همه مراجع خرافه دق‌الباب مساجد در پایان صفر را رد می‌کنند

امام جماعت مسجد حضرت رسول اکرم (ص) اظهار داشت: درباره دق‌الباب کردن مساجد در پایان ماه صفر از مقام معظم رهبری و مراجع عالیقدر شیعیان؛ آیت الله مکارم شیرازی، مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی و مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی استفتائاتی گرفته شده است و همه مراجع بالاتفاق نظرشان این است که این مطلب خرافات است و هیچ ریشه روایی، دینی و قرآنی ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید محمدرضا میرحبیب‌اللهی، امام جماعت مسجد حضرت رسول اکرم (ص) و نویسنده کتاب «خرافات» که در بخشی از آن به بحث دق الباب کردن درب مساجد در پایان صفر و مژده دادن پایان ماه صفر و وارد شدن به ماه ربیع الاول پرداخته است می‌گوید رفتن به درب مساجد در پایان ماه صفر خرافات است و هیچ‌گونه ریشه قرآنی، روایی و دینی ندارد.

امام جماعت مسجد حضرت رسول اکرم (ص) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان بیان کرد: خرافات همان موریانه‌ای است که وقتی به درخت دین وارد شود، درخت دین را نابود می‌کند و محصولات نامرغوب و میوه‌های نارس و کرم‌زده‌ای به نام بدعت و خرافات در دین به مردم تحویل می‌دهد که متأسفانه در سالیان اخیر خرافات بسیار زیاد شده و از ریشه تا ساقه و شاخه‌ها و برگ‌های درخت دین را پُر کرده است.

وی گفت: یکی از خرافاتی که اخیراً در بین مردم رواج پیدا کرده این بود که اگر کسی در روز ۱۳ صفر طلا بخرد برای او خیر و برکت می‌آورد. این خرافه در عرض چند ساعت چنان در بین مردم رواج پیدا کرد که در روز ۱۳ صفر مغازه‌های طلافروشی مملو از جمعیت خرافه پسند و دنبال خرافه‌رو شد. تا جایی که صف‌های طولانی مقابل طلافروشی‌ها ایجاد شد برای اینکه مردم طلا بخرند و به گمان خرافی خود در این روز باعث خیر و برکت شود. آنقدر جمعیت هجوم آورد که بازار طلا اطلاعیه داد که ظرفیت فروش نداریم و مردم برای خرید اقدام نکنند.

حجت الاسلام میرحبیب‌اللهی با اشاره به رسم دق‌الباب کردن ۷ مسجد در پایان ماه صفر تصریح کرد: از خرافاتی که در چند سال اخیر در بین برخی مردم شایع شده و هر سال هم برای گرفتن حاجت به آن متوسل می‌شوند، این است که با تمام شدن ماه صفر در شب اول ماه ربیع و قبل از اذان صبح با گل و شیرینی در مقابل درب مساجد حاضر می‌شوند و به جارو کردن آنجا پرداخته و شمع روشن می‌کنند تا حاجات خود را بگیرند. 

وی افزود: این افراد درب هفت مسجد را می‌زنند و به گمان خود به پیامبر اکرم (ص) مژده می‌دهند که ماه صفر تمام شده است و اعتقاد دارند که پیامبر (ص) به آن‌ها مژدگانی داده و حاجت روا می‌شوند. این مردم بر این خرافه منحرف اعتقاد پیدا کرده‌اند که اگر شب اول ربیع درب مساجد را بزنند و به پیامبر (ص) خبر دهند که ماه صفر تمام شده هر حاجتی که داشته باشند به آن می‌رسند.

نویسنده کتاب خرافات با بیان اینکه این عقیده خرافی است و چنین سفارشی در دین و فرمایشات اهل بیت (ع) وجود ندارد، اظهار داشت: درباره دق‌الباب کردن مساجد در پایان ماه صفر از مقام معظم رهبری و مراجع عالیقدر شیعیان؛ آیت الله مکارم شیرازی، مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی و مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی استفتائاتی گرفته شده است و همه مراجع بالاتفاق نظرشان این است که این مطلب خرافات است و هیچ ریشه روایی، دینی و قرآنی ندارد.

حجت الاسلام میرحبیب‌اللهی با بیان اینکه این عمل باعث می‌شود که اعتقاد مردم نسبت به دین ضعیف شود، ابراز کرد: آیت الله مکارم شیرازی در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند: در شب اول ماه ربیع بعضی‌ها شایع کرده بودند که در هفت مسجد بروید و در بزنید و بگویید یا رسول‌الله ماه صفر گذشت و آغاز ماه ربیع را مژده می‌دهیم و بعد هم حاجات شما برآورده می‌شود. چنین چیزی در هیچ روایتی نداریم. وقتی شایع شد بعضی‌ها باور می‌کنند، مردم باید سؤال کنند و از مراجع مدرک و روایت بخواهند نه اینکه دنبال خرافات بروند.

وی با تاکید بر اینکه این عمل علاوه بر اینکه ثوابی ندارد، بلکه گناه و بدعت محسوب می‌شود اضافه کرد: برای برآورده شدن حاجات نماز خواندن، دعا کردن، صدقه دادن و ... توصیه شده است. 
 
نویسنده کتاب خرافات در پایان گفت: کتاب خرافات در هشت فصل چاپ شده است. در فصل اول خرافات و عواقب آن، فصل دوم خرافات و عصر جاهلیت، فصل سوم خرافات در دین، فصل چهارم خرافات و معنویت، فصل پنجم خرافات درباره اهل بیت (ع)، فصل ششم خرافات درباره مجالس و عزاداری‌ها، فصل هفتم خرافات درباره مهدویت و فصل هشتم خرافات اجتماعی مانند تخم مرغ شکستن، اسپند دود کردن، آب ریختن پشت مسافر، استفاده از نعل اسب، عطسه کردن، چشم زخم و ... پرداخته شده و مورد بررسی قرار گرفته شده است.
 

کد خبر 1779438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha