خبرگزاری شبستان- اصفهان؛ با اشتیاق خود را به مسجد میرزا حبیب می رسانم، قبلا از فعالیت این مسجد در حوزه تبیین فرهنگ ایثار و شهادت و مقاومت شنیده بودم و حالا همزمان با ایام اربعین نوری دوباره از این مسجد متجلی شده است.
اینجا همه حسی از جنس رسالت حسین دارند، همان حسی که حضرت زینب(س) در سراسر مسیر، از مدینه به مکه و مکه به کربلا و از کربلا تا کوفه و شام و از شام تا کربلا و مدینه با پای پیاده داشت. در شبستان مسجد دور هم جمع شدهاند تا برای برپایی موکبی با محوریت ایثار و شهادت تصمیم گیری کنند، اگرچه دلشان برای زیارت امام حسین و پیادهروی اربعین بیقراری میکند اما خدمت به یفتگان پیادهروی را برگزیده اند تا از این راه ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان ابراز کنند.
با ورود به مسجد متوجه می شوم اینجا قرار است به منزلگاه عاشقی برای برپایی موکب حسینی به یاد شهدا تبدیل شود، در شبستان مسجد جلسهی نقشآفرینی دختران در اربعین مخصوص دهه هشتادیها در حال برگزاری است و من با اشتیاق به جمع آنها ملحق می شوم.
بعد از مستقر شدن، متوجه شدم موضوع بحث موکبهای اربعین حسینی و کودکان غزه است. قرار بر این است که پویشی راه بیفتد و نذر برای شهدای غزه هدف پویش است.
صحبت بر سر این است که هر خانه میتواند موکبی باشد به یاد شهدای غزه و همه مردم و خانه های شهر می توانند برای همدلی با شهدای غزه در این امر مشارکت کنند.
امروز همه در مسجد میرزا حبیب برای کمک به برپایی موکب دست به کار شدهاند تا با استفاده از تصاویر شهدا، جلوههای مقاومت و پایداری در سرزمین غم و ایستادگی غزه، یاد و خاطره شهدا و کودکان مظلومه غزه را در اربعین حسینی به نمایش بگذارند و از این راه خادمی و ارادت خود به سرور و سالار شهیدان را به مشتاقان پیاده روی اربعین نشان دهد.
اینان قلبشان برای پیادهروی اربعین در مسیر کربلا پر کشیده است ولی اینجا در خانه خدا با با برنامهریزی برای برپایی موکبی در جوار مسجد با محتوای مقاومت و شهادت و ایثار در پی تامین محتوا هستند.
تا این لحظه که اینجا نشسته ام برنامههایی مثل روایتگری، قصهگویی، دلنوشتههای اربعینی و تهیه هدیههای کوچکی برای کودکان و نوجوانان به قطعیت رسیده است.
اینجا قرار است یکی برای کودکان قصه ایثار و از خود گذشتگی را روایت کند، دیگری با توزیع کاغذهای کوچکی پیام متنی شهدا را به مردم منتقل کند، چند نفری هم قرار است با چایی و دمنوش اربعینی از میهمانان پذیرایی کنند.
آنچه در اینجا بیشتر به چشم میخورد شوق خدمت است و بازخوانی حدیث عاشقی شهدا از صدر انقلاب تاکنون در موکبی در جوار مسجد.
استفاده از عکس شهدای دفاع مقدس و شهدای مقاومت ،عکس شهدا و روایتگری به عنوان پیام آوران ایثار و شهادت در موکب و ارائه خدمات مختلف فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت و مقاومت، ارائه سبک زندگی حسینی با طرحهای مختلفی همچون طرح زیارت به نیابت از شهدا، اهدای پیشانی بند و بستههای فرهنگی و برپایی ایستگاههای صلواتی، زیارت مجازی اربعین از جمله سایر برنامه هایی است که قطعی شده است.
چند نفری هم تصمیم دارند که در موکب حجره کوچک شهید را راه بیندازند و در روز اربعین کاری انجام دهند و هرکسی مسئولیتی به عهده داشته باشد.
همه حاضران برنامه های فرهنگی و محتوای موکب ها را با هم مرور می کنند و تصاویر و اقلام مورد نیاز موکب را لیست می کنند و هر کدام مسئولیتی به عهده می گیرند. برق اشتیاق و همدلی و همکاری در چشمانشان می درخشد
بعد از این مهمترین اصل که موضوع رسانه و جنگ روایتها در نشست مطرح می شود.
حالا درد و دل یک دختر دهههشتادی را می شنوم که تمام تلاشش را کرده بود برای یک غرفه با محوریت بانوان شهیده ولی گزارش تصویری برای اثبات آن لحظات شیرین نداشت و در این مسجد برای این تجربهی جدید قرار گذاشتند از موبایلها به عنوان یک سلاح استفاده کنند و تولید محتوا انجام دهند.
در مورد اهمیت روایت صحیح اربعین صحبت شد که میتوان با این روایتها راه درست را به افراد نشان داد، چند نفری هم قبول کردند در جنگ روایتها یک روایت صحیح به صورت صوتی تصویری داشته باشند تا پویش را راهاندازی کنند.
مسئولان جلسه تاکید بسیاری بر مطالعه ی کتاب "کار باید تشکیلاتی باشد" داشتند که برای هر کسی میخواهد کار کند، خواندن این کتاب از واجبات است.
خیلی خوشحالم از اینکه در مسجد و در جمع دختران دهه هشتادی و دغدغهمند قرار گرفتم، دخترانی که پای کار انقلاب هستند و برای زمینهسازی ظهور تلاش میکنند.
روایت دلدادگی این نسل انقلابی به مکتب عاشورا باید جهانی شود.
نظر شما