خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه-نازلی مروت: اربعین که فرا میرسد، چله نشینان کوی دوست راهی حرم ارباب بی کفن ما می شوند. چه آنانکه از کودکی با عشق حسین از شیره جان مادر چشیده اند و پروانه وار گرد شمع نام حسین چرخیده اند و چه آنانکه خود راه حسینی شدن را یافته اند.
میلیونها «جابر» این زمانه، پا جای پای جابربن عبدالله انصاری میگذارند و راهی دیار سرور آزادگان می شومد. اینکه افراد بسیاری از پاکستان خود را از کوهستان های صعب العبور به میرجاوه می رسانند تا عازم کربلا شوند را می توان به پای همان عاشقانه های شیعیان در برابر خون حسین گذاشت. اما آنچه برای زائران ودوست داران حسین بن علی(ع) جای شگفتی است، حضور پیروان اهل سنت و سایر ادیان در موکبهای خدمت رسانی به زائران کربلاست.
بتول آسوده، از بانوان ایرانی مقیم عراق که هرساله در ایام اربعین حسینی همراه دیگر بانوان ایرانی مقیم و خانوادههای خود، خدمتگزار زائران حسینی هستند، از مشاهدات خود در مسیر پیاده روی اربعین روایت می کند و می گوید: خانواده همسرم خود از موکب داران و میزبانان زائران اربعین حسینی هستند و بواسطه حضور در این موکب از نزدیک شاهد اتفاق های بسیار زیبایی از عشق و دلدادگی مردم عراق در احیای فرهنگ عاشورا و میزبانی از زوار بوده و هستم. در سال های اخیر علاوه بر موکب های مردم عراق، از ایران نیز افرادی برای خدمت به نجف و کربلا آمده اند که صحنههای شورانگیزی از همدلی و وفاق بین دو کشور برادر عراق و ایران را خلق کرده اند که محصول عشق به حسین(ع) است.
موکب مسیحیان در کربلا
آسوده می گوید: یکی از اتفاق های جالب در مراسم اربعین حضور مسیحیان در موکبی به نام امام حسین(ع) است که در آنان بانوان و مردان مسیحی از زائران امام پذیرایی می کنند. در این موکب تصویری از دیدار پاپ فرانسیس و آیت الله سیستانی که در نجف اشرف دیدار داشتند، مشاهده می شود که نشان از وفاق و دوستی پیروان ادیان است. اما نکته مهمتر از این وحدت بین الادیانی است به عشق حسین(ع) شکل گرفته است. بانوانی با لیاس سیاه در عزای امام مسلمانان با صلیب بر گردن در حال پخت و پز نان در موکب حضور دارند که جالب توجه است. شعرخوانی نزار فرانسیس شاعر عرب مسیحی در وصف امام حسین(ع) یکی دیگر از صحنه های زیبای خلق شده توسط پیروان آیین مسیحیت است. زیرا آنها دین و ادبیات را به پیشواز عشق حسینی آورده اند.
یکی از موکب داران مسیحی می گوید: ما وصف حسین(ع) را زیاد شنیده ایم. اینکه او رهبر آزادگان است و با همه ظلمی که به او شد، برابر ستمکاران ایستاد برای هر کسی که ادعای انسانیت می کند، ارزشمند است. به همین دلیل با خودم گفتم حتما باید به سرزمینی که رهبر آزادگان در آن مدفون است بروم و او را در آن شهر مقدس زیارت کنم.
اما بخش دیگری از صحنه هایی که توسط میزبانان زائران حسینی خلق شده است، اهدای کیسه های برنج به موکب ها و ریختن وجه نقد روی سر زائران است. آنها این کار را به این نیت انجام می دهند که اگر زائری نیاز به پول برای ادامه سفر داشت به مشکل برنخورد. برخی از موکب داران پول بازگشت زائران را آماده کرده اند تا اگر زائری به هر دلیل برای بازگشت به مشکل خورد، این وجوه راهگشا باشد.
اما برادران اهل سنت نیز در کنار شیعیان عراقی و ایرانی و مسیحیان عاشق حسین بن علی(ع)، همگام شده و از میهمانان اربعین حسینی پذیرایی می کنند. برخی از اهل سنت کورد با وسیله نقلیه زائران را به نجف منتقل می کنند و برخی دیگر چون سایر موکب داران با غذا و نوشیدنی خدمت می کنند. اهل سنت موصل و بابل برای موکب ها با 120کامیون هجده چرخ آب آورده اند و بین زائران توزیع می کنند. یکی از صحنه های دیگری که در این روزها توسط اهل سنت خلق شده است. نماز جماعت اهل سنت فلسطینی و عراقی بین کربلا و نجف است.
آنچه امروز در مشایه و پیاده روی اربعین در حال رخ دادن است تنها یک مراسم مذهبی مختص شیعیان نیست، بلکه نمایشی جهانی از عشق به حسین بن علی(ع) است و مصداق یعنی این مصرع شده که «این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست».
نظر شما