فعالیت ۶ موکب اوقاف کرمان در عراق

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کرمان با اشاره به فعالیت ۶ موکب در عراق گفت: این مواکب با پشتیبانی و حمایت شهرستان‌های جیرفت، انار، زرند، کرمان و سیرجان فعال هستند.

 خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، حجت الاسلام علی جلالی با اشاره به خدمات موکب اداره اوقاف و امور خیریه استان کرمان در مراسم پیاده روی اربعین حسینی اظهار کرد: با توجه به آموزه‌های دینی ضرورت دارد که به عزاداری‌های ایام اربعین توجه کنیم، البته اهمیت آن زمانی بیشتر شده که ریاست سازمان هم بر برگزاری مراسمات در کنار حمایت و پشتیبانی از مواکب اربعین تأکید دارد.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان مواکب به سه بخش تقسیم می‌شود، ادامه داد: بخش اول مواکب مستقر در کشور عراق، ایران و به ویژه استان کرمان که با حمایت اداره‌کل اوقاف استان کرمان فعالیت دارند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کرمان با اشاره به فعالیت ۶ موکب در عراق (نجف اشرف، عمود ۳۸۷ و چهار موکب هم در شهر مقدس کربلا) تصریح کرد: این مواکب با پشتیبانی و حمایت شهرستان‌های جیرفت، انار، زرند، کرمان و سیرجان فعال هستند؛ مواکب توسط امامزادگان برپا شده ولی امسال شهرستان‌های دیگر نیز معین آنها شدند تا پذیرایی بهتری انجام شود.

جلالی خبر داد: خدمات اسکان، پذیرایی و فرهنگی در این ۶ موکب و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها روزانه حدود ۱۰ هزار پُرس غذا توزیع کنند؛ همچنین خدمات توزیع نوشیدنی، شربت، چای و دمنوش نیز به زائران حسینی ارائه می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۱۳ موکب در استان کرمان افزود: این مواکب در مسیر زائران حسینی که از استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان عازم زیارت عتبات عالیات هستند؛ البته زائران حسینی از کشورهای هندوستان، پاکستان و افغانستان نیز از خدمات این مواکب بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کرمان با اشاره به اینکه ۱۳ موکب درون استانی عمدتاً در بحث پذیرایی و فرهنگی فعالیت دارند ولی هفت موکب بحث اسکان را هم انجام می‌دهند، یادآور شد: تمام این مواکب با نظارت اوقاف و همکاری خادمان افتخاری هستند؛ حدود ۴۰۰ نفر نیروی افتخاری از بقاع و امامزادگان در مواکب درون کشور و ۳۰۰ نفر نیز در مواکب عراق به صورت مستمر مشغول به خدمت هستند.

جلالی تشریح کرد: در بخش سوم نیز از مواکب استان یا حتی دیگر استان‌هایی که معین هستیم، حمایت‌های لازم را انجام می‌دهیم؛ این حمایت به صورت کمک‌های نقدی و غیرنقدی (با ارسال اقلام مورد نیاز شامل برنج، روغن، شکر و آب معدنی) است. وی با اشاره به اینکه نیروهای مردمی در شهرستان بم و فهرج نیز مواکبی را برپا کردند، گفت: شهر بم نقطه اشتراک مرز میرجاوه و ریمدان است؛ شهر بم، ماهان، باغین و بردسیر مورد حمایت اوقاف و امور خیریه قرار می‌گیرند، ولی خدمات‌رسانی مواکب آنها توسط نیروهای مردمی انجام می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کرمان اظهار کرد: منابع تأمین اعتبار این مواکب بخشی از بقاع متبرکه و مرکز افق، برخی امور خیریه و بخشی هم از محل موقوفات با نیت تعزیه‌داری و عزاداری امام حسین (ع) است؛ اکثر این مواکب مراسم تعزیه را دارند.

جلالی با اشاره به اینکه مجموع مواکب اوقاف کرمان به طور متوسط از ۱۰ روز قبل خدمات را شروع کردند، عنوان کرد: مواکب عراق تا یک روز بعد اربعین فعال هستند؛ همچنین مواکب ایران حداقل تا سه روز بعد اربعین فعالیت دارند تا در بازگشت زائران به سمت ایران خدمات‌رسانی داشته باشند.

وی بیان کرد: سال گذشته ۱۰۰ هزار خدمت به زائران حسینی داشتیم؛ برای امسال پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۲۰۰ هزار نفر از زائران حسینی از خدمات این ۱۹ موکب بهره‌مند شوند. مدیرکل اوقاف و امور خیریه کرمان با اشاره به اینکه طبق هماهنگی های انجام شده با ستاد اربعین برای هر شهرستان استان کرمان یک مراسم ویژه جاماندگان اربعین برگزار می‌کنیم که معمولاً مبدأ یا مقصد یکی از امامزادگان است، خبر داد: مهمترین مراسمات یکی در کرمان که به طرف امامزاده حسین (ع) چوپار حرکت می‌کنند، دیگری هم در سیرجان است. جلالی عنوان کرد: سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار نفر در مراسم جاماندگان اربعین شرکت کردند؛ پیش بینی می‌شود که امسال بیش از ۴۰۰ هزار نفر در مراسم جاماندگان اربعین شرکت کنند.

کد خبر 1778537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha