم آن هم در شرایطی که رهبری به صراحت فرمودند تقسیم‌بندی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی را قبول ندارند و امسال از دو قطبی سازی پرهیز دادند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، جهت‌گیری‌های اعلام شده دولت همچون توانمندکردن مردم را خوب توصیف کرد و افزود: بنده از دانشجویانی بودم که در ابتدای دهه ۸۰ بیانیه تقدیر از آقای پزشکیان به خاطر رویکرد ضداشرافی ایشان را امضا کردم اما این رویکرد در برنامه وزرای معرفی شده کمرنگ است. بجز دو سه وزیر که برنامه‌شان را مبتنی بر عدالت اعلام کردند، این موضوع در برنامه سایر وزرا کمرنگ دیده می‌شود.

وی  با تاکید بر لزوم توجه به وضعیت مردم و عدالت‌محوری و دوری از تبعیض گفت: انتظار می‌رود روحیه عدالت‌محوری در دولت در جریان باشد و همچنین شاهد مردمی‌سازی اقتصاد باشیم. علاوه بر این معاونین وزرا از جوانان انتخاب شود.

نقد سازنده به دولت داریم/ باید به رئیس‌جمهور کمک کرد

مرتضی محمودی نیز به عنوان مخالف برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: اگر به عنوان مخالف صحبت می‌کنیم به معنای مخالفت با رئیس‌جمهور و کابینه و شکل‌گیری دولت نیست. ما نمایندگان مطابق با منویات رهبری در هماهنگی کامل از دولت حمایت می‌کنیم و کمک دولت به ویژه شخص دوست‌داشتنی و عزیز آقای پزشکیان خواهیم بود منتها نقد سازنده داریم و اگر خلاء و اشکالی باشد آن را مطرح می‌کنیم.

نماینده تهران با بیان اینکه موفقیت دولت، موفقیت همه ما و نظام مقدس جمهوری اسلامی و جهان اسلام و جبهه مقاومت است، تاکید کرد: معتقدیم باید گاهی تبادل‌نظر و گفت‌وگو برای اصلاح موضوعات و شکل‌گیری دولت قوی انجام شود.

وی افزود: اعتقاد آقای پزشکیان این است که برنامه ارائه داده شده به مجلس همان برنامه هفتم و سیاست‌های کلی کشور است. با این نگاه ما بنایی برای موافقت و مخالفت با برنامه نداریم چون اساساً برنامه‌ای وجود ندارد. منتها به آقای پزشکیان یادآوری می‌کنیم که در برنامه هفتم تکالیف و احکام مشخصی قید شده که از جمله آن رشد هشت درصدی است لذا وجود برنامه دقیق و عملیاتی ضروری است.

محمودی با تاکید بر اینکه دولت باید برای اجرای تکالیف سه ماهه اول برنامه هفتم، برنامه عملیاتی داشته باشد، گفت: تکالیف حداقل سه ماهه برنامه هفتم را دولت چگونه می‌خواهد اجرایی کند.

نماینده مردم تهران با اشاره به صحبت‌های عثمانی نماینده بوکان در مخالفت با برنامه کابینه چهاردهم گفت: آقای پزشکیان کابینه پیشنهادی را در قالب وفاق ملی تعریف کرد که به ایشان تبریک می‌گوییم البته روی برخی وزرا نکاتی وجود دارد.

وی افزود: همه تلاش دولت و جمهوری اسلامی نزدیکی اقوام و مذاهب است و قطعا هیچ جریانی جز این منش را دنبال نمی‌کنند کما اینکه یک میلیون شیعه، شهید مقاومت فرمانده اهل سنت شهید هنیه را با افتخار تشییع کردند و روابط خانوادگی بین اهل سنت و شیعه برقرار است. ملت فهیم ما بدون گسل و شکاف در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند.

نماینده مردم تهران یادآور شد: صحبت‌های آقای عثمانی به خاطر صحبت آقای ظریف در معیار گذاشتن برای انتخاب کابینه است که توقع ایجاد کرد؛ اجازه دهید رئیس‌جمهور با عقلانیت انتخاب کند که البته این رویکرد را در بخش اعظمی از کابینه شاهد هستیم.

رزومه ضعیف برخی وزرای پیشنهادی

مسلم صالحی با بیان اینکه انتظار داشتیم کابینه آقای پزشکیان تخصصی‌تر بود، افزود: برنامه های وزرا در کمیسیون ها به شکل کلی ارائه شد. این امکان وجود داشت تا وزرا تخصصی تر معرفی شوند. متاسفانه برخی از رزومه های وزرای پیشنهادی ضعیف است.

نماینده مردم اقلید که به عنوان مخالف خط مشی دولت چهاردهم سخن می گفت، افزود: دولت چهاردهم از معدود دولت هایی است که سلایق مختلف سیاسی در آن حضور دارد و می‌تواند امید را دل مردم روشن کند. اما این فرصت می‌تواند تبدیل به تهدید شود. اگر اختلافات سیاسی در سطوح وزارتخانه ها رخ دهد، مشکل ساز خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: توجه به جنسیت ها و حضور یک وزیر پیشنهادی خانم از دیگر محاسن این کابینه است. توجه به اسناد بالادستی و منویات مقام معظم رهبری از جمله نقاط قوت دولت چهاردهم است.

صالحی گفت: قرار بود میانگین سنی کابینه جوان تر از این باشد. تقریبا مسن ترین کابینه دولت را در طول دولت های انقلاب داشتیم. توجه به پراکندگی جغرافیایی نیز در انتخاب کابینه رعایت نشد. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از مردم در کابینه حضور ندارند. استان فارس حتی یک وزیر هم ندارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، خطاب به رئیس جمهور گفت: کسانی هستند که برای رای آوردن شما در مجلس سینه سپر کرده اند. توهین و تهمت ها شنیدند اما پای عقیده خود ماندند. امیدواریم با نمایندگان مشورت داشته باشید. نمایندگان در برنامه های اجرایی دخالت نخواهند داشت.

به جوانان وعده دادید اما متوسط سن کابینه حدود ۶۰ سال است

مجید نصیرپور نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «من مخالف دولت نیستم و تمام وقت و انرژی‌ام را گذاشتم تا آقای پزشکیان رای بیاورد و امروز نیز هیچ طلبی از هیچکس ندارم»، گفت: من برای اعتقادم و اعتلای کشورم کار کردم اما توقعم از آقای پزشکیان چند نکته است؛ آقای پزشکیان در مقطعی وارد عرصه انتخاب شدند که ناامیدی بسیاری در مردم غلبه کرده بود و ایشان امید را در مردم زنده کردند اما اگر دقت نکنند به زودی مردم دچار یاس می‌شوند؛ یکی از این کارها انتخاب افرادی در تراز وزارت است؛ آقای پزشکیان به جوانان وعده دادند اما متوسط سن کابینه حدود ۶۰ سال است؛ ایشان همچنین به بانوان قول دادند اما از آنها در جایی غیرتخصصی استفاده می‌کنند.

اعضای کابینه به برنامه‌ها، شعارها و رویکردهای رئیس جمهوری باور داشته باشند

احمد فاطمی نیز به عنوان مخالف خطاب به مسعود پزشکیان گفت: آقای رئیس جمهوری جنابعالی در ایام انتخابات وعده دادید که کابینه‌ای مبتنی بر وفاق ملی تشکیل دهید و امروز وقتی به لیست پیشنهادی جنابعالی نگاه می‌کنیم، صادقانه به این وعده‌تان عمل کرده‌اید در حالی که نیک می‌دانیم که این رفتار و رویکرد شما انتقادات زیادی را در جامعه به وجود آورد.

نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی افزود: نمی‌گویم همه، اما بخشی از رای دهندگان به شما که فکر می‌کردند با رای‌شان می‌توانند برخی از سیاست‌ها و رویکردها را تغییر دهند، معترض بودند اما ایمان دارم که تصمیم جنابعالی برای تشکیل کابینه وفاق و همدلی و انسجام ملی نشان از عزم جدی شماست برای اینکه با ائتلاف همه نیروها و افراد توانمند بتوانید مشکلات و چالش‌های کشور و نظام مسائل کشور را حل کنید. تردید ندارم سنگ بنایی که شما بنیان نهادید به سرانجام نیکو ختم می‌شود و این را ایمان دارم اما به شرطها و شروطها و من برای بیان این شرط و شروط به عنوان مخالف صحبت می‌کنم؛ به شرط آنکه تک تک اعضای کابینه شما علاوه بر اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، به برنامه‌ها، شعارها و رویکردهای شما باور داشته باشند، با اینکه ۵۰ درصد اعضای کابینه شما کسانی هستند که شما و آرای شما آنها را نمایندگی نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: سنگ بنایی که رئیس جمهوری بنیان نهاده به سرانجام نیکو ختم می‌شود به شرط آنکه جریان سیاسی مقابل رئیس جمهوری و کسانی که در ستادهای رقیب کار می‌کردند، این پیام رئیس جمهوری را اشتباه برداشت نکنند و با همراهی همدلانه پاسخی مناسب و درخور بدهند و به شرط آنکه همکاران عزیز ما در رای و قضاوت‌شان نسبت به تک تک وزرای پیشنهادی اغراض و جهتگیری‌های سیاسی را ملاک عمل قرار ندهند و در خصوص افراد معرفی شده صرفاً بر اساس منطق کارشناسی و بر مبنای برنامه‌های ارائه شده و توانمندی افراد رای بدهند و به شرط آنکه دوستان و همراهان به آینده بنگرند و در گذشته متوقف نشوند و با شخم زدن در زندگی افراد و با انواع اتهامات و اختراعات آنها را وادار به اعتراف‌گیری نکنند. در برخی از کمیسیون‌ها از سوالات برخی از همکاران خود گله داریم چراکه وادار کردن به ابراز ندامت و اعتراف گیری خلاف اخلاق و مشی عقلانیت است.

موافقان برنامه کابینه پیشنهادی چهاردهم

در ادامه نمایندگان موافق کلیات برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان نیز دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

یاری‌گر رئیس‌جمهور باشیم

محمدمهدی فروردین به عنوان موافق کلیات برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت:به تعبیر مقام معظم رهبری، رئیس جمهور شخصیتی فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند است ایشان با شعار دعوا نکنید و کنار هم باشیم روی کار آمد و ما باید ضمن نظارت بر عملکرد دولت یاری‌گر او باشیم.

نماینده فیروزآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که رئیس جمهور به دنبال بازسازی و ترمیم سیاست حذف است، افزود: وزرای پیشنهادی تلفیقی از گروه‌های سیاسی و نگاه غیر حزبی و بهره‌گیری از تمامی استعدادها است طبق فرمایش رهبری موفقیت رئیس جمهور موفقیت همه ما است لذا مجلس شورای اسلامی با توجه به شرایط موجود و با در نظر گرفتن مانیفست رئیس جمهور می‌تواند تکمیل کننده راه باشد و مجلس و دولت چنین راهبردی را توسعه دهند.

وی با تاکید بر لزوم توجه قوای سه‌گانه به مشکلات کشور خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود رئیس جمهور مصوبات مجلس را اجرایی کند و همچون گذشته به محرومان توجه کرده و در ادامه راه وفاق ملی را پیاده کند همانطور که تاکنون به آن عمل کرده است؛ ما هم با در نظر گرفتن وجه نظارتی مجلس شورای اسلامی به کابینه آقای پزشکیان رای می‌دهیم.

رئیس‌جمهور در معرفی کابینه به شعار وفاق ملی عمل کرد

روح‌الله متفکرآزاد به عنوان موافق برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران آنقدر مستحکم است که می‌تواند سلایق مختلف را در جایگاه‌های متعدد و متکثر حکمرانی ببیند؛ آنهایی که می‌گویند همیشه نظام با یک سلیقه در اداره کشور می‌چرخد عملا دیدند که این طور نیست و روسای جمهور با رویکردهای متفاوت وجود دارد.

عضو هیات رئیسه مجلس افزود: در نظام جمهوری اسلامی ایران جدا از سلایق سیاسی کارآمدی امری مهم است لذا موفقیت رئیس جمهور و دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و ما حتما در این راستا کمک حال دولت خواهیم بود کما این‌که رئیس جمهور در معرفی کابینه سلایق مختلف را دید و به شعار وفاق ملی عمل کرد.

نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فهم حکمرانی مجلس ایجاب می‌کند که ما متوجه این نکته باشیم و با در نظر گرفتن مولفه‌هایی نسبت به وزرای پیشنهادی رای دهیم لذا رای اعتماد به وزرا بدان معناست که چهار سال کشور در کدام ایده حکمرانی می‌شود قطعا رای جناحی و سیاسی را نمی‌توانیم شرعا بپذیریم رای ما مبتنی بر کارآمدی و اعتقاد آنها از بن دندان به نظام و انقلاب است کسانی که ساختار نظام را پذیرفته باشند.

وی گفت: باید هرچه سریع‌تر دولت کارش را شروع کرده و وزرا بدون پرداختن به حاشیه‌ها مشغول شوند تا شاهد تشکیل کابینه کارآمد باشیم و مجلس قدرتمند هم بدون وکیل‌الدوله شدن امور را پیش ببرد انتظار می‌رود که دولت فسادستیزی تشکیل شود، توقع نداشته باشیم که ما به کلیت کابینه رای دهیم بلکه ما با در نظر گرفتن مولفه‌هایی رای خواهیم داد و در عین حال محکم پشت سر دولت هستیم.

همکاری با رئیس جمهور با استفاده از اهرم‌های نظارتی

سید جلیل میرمحمدی نیز به عنوان موافق برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: رهبر انقلاب فرمودند موفقیت دولت موفقیت همه ماست و همه باید به ایشان کمک کنند. تکلیف همه ما روشن است. برنامه ایشان برنامه هفتم و سیاست های ابلاغی است. بهترین و موثرترین وعده ای که یک رییس‌جمهور می‌تواند بدهد را آقای پزشکیان داده است. دولت ایشان دولت وفاق ملی است. بدنه دولت بسیار گسترده است و حتما از تمامی ظرفیت های نظام استفاده خواهد شد.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: صداقت را در آقای پزشکیان دیده ام و وعده های ایشان اجرایی خواهد شد. مجلس شورای اسلامی با استفاده منصفانه از اهرم های نظارتی با آقای رئیس جمهور همکاری خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: وعده‌های رییس‌جمهور در حوزه سلامت و بهداشت و درمان خوب بود. آقای نوری قزلجه در موضوع کشاورزی توانمند است. ساماندهی اتباع، حمایت از ورزش و اجرای قانون ساماندهی حقوق بازنشستگان لازم است. آقای پزشکیان به شما کمک خواهیم کرد تا برنامه های خود را اجرا کنید. از مجلس انتظار نداشته باشید برنامه های وزرا را به طور ریز مورد بررسی قرار ندهیم.

تشکیل دولت وفاق ملی اقدامی بی سابقه

رضا علیزاده نیز به عنوان موافق برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: صداقت، شهامت، پاکدستی، امانت داری، وفای به عهد و خصوصیات شخصی آقای پزشکیان باعث شد مردم در اقدامی بی‌نظیر در انتخابات جواب مثبت به ایشان دادند و ما افتخار می‌کنیم که امروز به عنوان رئیس جمهوری امین در خدمتش هستیم.

نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی افزود: جا دارد تشکر کنیم از آقای پزشکیان به خاطر مواضع انقلابی‌شان در مراسم تنفیذ و تحلیف. علت موافقت بنده و صحبت بنده در موافقت با برنامه‌های آقای پزشکیان تشکیل دولت وفاق ملی است. اتفاقی که بعد از چند دهه دارد در کشور اتفاق می‌افتد و باید قدردان این حرکت باشیم. چند دهه است هیچکس نخواست این اقدام را انجام دهد و هزینه آن را پرداخت کند.

وی خاطرنشان کرد: آقای دکتر پزشکیان با تشکیل دولت وفاق ملی و با معرفی این کابینه هزینه سنگینی را پرداخت می‌کند. مجلس هم باید دولت را همراهی کند. نباید به بهانه‌های کوچک در راستای تشکیل دولت وفاق ملی سنگ اندازی کنیم.

