زیارت اربعین می‌تواند چند قرن تأخیر تمدنی امت را اصلاح کند

نماینده حوزه علمیه نجف اشرف تأکید کرد: اجتماع بزرگ و پُرمعنویتی که در زیارت اربعین ایجاد می‌شود، عزم انسان‌ها را تقویت می‌کند و افراد را به سمت دستیابی مؤثرتر به اهداف خود سوق می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  «هشتمین همایش علمی و بین‌المللی اربعین» دیروز چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ در سالن خاتم الانبیاء(ص) واقع در حرم مطهر امام حسین(ع) آغاز به کار کرد. 

چهارمین سخنران مراسم افتتاحیه این همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید محمدعلی بحرالعلوم» بود که به نمایندگی از حوزه علمیه نجف اشرف در این تجمع علمی سخن گفت.

وی با ذکر این نکته مهم که "رذائل نفس، موانعی را تشکیل می‌دهند که مسیر موفقیت و پیشرفت ما را سد می‌کنند" تأکید کرد: بدون اقدام برای ترک رذائل، نمی‌توانیم به سمت اصلاح خود پیش برویم.

این استاد حوزه‌های علمیه ادامه داد: بنابراین باید این رذائل و موانع را بشناسیم و برای رهایی از آنها تلاش کنیم تا توانمندی‌های پنهان خود را پیدا کنیم و به اهداف خود برسیم.

آقای بحرالعلوم تنبلی و بی‌تحرکی را یکی از رذائل اجتماعی امت اسلام و موجب عقب‌ماندگی تمدنی آن دانست و گفت: زیارت اربعین شاید سرآغازی برای اصلاح راه مسلمانان پس از قرن‌ها تأخیر باشد. 

وی توضیح داد: فعالیت‌های سختی که در این ایام، شرکت‌کنندگان در مراسم اربعین انجام می‌دهند انگیزه و عزم را بیدار می‌کند و می‌تواند به غلبه بر بی‌علاقگی و بی‌انگیزگی مسلمانان که در روزهای عادی دچار آن هستند، کمک کند.

این اندیشمند دینی خاطرنشان کرد: این مناسبت مذهبی، عزم و اراده را برای افرادی که فاقد انگیزه قوی هستند فراهم می‌کند. در نتیجه، انجام آیین های اربعین به ترک تنبلی می‌انجامد و می‌تواند تأثیر مثبتی بر کار، تولید و پیشرفت جامعه اسلامی داشته باشد. 

وی تأکید کرد: اجتماع بزرگ و پُرمعنویتی که در زیارت اربعین ایجاد می‌شود، عزم انسان‌ها را تقویت می‌کند و افراد را به سمت دستیابی مؤثرتر به اهداف خود سوق می‌دهد.

شایان ذکر است «هشتمین همایش علمی و بین‌المللی زیارت اربعین» با موضوع و عنوان «زیارت اربعین؛ به سوی رویکردهای جهانی به انسان و تمدن (عنوان اصلی به عربی: زیارة الأربعین.. نحو مقاربات عالمیة للإنسان والحضارة)» به همت مرکز مطالعات و پژوهش‌های کربلا (اسم اصلی به عربی: مرکز کربلاء للدراسات والبحوث) امروز و فردا چهارشنبه و پنجشنبه ۷ و ۸ شهریور ۱۴۰۳ (28 و 29 آگست 2024 م.) برگزار می‌شود و اندیشمندانی از ۳۶ کشور جهان در آن به ارائه مقالات و سخنرانی‌های خود می‌پردازند.

«همایش علمی و بین‌المللی زیارت اربعین (نام در زبان اصلی: المؤتمر العلمی الدولی لزیارة الأربعین)» هر ساله با موضوعات مختلف از سوی مرکز مطالعات و پژوهش‌های کربلا (بازوی پژوهشی آستان مقدس امام حسین علیه السلام) و با مشارکت دانشگاه‌های عراق و مجامع علمی خارج از این کشور فراخوان شده و در ایام اربعین در کربلای معلی برگزار می‌شود.

کد خبر 1779194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha