به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، رافت و مهربانی و همچنین کرامت و بخشش از ستون فقرات جوامع برای ایجاد آرامش و زیستگاه مردمان محسوب می شود و اگر در یک کشور چنین ویژگی و شاخصه هایی کاهش یابد آنگاه منازعات، اختلافات و نگرانی های اجتماعی روند روبه رشدی را پیدا خواهند کرد.
علم آموزی، اقتصاد پویا و سیاست راهبردی در اداره یک جامعه بدون رافت، بخش و دوستی بین مردم چندان کارآمد نبوده و محل زندگی را کارساز نمی سازد.
کشور ما که حاکمیت آن مبتنی بر اسلام و دستورات دینی قرار گرفته و شکل گیری هم بر پایه الگوهای رفتاری و مدیریتی ائمه معصومین(ع) بوده پس مستلزم رعایت اصول و مبانی شاخص در این حوزه است.
رافت و مهربانی که برگرفته از سنتهای پیامبر بوده لازمه جامعه امروز برای برون رفت از اختلافات، منازعات و درگیری های بین افراد، مسئولان و گروه های مختلف سیاسی بوده و از طرفی بخشش و کرامت در رفتار و در تامین مایحتاج زندگی در شرایط جنگ اقتصادی لازمه دیگر می باشد.
۲۵۰ هزار مورد پروند نزاع در پزشکی قانونی کشور در سال گذشته آماری نگران کننده است که در حالی که روایات و توصیه های بزرگان دین و به خصوص مش زندگی حضرت رسول(س) مبتنی بر گذشت و دوری از درگیری و دعوا قرار داشته چطور چنین آماری در جامعه باید فراگیر شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان از تشکیل حدود ۱۵ هزار پرونده در سال جاری خبر داد و گفت: این پرونده ها در پزشکی قانونی این استان تشکیل شده است.
منصورفیروزبخت ادامه داد: بالغ بر ۹ هزار پرونده از مجموع کل نزاع ها، متعلق به آقایان بوده و مابقی به خانم ها اختصاص دارد.
نگرانی از آمار تصادفات موضوع دیگری است که پلیس راهنمایی و رانندگی به آن اشاره می کند و موضوعاتی مثل عدم رعایت حق تقدم از عوامل وقوع این دسته از حوادث به حساب می آید.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان عدم رعایت حق تقدم، سرعت و سبقت غیرمجاز و عدم توجه دقیق به جلو را از عوامل دارای فراوانی بیشتر در حوادث ترافیکی این استان معرفی کرد و اظهارداشت: اگر رانندگان حقوق دیگران را رعایت کنند و با صبر و گذشت رانندگی خود را انجام دهند، بسیاری از این حوادث کاهش پیدا می کند.
سرهنگ اصغر زارع، رعایت قوانین و مقررات را مهم دانست و اذعان داشت: ایستادن پشت چراغ قرمز، توقف سر گذرهای فرعی به اصلی و عدم پارک دوبل به ترافیک آسان و همچنین کاهش تصادفات کمک می کند.
تضاد طبقاتی و نیاز به همراهی با خانوادههای آسیب پذیر
تضاد طبقاتی ناشی از برنامه های اقتصادی دولت از یک جهت مشکلاتی را برای خانوادهها ایجاد کرده و ازیک سوی دیگر بیتوجهی بخشی از خانوادههای مفرح در کمک به نیازمندان چالش را دو چندان ساخته است.
فرهنگ کرامت حسنی که برگرفته از زندگی و بخشش و وقف امام حسن مجتبی(ع) است به این موضوع کمک می کند تا با فراگیری آن بسیاری از مشکلات رفع شود.
فرهنگ وقف که ریشه عمیق در باور دینی و زندگی ایرانیان داشته خود نسخه گره گشا برای جامعه محسوب می شود.
رویه امیدواری سکه رافت و بخش در جامعه
گرچه جامعه نیازمند گسترش فرهنگ ناب اسلامی از جمله رافت، مهربانی و بخشش و کرامت است اما این مولفه های اجتماعی در جامعه وجود دارد و اگر آمار نزاع نگران کننده بوده اما گذشت و ایثار هم وجود دارد.
گذشت و ایثار در قالبهای مختلف از جمله طرح مساوات و همدلی، پویش های ایجاد شغل و یا گذشت اولیا دم در قتل های عمد از جمله آن است.
رئیس کل دادگستری اصفهان از صلح و سازش در پرونده های قضایی این استان خبر داد و گفت: با کمک معتمدین محلی، قضات، اعضای شوراهای حل اختلاف و تشکل های مردمی ۳۰ درصد از پرونده ها با صلح و سازش مختومه می شود.
حجت الاسلام اسدالله جعفری ادامه داد: فرهنگ صلح و سازش در بین مردم وجود دارد و همین موضوع از تشکیل بسیاری از پرونده ها پیشگیری کرده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته با گذشت اولیا دم، ۳۴ حکم قصاص در استان اصفهان منجر به آزادی شد و هزار نفر از افراد زندانی جرائم غیرعمد هم با کمک خیرین و گذشت شاکی آزاد شدند.
مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان هم از مشارکت مردمی در رفع نیاز خانواده های نیازمند خبرداد و گفت: سالانه با وجود تورم و مشکلات اقتصادی اما میزان مشارکت در این حوزه کاهش نیافته است.
کریم زارع ایجاد پویش برای جمع آوری کمک های مردمی را مهم خواند و افزود: همدلی و همکاری با وجود نیازهای متعدد خانواده های آسیب پذیر وجود دارد.
نظر شما