علیزاده تاکید کرد: امروز باید فشار روانی را از روی دولت برداریم. آقای رئیس جمهور من متوجه هستم الان در چه شرایطی تحت فشار هستند. من از عموم جامعه می‌خواهم انصاف به خرج بدهند. از نکات مهم برنامه‌های آقای دکتر پزشکیان تاکید ایشان بر رعایت قانون هست. همان طور که در صحبت های ایشان در زمان انتخابات هم تاکید داشتند الان هم تاکید می‌کنند بایستی میثاق ما قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه باشد. این خیلی مهم است این اتفاقی که در کشور می‌افتد می‌تواند بعد از چند دهه وضعیت کشور را سر و سامان بدهد. سلیقه‌ای نمی‌توان مملکت را اداره کرد.

وی تصریح کرد: برنامه‌های آقای پزشکیان مبارزه با فساد، عدالت محوری، هوشمندسازی دولت، سیاست گذاری مبنی بر اطلاعات و روش علمی و کارشناسی، اولویت دادن منافع مردم در مقابل فعالیت‌های جناحی و گروهی رفتار کردن، استفاده از کارشناسان توانمند بدون توجه به دیدگاه سیاسی آن‌ها و تاکید بر توانمندسازی مردم و جامعه و همچنین تاکید بر بهینه‌سازی مصرف انرژی است.

نقاط قوت کابینه پیشنهادی دولت بر نقاط ضعفش تسلط دارد

سارا فلاحی در جریان بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت طی اظهاراتی به عنوان موافق گفت: کابینه آقای دکتر پزشکیان مانند اسلاف گذشته خود دارای نقاط قوت و ضعف است و اگر انصاف داشته باشیم باید اعلام کنیم که نقاط قوتش بر نقاط ضعفش تسلط دارد.

نماینده مردم ایلام با بیان اینکه «این کابینه متناسب با شرایط و مطالبه جامعه تعیین شده است»، افزود: جامعه امروز ایران از نگاه حذفی، انحصار طلبی، خالص سازی و تندروی خسته شده است؛ اجازه دهیم شاید برای اولین بار کابینه‌ای در آرامش شکل بگیرد. اتفاقاً به واسطه هوشمندی رئیس جمهور بوده است که از رقبای خود در قدرت و خدمت استفاده کرده است تا ۴ سال درگیر چانه زدن با رقبایش نباشد.

وی خاطرنشان کرد: از نقاط قوت دیگر کابینه این است که هرچند از چپ و راست و میانه‌روها استفاده کرده اما اجازه نداده است که تندروهای طیف‌های سیاسی در قلب کابینه قرار بگیرند. یکی دیگر از نقاط قوت کابینه این است که از چهره‌های  نسبتاً جدید استفاده و چرخش نخبگان را عملیاتی نموده است و مانند اسلاف خود قدرت را میان نخبگان سنتی چپ و راست تقسیم نکرده است.

فلاحی افزود: نقطه درخشان کابینه معرفی یک بانوی باوقار متعهد و متخصص و کسی که برعکس بسیاری از مردان سیاست آسانسوری بالا نرفته است، وزارتخانه متبوعش را می‌شناسد و از جنس این وزارتخانه است و پشت سرش دلالان سیاسی و زمین خواران و هلدینگ‌های فاسد اقتصادی نیستند بلکه پشت سرش نام پدر شهیدش است. او می‌خواهد به دنیا اثبات کند که برای جمهوری اسلامی مدیریت مردانه نیست بلکه مدیریت یعنی راهبری و اینکه دیگران را در خدمت و قدرت سهیم کنیم. او می‌خواهد به عنوان پیشانی جمهوری اسلامی ایران به دنیا اعلام کند که نظام سیاسی ما فارغ از جنسیت به هر فردی که توانایی داشته باشد، اعتماد می‌کند. من انتظار دارم که نمایندگان متعهد و وطن دوست مجلس فرصت تایید تک بانوی کابینه را از خود دریغ نکنند.

