حجتالاسلام وحید نجفزاده، استاد جامعةالمصطفی العالمیه در گفتوگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، مسئله اخلاق را از شاخصههای نبی اکرم صلواتاللهعلیه برشمرد و ضمن توصیه به بررسی دعای مکارم الاخلاق، اظهار کرد: اخلاق جبران زشتی با خوبیهاست و مسئله اخلاق حسنه از شاخصههای مهم پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه است.
وی ضمن تأکید به این مهم که اخلاق خوب از شاخصه اصلی پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه است، یادآور شد: آنچه انسان را به سمت تعالی برده و خانواده را به آرامش واقعی میرساند و در زندگی به معنای واقعی آرامش ایجاد میکند اخلاق حسنه است مسئله اخلاق در جامعه و خانواده بسیار مهم است چراکه زندگی که بر اساس اخلاق باشد، کمترین محبت اثر بسیاری در زندگی فرد ایجاد کرده و اجر غیر قابل تصور نزد خداوند دارد.
استاد جامعة المصطفی العالمیه گفت: روزی فردی نزد نبی اکرم(ص) رفت و از زحمات و اخلاق همسرش تشکر میکند که همسرم در زمان خروج و ورود به منزل به استقبال من آمده و احترام میگذارد پیامبر صلواتاللهعلیه میزان عمل این شخص را مانند مَلکی از ملائک خداوند در روی زمین عنوان کردند.
حجت الاسلام نجف زاده از شاخصههای اخلاق اجتماعی پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه را مدارا کردن برشمرد که از ضرورتهای زندگی امروز در بین والدین، خانواده، همسران و... است و تاکید کرد: در بین خانواده، اجتماع و ... احتمال تفاوت در روحیات، نظرات سیاسی، اجتماعی وجود دارد که راه حل آن ایجاد اختلاف نیست و میتوان با مدارا کردن بر مشکلات فائق آمد چرا که بیاخلاقی زندگی را به سمت انحراف برده و اوقات افراد را تلخ میکند.
وی علاوه بر مدارا کردن، گذشت را نیز باعث ارزشمندی زندگی و این مهم را از دیگر شاخصههای اخلاقی پیامبر صلواتاللهعلیه عنوان کرد و گفت: انجام این موارد در زندگی باعث حل بسیاری از مشکلات در بین اجتماع و خانواده میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه گرچه گذشت سرلوحه همه محاسن و مکارم اخلاق در زمینه مشکلات شخصی و فردی افراد است، اما در زمینه بیتالمال، حقالناس و ... گذشت و بخشش نداریم و رأفت و گذشت اسلامی برای کسی که قتلی انجام داده و یا امنیت عمومی جامعه را بر هم ریخته معنا پیدا نمیکند.
وی با بیان اینکه پیامبر صلواتاللهعلیه در معراج مزین به داشتن اخلاق حسنه شدند، یادآور شد: خداوند برای تحقق این مهم، توسط جبرئیل سه دستور برای پیامبر صلواتاللهعلیه نازل کرد که با عمل به آنها بخش زیادی از مشکلات خانوادگی، اجتماعی و ... حل میشود و ضرورتی برای گذشته، حال و آینده همه خانوادهها و اجتماعات است.
استاد مرکز تخصصی تفسیر حوزههای علمیه تاکید کرد: یکی از این موارد ارتباط و انجام صله رحم است و بر اساس دستور نازل شده بر پیامبر صلواتاللهعلیه اگر کسی ارتباط خود را با تو قطع کرد تو ارتباط خود را ادامه بده و آن را قطع نکن.
حجتالاسلام نجفزاده یادآورشد: بخشش و عطا کردن یکی دیگر از این موارد است بخشیدن به فردی که انسان را محروم میکند نیز مورد تاکید خداوند قرار گرفته است.
به گفته وی گذشت کردن نیز از دیگر دستورات جبرئیل به پیامبر اسلام(ص) است و براین اساس چنانچه کسی در حق انسان ظلمی مرتکب شود میتوان دربرابر ظلم فرد مقابل، گذشت کرد.
وی توصیه سه گانه جبرئیل به پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه برای رسیدن به مرحله اخلاق اجتماعی، فردی، خانوادگی و ... را مهم دانست و ابراز امیدواری کرد: خداوند توفیق عمل به این موارد سهگانه را به همه افراد جامعه عطا کند چرا که داشتن اخلاق حسنه در برهههای زمانی متفاوت در زندگیهای فردی اجتماعی افراد تاثیر بسزایی دارد.
حجت الاسلام نجفزاده بر معرفی سیره و زندگی پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه تاکید کرد و گفت: بهترین راه معرفی پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه از منظر قرآن و ائمهاطهار است پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه مجسمه زیباییها، محاسن اخلاقی و ... است و با معرفی پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه، مردم عالم تجربه زندگی زیبا، لذت بخش همراه با آرامش در عالم را خواهند دید.
وی استفاده از هنر را یکی از مهمترین ابزارها برای شناخت و معرفی پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه و ائمه معصومین(ع) عنوان و تاکید کرد: رسانه میتواند با ساخت فیلم و... در خصوص زندگی پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه ورود کرده و اقدامات و زندگی پیامبر(ص) را با کمک رسانه قدرتمند و هنر ارزشمند معرفی کرد.
نظر شما