حجت الاسلام احسان ترکاشوند، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، ضمن تسلیت سالروز رحلت پیامبر مهربانی ها حضرت محمد (ص) و سبط اکبرش امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: بزرگترین شاخصه و ویژگی پیامبر اکرم اخلاق نیکو بود.
عضو هیات علمی دانشگاه ملایر با بیان اینکه رسول اکرم(ص) میفرماید من مبعوث شدم تا بزرگ منشیها و بزرگیهای اخلاقی را در جامعه پیاده کنم افزود: قرآن کریم نیز در خصوص پیامبر اکرم میفرماید «وَ إِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ و حقّاً که تو بر اخلاق بزرگی استواری».
وی با بیان اینکه رسول خدا از همه جهات دارای عظمت بوده هم ایمان و هم تقوای ایشان عظیم است اما خدا بیش از هر چیز و در قرآن از اخلاق پیامبر به بزرگی و والا یاد می کند که نشان دهنده بعد والای اخلاق است.
ترکاشوند با اشاره به خداوند به پیامبر میفرمایید «اگر تو آدم خشنی بودی مردم از اطراف تو پراکنده می شدند و اگر امروز مردم اطراف تو هستند به خاطر این است که تو دارای اخلاق بزرگی هستی گفت: بزرگترین شاخصه اخلاق نبوی تواضع و فروتنی پیامبر بوده است.
وی با گریزی به تواضع و فروتنی پیامبراکرم(ص) در همنشینی با مردم مختلف به ویژه افراد نیازمند و فقیر تصریح کرد: با این وجود متوجه میشویم که فروتنی و تواضع امروز در میان مسئولان و مدیران و مردم باید در الگو گیری از پیامبر خوبیها یک شاخص مهم باشد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اخلاق حلقه مفقوده و گمشده جوامع امروزی است افزود: اگر میخواهیم در مسیر اسلام و پیامبر و ائمه باشیم یاید اخلاق نبوی و علوی را در جای جای زندگی خود داشته باشیم.
وی با تاکید براینکه تواضع و فروتنی و اخلاق خوش بیش ازهر چیز با باید در صدر کار مسئولان در برخورد با مردم باشد افزود: در خانواده نیز باید اخلاق اسلامی اولین شاخصه باشد.
همنشینی با فقرا از ویژگیهای امام حسن مجتبی(ع)
حجت الاسلام ترکاشوند به فضایل شخصیتی امام حسن مجتبی (ع) اشاره کرد و گفت: ایشان ویژگی های منحصر به فردی داشتند و بزرگترین ویژگی ایشان به عنوان کریم اهل بیت در بین ائمه است.
وی با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ع) در طول عمرش دو بار تمام اموال و دارایی های خود را حتی فرش زیر پایش را هم به فقیر داد و سه بار هم ثروت خودش را دو نیم کرد نصفش را به فقیر داد و نصفش را برای خودش نگه داشت افزود: منظور همه هر آنچه که در واقع داشت در راه خدا داد همان کرامت اهل بیت بودن این امام همام را گواهی میدهد.
استاد حوزه و دانشگاه ملایر با اشاره به اینکه برخی از ویژگی های امام حسن مجتبی (ع) این بود که امام حسن مجتبی(ع) مبالغ قابل توجهی را گاهی اوقات را به فقرا می بخشید به طوری که گاهی اوقات تمام نیاز های آن فقیر را بر طرف می کرد تصریح کرد: ایشان دارای خلق نیکو و حسنه بودند، هم نشینی با فقرا را واقع هیچ وقت فراموش نمی کرد، کریم اهل بیت به کسی که نیازمند بود اجازه نمی داد که او در خواست کمک کند گاهی اوقات به صورت غیر مستقیم کمک های زیادی به فقرا داشتند.
وی با تاکید براینکه نیاز ما در جامعه به چنین افرادی بسیار زیاد است که سجایای اخلاقی و منش شخصی وخانوادگی و ویژگی های عمومی این امام همام را داشته باشیم افزود: ایشان به خلق نیکو بسیار تاکید داشتند و میفرمایید: امام حسن مجتبی(ع) «بهترین نیکیها اخلاق نیک است» و اگر ما همین یک درس را از امام حسن(ع) بگیریم با اطرافیان خود خوش اخلاق و کریم باشیم میتواند در زندگی ما تاثیر فوق العاده داشته باشد.
خرافات بی اساس پایان ماه صفحه منبع تاریخی و روایی ندارد
حجت الاسلام ترکاشوند در بخش دیگری از سخنانش به برخی خرافات در روزهای پایانی ماه صفر اشاره کرد و گفت: این که میگویند ماه صفر نحس است نه ریشه تاریخی نه روایی دارد ماه صفر به خاطر اینکه اهل بیت در آن در حزن اندوه به سر می برند ماه حزن و اندوه اهل بیت است اما نحوست در ماه صفر معنا ندارد.
وی ابراز داشت: متاسفانه برخی خرافات امروز در میان مردم مرسوم شده که در روز پایان ماه صفر به درب مساجد رفته و شمع روشن میکنند و درب چند مسجد را میزنند که این خرافات نیز ریشه و منبع روایی و تاریخی ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه ملایر بیان کرد: یکی از خرافه هایی که متاسفانه در چند سال گذشته در میان مردم جایی باز کرده مربوط به روز آخر ماه صفر و شب اول ماه ربیع الاولی است که شاید عده ای اصل آن را مستند به روایتی به نقل از مفاتیح الجنان بدانند که منجر به رواج اعمالی هم گشته است.
وی اضافه کرد: مرحوم شیخ عباس قمی می فرمایند این ماه (ماه صفر) معروف است به نحوست. مستند آنان حدیثی از پیامبر است که فرمودند: «من بشرنی بخروج آذار فله الجنه» هر کس مرا به خروج ماه صفر بشارت دهد بهشت را به او بشارت می دهم.
حجت الاسلام ترکاشوند با بیان اینکه اشکالی ندارد که پایان ماه صفر را به یکدیگر بشارت دهیم پیامبر اکرم(ص) در روایت که فرمود هر کس به من اطلاع بدهد که ماه آذار(ماه رومی) تمام شده او بهشتی است افزود: ماه آذار جزو ماه های رومی است و از ۲۴ محرم شروع میشود و ۲۴ صفر تمام می شود و چیزی نگذشت دیدند ابوذر غفاری آمدند و فرمودند یا رسول الله بشرنی بخروج آذار و رسول خدا فرمود این شخص که به من خبر می دهد این شخص بهشتی است و در واقع این روایت یک کرامت از ابوذر غفاری را نقل میکند.
وی تاکید کرد: این که بگویند ماه صفر نحس است اصلا معنایی ندارد در این ماه چقدر از شیعیان و مسلمانان به زیارت سید و سالار شهیدان مشرف میشوند و این عظمت اربعین را میبینیم.
عضو هیات علمی دانشگاه ملایر ابراز داشت: اساسا ایام و سالها و ماه ها خود به خود نحوس نیستند و هر چند به خاطر برخی اتفاقات یک مناسبت ویژگی هایی به یک روز یا ماهی میدهد اما در کل همه روزها روز خداست و نباید اسیر برخی گفته های بی اساس و خرافات شویم.
نظر شما