نماینده ایلام تاکید کرد: یکی دیگر از نقاط قوت کابینه دکتر پزشکیان این است که تلاش کرده که وفاق ملی را با وجود فشارهای مختلف در کابینه خود عملیاتی نماید. ما هم از ایشان مطالبه داریم و انتظار داشتیم زنان بیشتری را در کابینه‌اش استفاده کند و از برادران و خواهران اهل سنت و اقلیت‌های دینی استفاده کند اما باید به او فرصت دهیم و نمی‌توانیم قصاص قبل از جنایت کنیم؛ کابینه هنوز تکمیل نشده است و انتظار داریم که در شورای معاونینش حتماً از زنان جوانان و گروه‌هایی که امروز حذف شده‌اند در کابینه ایشان استفاده شوند.

وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم که رئیس جمهور محترم و کابینه‌اش در راستای شکل دادن به یک ایران قدرتمند حرکت کند، مسیر فرار نخبگان را ببندد، سیاست خارجی عزتمندانه‌ای را رقم بزند و با ابزارهای شرافتمندانه تحریم‌ها را خنثی کند؛ انتظار داریم ایران بزرگ را برای همه ایرانیان رقم بزند و انتظار داریم که تسلیم زیاده خواهی‌ها نشود. هم‌چنین انتظار داریم به منشور حکومتی ما یعنی نامه امام علی(ع) مالک اشتر متعهد بماند و برای او آرزوی سربلندی داریم.

دولت وفاق ملی با اعتماد کامل مجلس شکل گیرد

شاهرخ رامین نیز به عنوان موافق برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: اکنون در برهه تاریخی قرار داریم که سایه جنگ در دنیا و پافشاری مقاومت بر حقانیت خود را شاهد هستیم؛ ایران برای رهبری مقاومت به نمایش یکپارچگی حاکمیت و ملت نیازمند است. مردم از ما انتظار دارند دغدغه‌های آنها را پیگیری کرده و مشکلات‌شان را فراموش نکنیم.

نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی افزود: رئیس جمهور طبق عهدی که با مردم بسته بود کابینه‌ای مبتنی بر وفاق را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد که باعث رضایتمندی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان شد و امیدواری به آینده را بیشتر کرد.

وی تاکید کرد: راه ایجاد وفاق تفکیک مذاهب، اقوام و جنسیت نیست لذا با تاکید بر لزوم دلجویی از تمام اقوام و گروه‌های فکری همه را به پرهیز از تفرقه‌افکنی و اصرار به تفکیک مردم به صف‌های دروغین دعوت می‌کنم.

رامین خاطرنشان کرد: شاهد شکل‌گیری کابینه وفاق ملی هستیم که رئیس جمهور با معرفی آن به مجلس شورای اسلامی نشان داد که اهتمام جدی برای تحقق این استراتژی دارد.

وی سیاست‌های کلی و اسناد کلان را به عنوان چراغ راه دولت وفاق ملی برشمرد و اظهار کرد: رفاه طبقات پایین در کوتاه مدت اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها، ایجاد اشتغال، عدالت در نظام مالیاتی، توسعه نظام تامین اجتماعی و توجه به منافع مردم از بندهای برنامه‌ دولت آقای مسعود پزشکیان است.

رامین گفت: انتظار می‌رود نمایندگان به این توصیه راهبردی مقام معظم رهبری توجه کنند که موفقیت دولت چهاردهم موفقیت همه ما است. با توجه به شرایط منطقه و حساسیت اقدام ایران در مقابل رژیم صهیونیستی کمک کند که دولت یکپارچه و قوی با رای بالا کار خود را شروع کند و دولت وفاق ملی با اعتماد کامل مجلس شورای اسلامی شکل گیرد.

رئیس جمهور در معرفی کابینه همدلی را رعایت کرده است

علی بابایی کارنامی نیز به عنوان موافق برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: دولت وفاق ملی لزوما دولت قومیت‌ها نیست بلکه دولت وفاق مدیریتی برای رسیدن به اهداف قومیت‌ها و ملت ایران است.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی افزود: رئیس جمهور به معنای واقعی و با نگاه کارشناسی دولت وفاق ملی و همدلی را انتخاب کرد و باید از آن حمایت کنیم چون وفاق ملی و همدلی در معرفی کابینه رعایت شده است.

بابایی کارنامی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر اجرای سیاست‌های کلی و سند چشم‌انداز، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری اولویت دولت را مباحث اقتصادی اعلام کرد که باید مبنای کار مجلس شورای اسلامی و دولت باشد.

وی در واکنش به منتقدان رئیس جمهور  گفت: برخی منتقدان می‌گویند آقای پزشکیان برنامه ندارد اما مگر برنامه هفتم توسعه برنامه نیست و نباید دولت و مجلس شورای اسلامی آن را اجرایی کنند؟

بابایی کارنامی، اصلاح ساختار اداری، اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت، توجه به حقوق کارگران و بازنشستگان و معیشت مردم، توجه به مشکلات صندوق‌های بازنشستگی، رفع ناترازی انرژی و مشکلات کشاورزان، پرداختن به مشکلات فرهنگیان و حقوق زنان، اصلاح نظام بانکی و رشد اقتصادی هشت درصد را به عنوان برنامه‌های رئیس جمهور برشمرد و گفت: به همین دلیل از آقای پزشکیان حمایت می‌کنم که ایشان ضمن توجه به فرمایشات رهبری اهتمام جدی برای اجرای برنامه هفتم توسعه داشته و به مردمی مشروعیت داده که صدای رسایی ندارند.

تیم اقتصادی دولت خوب است

رحیم زارع نیز به عنوان موافق برنامه های دولت چهاردهم گفت: محدودیت منابع مولدسازی دارایی‌های دولت، پرداخت یارانه پنهان -که آخرین گزارشی که خواندیم بیش از ۵۵ میلیارد یورو در حوزه بنزین در حوزه گازوئیل و گاز صنعت بود-، ناترازی انرژی، محدودیت منابع ارزی و ارز چند نرخی، افزایش بی‌رویه مهاجران غیرقانونی به کشور، بحران برق، بحران آب، آلودگی هوا، مشکلات بخش‌های مختلف بهداشت و درمان، رانت، فساد، قاچاق، بهره‌وری پایین و وضعیت اسف‌بار خودرو و مسکن، نیروی کار، معیشت مردم و فقر مطلق از جمله مشکلات امروز کشور است.

نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: انتخاب وزرای پیشنهادی بدون نگاه حزبی بوده است و تیم اقتصادی رئیس‌جمهور اوضاع و احوال خوبی دارد. امروز بحث پزشکیان نیست مساله خواسته‌های یک ملت است. کابینه مطمئنا نقاط مثبت و منفی دارد ولی از نظر بنده تراز هزینه و فایده وزرا به سمت فایده سنگینی می‌کند. دلیل متقنی که بتوان بر اساس آن کابینه پیشنهادی را رد کرد، ندیدیم. یک دولت فراگیر و استفاده از نخبگان در حوزه های مختلف را شاهد هستیم. نباید در کشور دو قطبی ایجاد کنیم. محور قرار گرفتن برنامه هفتم توسعه از نقاط قوط دولت و وزرای پیشنهادی است.

وی خاطرنشان کرد: از همکاران عزیزم تمنا دارم که به کلیات برنامه‌های رئیس محترم جمهور رای موافق بدهند. از سوی دیگر مجلس دستگاه نظارتی است و هر وزیری که در آینده ناتوان بود و  خلاف برنامه‌ها حرکت کرد، ما هم می‌توانیم سؤال کنیم، استیضاح کنیم، تحقیق و تفحص داشته باشیم و این بعد نظارتی در اختیار ما قرار دارد. همچنین به فرموده مقام عظمای ولایت حتماً باید مجلس دولت را همراهی کند. همچنین از جناب آقای رئیس جمهور به خاطر چنین ترکیبی و کابینه منسجم و با ساختار علمی و اجرایی قوی تشکر می‌کنم.

در روز نخست بررسی برنامه‌های رئیس جمهور و وزرای پیشنهادی در صحن مجلس، مسعود پزشکیان پس از شنیدن نظرات مخالفان و موافقان کابینه پیشنهادی گفت: اصولی دارم و آن حق و عدالت است؛ برای آن اصلاحات می‌کنم و به شدت به اصلاحات معتقدم. وقتی جامعه‌ای داشته باشیم که حق در آن پیاده نشود بر هر مسلمانی است که قیام کند و اصلاح انجام دهد.

کد خبر 1777395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha