به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، مسعود ویژه، امروز در بازدید از موزه صنعت چاپ و چند چاپخانه همدان، ضمن تبریک این روز به فعالان عرصه صنعت چاپ اظهار کرد: هدف ما از این بازدید خداقوت و شنیدن صحبتهای فعالان عرصه صنعت چاپ و پیگیری و حل مشکلات آنها بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تبریک روز صنعت ملی چاپ اظهار کرد: اهمیت صنعت چاپ را میتوان از سه منظر مطرح کرد و مورد بررسی قرار داد.
وی با اشاره به اینکه نخست آن است خیلی از اندیشمندان معتقدند که صنعت چاپ باعث پیشرفت علم و فناوری شده است گفت: نظریه پردازانی مانند مارشال مکلوهان و آلوین تافلر دومین مرحله از پیشرفت زندگی بشر را مرهون صنعت چاپ میدانند.
ویژه با اشاره به اینکه امروزه گرچه فضای مجازی در عرصه پیشرفت علم و مطالعه تاثیرگذار بوده است اما کاغذ و کتاب همچنان اهمیت خود را دارند و صنعت چاپ به تاثیرگذارترین صنعتی تبدیل شده که میشود گفت در امر مطالعه افراد هم تاثیرگذار است عنوان کرد: نکته دوم، تاثیر چاپ در ارزش افزوده و صنعت است؛ امروزه صادرات و بسیاری از صنایع کشور ما مرهون صنعت چاپ است چرا که این صنعت به عنوان صنعت زیرساختی به صورت مستقیم و غیر مستقیم میتواند در امر صادرات و رونق اقتصادی تاثیرگذار باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه خیلی اوقات محصولات تولیدی استان خامفروشی میشود که اگر در یک بستهبندی فاخر باشد میتواند ارزشافزوده داشته باشد و منجر به رشد اقتصادی کشور شود بیان کرد: موضوع سوم، نقش صنعت چاپ در تبلیغات است که باعث رونق عرصههای مختلف شده و نقش مستقیمی بر افکار عمومی داشته است؛ امروزه بسیاری از روشهای تبلیغی مرهون صنعت چاپ است.
وی گفت: روز صنعت چاپ بهانهای است قدردان زحمات افرادی باشیم که با وجود تمام مشکلات این حوزه اما تمام تلاش خود را در رونق این صنعت به کار گرفتند و به حوزه تولید کمک میکنند.
وی با بیان اینکه با اشاره به اینکه چاپخانهداران در خط مقدم فعالیتهای فرهنگی هستند افزود: خیلی از موضوعات فرهنگی مرهون زحمات این قشر است چرا که کار چاپ زحمات زیادی دارد و ما نیز واقف به همه آنها و قدردان تلاشهای زحمتکشان این عرصه هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته با اعطای تسهیلات حمایتهایی را از واحدهای صنعت چاپ استان داشتیم و امسال نیز قول میدهیم پیگیری کنیم و به واحدهایی این تسهیلات اعطا شود.
ویژه خاطرنشان کرد: سال گذشته اتفاق خوبی افتاد و در حوزه تسهیلات خرد ۴۳ میلیارد تومان اعتبار از محل تبصره ۱۶ و چهار میلیارد از محل تسهیلات مشاغل خانگی گرفتیم و امسال هم تلاش میکنیم مبالغ خوبی به استان تخصیص یابد.
پیگیری پرداخت تسهیلات به چاپخانهداران
رئیس اتحادیه چاپخانهداران همدان نیز با تبریک این روز اظهار کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر در حوزه کاغذ و صنعت چاپ اتفاقات خوبی در کشور و استان افتاده است.
امین خضریان با اشاره به موفقیت کشور در تولید قطعات دستگاه چاپ و رسیدن به خود کفایی در خصوص برخی تجهیزات گفت: نیاز است تولید قطعات از لحاظ کیفیت نیز ارتقا یابد.
وی با اشاره به درخواست اعطای تسهیلات از سوی فعالان عرصه چاپ در همدان عنوان کرد: سال گذشته توانستیم تسهیلات حمایتی را به واحدهایی اعطا کنیم و نیاز است امسال نیز برخی از واحدها در این حوزه حمایت شوند و ما نیز پیگیری خواهیم کرد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران همدان با بیان اینکه تلاش ما در مجموعه اتحادیه چاپخانهداران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این است تا حد توان از واحدهای حوزه چاپ حمایت کنیم خاطرنشان کرد: خوشبختانه مجموعههای چاپ استان پویا هستند و برخی توانستند به خوبی به توسعه اقتصادی استان کمک کنند.
