به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، امروز ۳۱ مرداد ماه اختتامیه نخستین همایش منطقهای عاشورایان، (تاک) بعد از ۱۱ روز در شهرستان ملایر به کار خود پایان داد و و برگزیدگان بخش های مختلف این جشنواره معرفی شدند.
این همایش به همت موسسه فرهنگی و هنری باران و با همکاری اداره فرهنگی و اجتماعی شهرداری و شورای اسلامی شهر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر برگزار شد.
مسعود ویژه در مراسم اختتامیه این همایش ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی گفت: هر کس به نوعی در تلاش است که ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان دهد که در این میان هنرمندان همیشه پیش قدم بودهاند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به برگزاری نخستین همایش منطقهای تئاترعاشورایان(تاک) در ملایر افزود: این برنامه کار بسیار بزرگی بود که در ملایر رقم خورد.
وی با اشاره به حضور ۷ استان غرب کشور در این همایش تئاتر تصریح کرد: شهرستان ملایر دارای توانمندیها و ظرفیتهای بالایی است و دو نشان جهانی را در کارنامه خود دارد.
ویژه با بیان اینکه در شهری که ظرفیتهای ارزشمندی دارد باید کارهای بزرگی در حد شهر جهانی انجام شود و بحمد الله امروز در ملایر شاهد کارهای هنری و فرهنگی بزرگی هستیم که در قد و قامت یک شهر جهانی است که در این میان هنرمندان این شهر زبانزد هستند.
وی با اشاره به اینکه باید جهانی فکر کرد و و بومی عمل کرد ابراز داشت: امروز ملایر مجموعه گردشگری مینی ورلد(جهان کوچک) را که مجموعه بی نظیر است در خود دارد و و ده ها رویداد هنری و فرهنگی در ملایر نشان دهنده فکر بلند در این شهر است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به اینکه نخستین همایش تئاتر عاشورایان به خوبی و با موفقیت در ملایر برگزار شد گفت: ما از سوی فرهنگ و ارشاد این برنامه را حمایت میکنیم و آمادگی داریم تا هر سال این برنامه برگزار شود.
وی ضمن تقدیر از مجموعه شهرداری و همه کسانی که برای برگزاری این برنامه زحمات زیادی را متحمل شده و حمایت های لازم را داشته اند تقدیر کرد و افزود: امیدواریم که شاهد اتفاقات و رویدادهای هنری بیشتری با در ملایر باشیم.
در ادامه مجید فرجی با بیان اینکه کشور ما با موضوع تعزیه و شبیهخوانی شناخته شده و یک همبستگی و وابستگی بزرگی دارد گفت:این همایش با موضوع عاشورائیان به مناسبت ایام محرم و صفر و نزدیک شدن به ایام اربعین در ملایر برگزار شد که بیانگر عمق تئاتر در ملایر است.
شهردار ملایر با اشاره به سبقه فرهنگی و هنری ملایر در حوزه فرهنگ و هنری نمایش آیینی گفت: همواره این نمایشها و هنرهای آیینی به ویژه تعزیه در ذهن ما از گذشته تا به امروز ماندگار شده است.
شهردار ملایر با اشاره به اینکه هر اقدام و هزینهایی در حوزه هنر صورت بگیرد سرمایهگذاری محسوب میشود، افزود : شهرداری و شورای اسلامی دوره ششم مصمم است در این حوزه اقدامات را توسعه و گسترش دهد.
رئیس همایش منطقهای تئاتر عاشورائیان با اشاره به اینکه بین ۲ تا ۵ درصد هر دستگاه اجرایی به حوزه فرهنگ و هنر تخصیص داده میشود، افزود : با حمایت شورای شهر از حوزه فرهنگ و هنر این مبلغ را تا ۱۰ درصد افزایش دادیم و حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در سال جاری برای حوزه فرهنگ و هنر در نظر گرفتیم.
فرجی بیان کرد : در راستای ارتقای ظرفیت زیرساختهای فرهنگی هنری ۴ فرهنگسرا در ملایر ایجاد کردیم که ۲ فرهنگسرا در حال ساخت است و اقدامات اجرایی ۲ فرهنگسرا به اتمام رسیده است.
وی گفت : امیدواریم با حمایتهای استاندار، سالن آمفیتئاتر ۱۲۰۰ نفری را در مجاور اداره ارشاد کلنگزنی کنیم تا مکان مناسبی برای اقدامات فرهنگی شود.
فرجی خاطرنشان کرد: شهرداری ملایر در حوزههای مختلف هنری مثل تئاتر و سینما توجه و اهتمام ویژه دارد و از تمام جشنوارهها حمایت میکنیم.
در ادامه محمد قاسمی نیز با اشاره به برگزاری نخستین همایش منطقه ای تئاتر عاشورایان گفت: طرح اولیه برگزاری این همایش اردیبهشت امسال به شورای اسلامی شهر ارائه و با مساعدت شهردار و اعضای شورا، اداره فرهنگی و اجتماعی شهرداری تایید و مقرر شد در مردادماه امسال برگزار شود.
دبیر همایش تئاتر منطقهای عاشورائیان افزود: فراخوان به ۶ استان ارسال شد و با استقبال شرکت کنندگان، به یازده استان افزایش یافت و در نهایت ۵۹ اثر از ۱۱ استان به دبیرخانه این همایش ارسال شد و با حضور هیات داوران بازبین، ۱۶ اثر شامل ۹ اثر در بخش صحنهای و هفت اثر در بخش خیابانی پذیرفته شدند و یک بخش ویژه نیز شامل نمایشنامهخوانی شهدای غزه اضافه شد.
وی ادامه داد: به واسطه آثار باکیفیت ارسال شده، این همایش در سطح ملی است و طبق قول مساعد شورای اسلامی شهر امیدواریم از سال آینده در سطح ملی برگزار شود و به دلیل کیفیت بالای آثار، میتوان آنها را به جشنواره فجر معرفی کرد.
دبیر همایش تئاتر منطقهای عاشورائیان افزود: ۱۱ روز این جشنواره با حضور ۶ استان کشور برگزار شد که، ۷ روز اول مختص اجرای عموم گروههای ملایر بود و ۳ روز پایانی نیز با حضور هیأت داوران، نمایشهای راه یافته داوری شدند. وی حضور گروههایی از استانهای کشور را موجب رونق این جشنواره دانست و گفت : با توجه به اینکه اولین دوره برگزاری این جشنواره بود، نقصانهایی داشت که امیدوارم سال بعد رفع شود.
دبیر همایش تئاتر منطقهای عاشورائیان بیان کرد: طبق رایزنیهایی که با مرکز هنر نمایشی کشور انجام شد، دو اثر در بخش صحنهای و خیابانی به جشنواره بینالمللی مقاومت راه پیدا کردند.
وی برگزاری این همایش را فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیتها و جاذبههای گردشگری و برندهای جهانی و ملی ملایر به سطح کشور دانست و گفت: بازیگران مطرح کشوری که به عنوان داوران در این همایش حضور دارند و هنرمندانی که هر کدام افراد برجستهای از استان خود هستند، میتوانند معرف ظرفیتهای جهان شهر ملایر به سایر نقاط کشور باشد.
قاسمی افزود: در بخش نمایشهای خیابانی بدون اولویت، نمایش "کبوترهای زخمی" به کارگردانی "حسام شریعتمداری" از شهرستان بروجرد استان لرستان، نمایش "علامت" به کارگردانی "ناصر کریمینیک" از اراک، "نذر مادر" به کارگرانی "مالک آبسالان" از شهرستان دهلران استان ایلام، "هنگامه ای که آسمان شکافت" به کارگردانی "هومن روحتافی" و "بهاره کرمی" از کرمانشاه، "عاشورا تا اربعین" به کارگردانی "مسعود کردی" از بروجرد استان لرستان، "خاطرات سیاه" به کارگردانی "رضا باغبان" و "مرضیه ولیزاده" از شهرستان ملایر و "تیرک" به کارگرداتی "آرش رضایی" از شهرستان ازناو استان لرستان انتخاب شدند.
دبیر همایش تئاتر منطقهای عاشورائیان " ادامه داد: در بخش صحنهای نیز بدون اولویت نمایش "یک زندگی بهتر" به کارگردانی "سعید چگینی" از شهرستان قزوین، "سرو، مد" به کارگردانی "آتنا فارسیجانی" از شهرستان اراک، "نصرت" به کارگردانی "علی زیستی" از کرمانشاه، "برگشته" به کارگردانی "مهدی عسگری" از ملایر و "پائیز نگفته بود" به کارگردانی "نسیم پاییزی" از شهرستان قزوین موفق به راهیابی در بخش رقابتی این همایش شدند.
وی نمایش "آخرین خرناس خشاب" به کارگردانی "شهرام سلطانی" از اراک، "چند روایت نامتقارن" به کارگردانی "امیرحسین فاطمی" از همدان، "روزهایی که به یادت گذشت" به کارگردانی "محمدمهدی احمدیآزرم" از شهرستان بهار استان همدان و "آریگاتو" به کارگردانی "حسین عباسپور" از شهرستان ملایر را از دیگر نمایشهای راه یافته به بخش رقابتی این رویداد عنوان کرد.
دبیر همایش تئاتر منطقهای عاشورائیان "تاک" بیان کرد: "فرهاد لباسی"، "سعید نوروزی" و "مهدی حبیبی" از کارشناسان مطرح کشوری در عرصه هنر نمایش هستند که برای بازبینی آثار ارسالی به همایش انتخاب شدند.
وی گفت: علیرضا استادی" و "سیروس همتی" از هنرمندان و بازیگران مطرح کشوری در کنار "حسین صفی"، "محمد کاظمتبار" و "پری بارانی" به عنوان داوران نخستین همایش تئاتر منطقهای "تاک" عاشورائیان ملایر بودند.
قاسمی از بازدید حدود ۸۰۰۰ نفر از بخش های مختلف جشنواره خبر داد و ابراز امیدواری کرد: این جشنواره پایلوتی برای سال های بعد شود و آرزوی دیرینه هنرمندان ملایری مبنی بر داشتن یک فستیوال بین المللی محقق شده و ملایر صاحب یک جشنواره بین المللی شود.
درادامه بر اساس آراء هیات داوران نخستین همایش منطقهای "تاک" عاشورائیان برگزیدگان هر بخش معرفی شدند
در بخش خیابانی:بخش بروشور: هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از طراح بروشور نمایش "تیرک" از "لیلی صادقی" تقدیر به عمل آورد.
در بخش موسیقی: هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از موسیقی نمایش "هنگامه ای که آسمان شکافت" از "امید کرمی تقدیر کرد.
در بخش طراحی فضا: هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از طراحان فضای نمایشهای "علامت" از "ناصر کریمینیک"، "کبوتر زخمی" آمنه حسن زاده، "نذر مادر" مالک آبسالان و "عاشورا تا اربعین" پژمان شاهوردی تقدیر به عمل آورد، همچنین هیات داوران با اهدای لوح تقدیر از گروه بازیگران نمایش "تیرک" تقدیر به عمل آورد.
در بخش بازیگری زن: هیات داوران با هدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگر زن نمایش "خاطرات سیاه" از مرضیه ولیزاده تقدیر کرد.
در بخش بازیگری مرد: هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگر نمایش "هنگامه ای که آسمان شکافت" از "هومن روحتامی" تقدیر به عمل آورد.
در بخش برگزیده بازیگری مرد: هیات داوران بخش از بازیگران نمایشهای "علامت" و نذر مادر" از "ناصر کریمی نیک و مالک آبسالان با اهدای تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به عنوان برگزیده این بخش تقدیر به عمل آورد.
در بخش طرح و ایده: لوح تقدیر و جایزه نقدیر به طرح و ایده پرداز نمایش "خاطرات سیاه" به رضا باغبان تعلق گرفت، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش برگزیده طرح و ایده پرداز به نمایش "علامت" به ناصر کریمی نیک تعلق گرفت.
در بخش کارگردانی برگزیده نداشت و هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از کارگردانان نمایشهای "تیرک"، "نذر مادر" از آرش رضایی و مالک آبسالان تقدیر به عمل آورد.
آراء هیات داوران نخستین همایش تئاتر منطقهای "تاک" عاشورائیان در بخش صحنهای:
بخش بروشور: لوح تقدیر و جایزه نقدی به طراح بروشور نمایش "چند روایت متقارن" به حسین الوندی اهدا شد.
در بخش گریم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به گریمور نمایشهای "آخرین خرناسه خشاب" و "آریگاتو" به شهرام معارفوند اهدا شد.
در بخش نور: لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایش "روزهایی که به یادت گذشت" به محمد فرجی اهدا شد.
بخش موسیقی: رتبه سوم لوح تقدیر و جایزه نقدی به موسیقی نمایش "آخرین خرناسه خشاب" به ناصر کریمی نیک، لوح سپاس و جایزه نقدی رتبه دوم به گروه موسیقی نمایش "سرمد" محمدامین محمدی و رتبه نخست تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به موسیقی نمایش "نصرت" سالار پردل تعلق گرفت.
در بخش طراحی صحنه: رتبه سوم لوح تقدیر و جایزه نقدی به طراح صحنه نمایش "نصرت" به لیلا مهدیآبادی، لوح سپاس و جایزه نقدی رتبه دوم به طراح صحنه نمایش "چند روابت متقارن" به اسماء نوذری، رتبه نخست تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به طراح صحنه نمایش "سرمد" آتنا فارسی جانی اهدا شد.
در بخش بازیگری هیات داوران در این بخش از خانمه" اعظم سلیمانی" و "مهری تکلو" و "اسدالله دوستی" و بازیگر نوجوان نمایش برگشته "آرسام دشتی" با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر کرد.
در بخش بازیگری زن:
هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگر نمایش "سرمد" از شقایق احمدی تقدیر کرد و رتبه سوم مشترکا به بازیگران نغمه حامیان و مهسا رضایی برای نمایشهای "چند روایت متقارن" و "روزهایی که به یادت گذشت"، لوح سپاس و جایزه نقدی رتبه دوم به بازیگر نمایش "نصرت" به لیلا مهدی آبادی و رتبه اول تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بازیگر "یک زندگی بهتر" نسیم پاییزی راد تعلق گرفت.
در بخش بازیگری مرد:
هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگران مرد نمایشهای "چند روایت متقارن" و "آریگاتو" از امیرحسین فاطمی و حسین عباسپور مشترکا تقدیر کرد، لوح تقدیر و جایزه نقدی رتبه سوم بازیگری مرد به بازیگر نمایش "یک زندگی بهتر" به جواد یعقوبی؛ لوح سپاس و جایزه نقدی رتبه دوم به بازیگر نمایش "سرمد" شهرام سلطانی و تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بازیگر نمایش "سرمد" به شایان سلطانی اهدا شد.
در بخش متن: هیات داوران در این بخش با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی از نویسنده نمایش "آریگاتو" از علی نیکجو تقدیر کرد، رتبه سوم این بخش و لوح تقدیر و جایزه نقدی به نویسنده نمایش "نصرت" اهدا شد، لوح سپاس و جایزه نقدی رتبه دوم به نویسنده نمایشنامه "چند روایت متقارن: به امین فعله گری و تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه تقدی رتبخ نخست این بخش به شهرام سلطانی برای نمایشنامه "سرمد" اهدا شد.
در بخش کارگردانی: هیات داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی رتبه سوم را به نمایش "چند روایت متقارن" به امیرحسین فاطمی، لوح سپاس و جایزه نقدی به کارگران نمایش "یک زندگی بهتر" به سعید چگینی و تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه رتبه نخست کارگردانی به به کارگردان نمایش "سرمد" آتنا فارسی جانی تعلق گرفت.
طبق نظر هیات داوران با توجه به پرداختن به زندگی شهید پیرولی و قرابت موضوعی جشنواره، به صورت مشروط نمایش "کبروهای زخمی" در بخش خیابانی و با توجه به اتفاق نظر هیات داوران، نمایش "سرمد" به صورت مشروط به دبیرخانه نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت معرفی شدند. https://www.shabestan.news/
نظر شما