به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، سالها است زائران ابا عبدالله الحسین از گوشه و کنار شهر و روستاهای ایران راهی کربلا میشوند تا عشق و ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان دهند.
ارادتی خالصانه که برای زائر نه مسافت مهم است و نه خستگی راه میشناسند،، با تمام وجود ساعتها و شاید روزها را طی کنند تا به کربلا برسند.
این میزان ارادت آنقدر جذاب و دیدنی است که مسوولان کشور را برآن داشت تا در مسیر مرزهای کشور به سمت کربلا زمینه سهولت و رفاه حال زائران را فراهم کنند.
سالها است که زائران مسیر را میپیمایند و مسوولان خدمات ارائه میدهند.
سه سال پیش بود که خبر خوشایندی برای مردم کردستان منعکس شد، کردستان تبدیل به محل تردد زائرانی شد که قرار بود از مرز باشماق این استان تردد کنند،گرچه کاری نو و جدید پیش روی مسوولان و مردم کردستان گشوده شد اما همدلی و انسجام مسوولان ادارات و دستگاههای اجرایی در کنار مردم و نیک اندیشان این استان کار را به جایی رساند که امسال برای سومین سال متوالی این مرز همچنان محل تردد زائران باشد.
یکی از اردبیل، آن یکی از تهران، دیگری از مشهد و هر کدام از شهر و روستایی روانه کردستان شدند تا از طریق مرز باشماق وارد خاک عراق شوند و در پیاده روی عظیم اربعین حسینی شرکت کنند.
گرچه مسیر کربلا از مرز باشماق دورتر از سایر مرزهای کشور است و همین دوری مسیر موجب شد تا زائران کمتری نسبت به سایر مرزهای کشور، از باشماق عبور کنند اما جذابیتهای گردشگری و طبیعت سرسبز شهر مریوان با درخشش بی نظیر «زریوار» دریاچهای مشهور به نگین غرب ایران توجه هر رهگذر، گردشگر و زائری را به خود جلب میکند و زیباییهای کردستان را به رخ میکشد.
در کنار این طبیعت چشمنواز هوای خنک با تفاوت ۲۰ درجه نسبت به سایر مرزهای کشور از جمله مهران و شلمچه نیز مزیت دیگر مرز باشماق است که میتواند نظر هر زائری را به خود جلب کند.
مرزی در ۱۷ کیلومتری غرب شهر مریوان و در ۱۰۹ کیلومتری سنندج که سالها است محل انجام فرآیندهای تجاری از جمله صادرات و واردات محصولات از ایران به خارج کشور است، اما به گفته استاندار کردستان بازگشایی مرز باشماق برای تردد زائران اربعین حسینی هیچ توقفی در فرآیندهای تجاری این مرز ایجاد نکرده و در دو مسیر تفکیک شده فعالیتهای تجاری و تردد زائران همچنان صورت میگیرد.
استقرار بیمارستان سیار 50تختخوابی با تمامی امکانات، ایجاد موکبهای هلال احمر، ایجاد پارکینگهای ویژه پارک خودروی زائران اربعین حسینی همگی بیانگر فراهم شدن امکانات لازم برای سهولت تردد زائران حسینی است.
پیش بینی تردد ۵۰۰ هزار زائر اربعین حسینی از باشماق
اسماعیل زارعی کوشا میگوید: پیش بینی تردد زائر از مرز باشماق ۵۰۰ هزار نفر است گرچه در روزهای گذشته تردد زائر کمتر از سایر مرزها بود اما براساس تجارب سالهای قبل تردد در هفته منتهی به روز اربعین حسینی بیشتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: ایجاد بیش از ۷۰ موکب اسکان، پذیرایی، استقبال، درمانی، فرهنگی و خدماتی برای ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی در این ایام در سطح کردستان انجام شده است.
به گفته استاندار کردستان حدود ۳۰ موکب نیز در مرز باشماق مشغول ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی است و هلال احمر، راهداری، مخابرات، صنعت آب و برق و همه ارگانها و نهادها برای خدمت به زائران فعالیت دارند و در مرز باشماق مستقر شدهاند.
زارعی کوشا تردد رایگان زائران در هفته گذشته و تمدید این اقدام در هفته جاری برای سهولت تردد زائران از مرز باشماق تا سلیمانیه عراق را از جمله پیگیریها و رایزنیهای انجام شده با طرف عراقی اعلام کرد.
وی اذعان کرد: زائرانی که از مسیر سلیمانیه راهی کربلای معلی شوند بدون افزایش هزینه و با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان همچون سال گذشته میتوانند این مسیر را طی کنند.
اجرای فعالیتهای فرهنگی و هنری ویژه زائران اربعین حسینی در کردستان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز از برپایی موکبهای فرهنگ و هنر در تمام شهرهای کردستان به ویژه در مرز باشماق خبر داد و گفت: این موکبها خدمات فرهنگی و هنری ارائه میدهند و فرهنگ غنی این استان را به زائرانی که از سایر استانهای کشور از طریق استان کردستان و مرز باشماق راهی اربعین میشوند، منتقل میکنند.
علی اصغر دریایی خاطر نشان کرد: مهروارهای با نام «خوشنویسی» ویژه نوجوانان زیر ۲۰ سال در موکبهای فرهنگ و هنر مریوان برپا میشود که میتواند هنر نوجوانان این استان را به سایر نقاط کشور منتقل کند.
وی به اجرای تئاتر خیابانی با موضوع امام حسین و اربعین در مرز باشماق پرداخت و بیان کرد: این کار هنری نیز توسط هنرمندان ما برای زائران به اجرا در میآید.
وی تعزیهخوانی عاشورایی در بیجار را دیگر اقدام موکبهای فرهنگ و هنر در ایام اربعین دانست و اضافه کرد: دفنوازی، مدیحه سرایی، چمره نوازی همگی از برنامههایی است که به مناسبت اربعین حسینی در کامیاران برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان خاطرنشان کرد: کردستانیها با اجرای فعالیتهای فرهنگی و هنری و خدماتی که به زائران ارائه میدهند عشق و مودت و مهماننوازی خود را به امام حسین(ع) نشان میدهند.
خدمت رسانی کانونهای مساجد به زائران اربعین حسینی
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان در خصوص اقدامات انجام شده برای خدمت به زائران در مرز باشماق اظهار کرد: با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی یازده کانون فرهنگی هنری استان اقدام به برپایی موکب خدمترسانی به زائران اربعین حسینی در مرز باشماق کردند.
بهزاد کیامهر افزود: کانونهای مساجد در انتقال پیام معنوی اربعین نقش ارزشمندی دارند و میتوانند با خدمترسانی به زائران و برجسته کردن نقش کانونهای مسجد، زائران را با فعالیتهای بچههای مسجدی و خدمات و تلاشهای معنوی آنها آشنا کنند.
وی از فعال شدن موکبهای حضرت ابوالفضل العباس، شهدای سریشآباد، خادم حرم، غدیر تا ظهور، بابالحوائج، انصار الرسول، ثارالله، سیدالشهداء و عاشقان حسین خبر داد و گفت: این موکبها در تلاشند تا ضمن خدمت به زائران اربعین حسینی آنها را با دستاوردها و فعالیتهای کانونهای مساجد استان آشنا کنند.
براساس گفتههای زائران اربعین حسینی مرز باشماق خنکترین و خلوتترین مرز است که با آرامش و امنیت لازم میتوان از آن عبور کرد و امید میرود تا در روزهای منتهی به اربعین شاهد افزایش تردد زائران از این مرز باشیم.
نظر شما