وی با بیان اینکه کارهای برخی واحدهای تولیدی فرآوری چند ماهه دارد و نیاز به سرمایه گردش دارند خاطرنشان کرد: سال گذشته برای برخی واحدهای تولیدی تسهیلات پرداخت نشد اما طبق آخرین اطلاعات و پیگیریها، قرار است به زودی سرمایه در گردش به استانها ابلاغ شود که واحدهایی در همدان در اولویت هستند تا بتوانند نیاز خود را تامین کنند.
وی با بیان اینکه چاپ یک صنعت فراگیر است و در تمام عرصهها از جمله آموزش، فرهنگ و رسانه حضور دارد گفت: این صنعت همواره نیاز به سرمایهگذاری دارد که بتواند با تکنولوژی روز پیش رود و نیاز جامعه را با توجه به تحولات روز دنیا، پاسخگو باشد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران همدان از فعالیت بیش از ۲۰۰ واحد صنفی حوزه صنعت چاپ در استان خبر داد و با بیان اینکه این تعداد در شهر همدان ۱۷۰ واحد است افزود: واحدهای صنعت چاپ برای توسعه نیازمند سرمایهگذاری هستند و امروزه چون سرمایهگذاریها به صورت ارزی و با واردات انجام میشود، سرمایهگذاری در این بخش نیازمند پشتیبانی و حمایتهای دولتی است.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری در بخش صنعت چاپ با کمک تسهیلات بانکی امکان پذیر است تصریح کرد: در صنعت چاپ اگر حمایت نباشد، میل به سرمایهگذاری کمتر است؛ صنعت چاپ میتواند همگام با تغییرات تکنولوژی رشد کند.
خضریان تاکید کرد: طی چند سال اخیر در بخشهای صنعتی سرمایهگذاری خوبی در استان صورت گرفته و همچنین با وجود ماشینآلات جدید در حوزه بستهبندی هم استان رشد خوبی نسبت به سالهای گذشته داشته است و به نوعی توانسته بخشی از نیاز بستهبندی را حتی برای صادرات هم پاسخگو باشد.
وی با بیان اینکه امیدواریم در سالهای آتی شاهد رشد سرمایهگذاری بیشتری در بخش صنعت چاپ استان باشیم در ادامه با بیان اینکه موزه صنعت چاپ استان موزه کمنظیری است عنوان کرد: این موزه آمادگی پذیرش عموم بازدیدکنندگان، به ویژه دانشجویان و دانشآموزان علاقمند به صنعت چاپ را دارد تا آنها برآیند صنعت چاپ را از نزدیک ببینند و نظارگر تحولات مختلف در این بخش باشند.
مدیر موزه صنعت چاپ استان همدان نیز با بیان اینکه موزه صنعت چاپ استان سال ۱۴۰۰ با حضور وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد اظهار کرد: این موزه دارای بخشهای مختلف چاپ نظیر افست، دیجیتال، صحافی ... است.
محمد مهدی لیلاچیان با تاکید بر اینکه بخشی از موزه متعلق به عکسهای پیشکسوتان صنعت چاپ است تا همواره یادی از آنها داشته باشیم گفت: کتابهای تخصصی حوزه چاپ با مشقات زیادی جمعآوری شده که بیشتر برای تحقیقات و پایاننامهها مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای مختلف حوزه چاپ که دارای قدمت بالایی هستند در این موزه نگهداری میشوند ادامه داد: میتوان به دستگاه چاپ دستی، تقریبا با قدمت ۱۰۸ سال و دستگاه پایه با قدمت ۹۰ سال اشاره داشت.
مدیر موزه صنعت چاپ استان همدان با اشاره به اینکه دوشنبهها و پنجشنبهها پذیرای علاقمندان به بازدید از این موزه، با هماهنگی قبلی هستیم اظهار کرد: بیشتر دانشآموزان و دانشجویان برای بازدید به این موزه مراجعه میکنند.
صاحب چاپخانه های همدان نیز از مشکلات مالیات سخن گفتند و خواستار حمایت مسئولان با اعطای تسهیلات ف بهروزرسانی دستگاهمان با توجه با بالا رفتن قیمتها در این عرصه و... شدند
نظر شما