خدمت به مردم از نشانه های عاقبت بخیری در نگاه امام رضا(ع)

عضو هیئت علمی دانشگاه قم گفت: از نگاه امام رضا(ع) و بر اساس رهنمودهای ثامن الحجج(ع)، از جمله نشانه های عاقبت بخیری انسان، تلاش در جهت خدمت صادقانه به مردم است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدرضا مؤدب در گفتگو با خبرگزاری شبستان در استان قم ضمن تسلیت سالروز شهادت مظلومانه غریب الغرباء حضرت رضا(ع) اظهار داشت: امام رضا(ع) در رهنمودهای خود علاوه بر تأکید بر بحث عبادت فردی بر لزوم توجه به مباحث جمعی از جمله مساله خدمت به مردم عنایت ویژه ای دارند.

بخش قابل توجهی از سیره حضرت در ارتباط با جامعه و مردم متجلی می شود چنان که به گواه تاریخ، امام رضا(ع) به بهانه ها و مناسبت های مختلف، الگوهای زیبایی را برای ارتباط با مردم ارائه داده‌اند چرا که بسیار مهم است که ارتباط ما با خلق خداوند سازنده باشد.

 این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اساساً بخش قابل توجهی از سیره حضرت در ارتباط با جامعه و مردم متجلی می شود چنان که به گواه تاریخ، امام رضا(ع) به بهانه ها و مناسبت های مختلف، الگوهای زیبایی را برای ارتباط با مردم ارائه داده‌اند چرا که بسیار مهم است که ارتباط ما با خلق خداوند سازنده باشد.

وی همچنین گفت: در تاریخ آمده که هر روز پس از طلوع خورشید و پایان عبادت، نوبت ارتباطات مردمی آن حضرت بود و با مردم ملاقات عمومی و جلسه داشتند؛ آن‌ها را موعظه می‌کردند، به پرسش‌هایشان پاسخ می‌دادند و نیازهایشان را چه از حیث فکری از طریق آموزش و پاسخگویی به سوالات، چه از منظر عاطفی مثل انس گرفتن و محبت کردن و چه از نظر مالی برآورده می‌کردند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در سیره و سبک زندگی امام رئوف به طور خاص بر این مسأله تأکید شده که ایشان بسیار سخاوتمند و اهل انفاق بودند، تا آن جا که به فرزندشان امام جواد(ع) سفارش کرده‌اند: انفاق کن و از دری از منزل خارج شو که فقرا ایستاده و منتظرند. نقل شده وقتی سفره پهن می‌شد و غذا را جلو حضرت می‌گذاشتند، پیش از آغاز تناول طعام، بخشی از غذاهای دست نخورده را در ظرفی می‌گذاشتند و می‌گفتند: این‌ها را به فقرا برسانید.

وی خاطرنشان کرد: آن چه مسلم است این که بدانیم سیره و سبک زندگی امام رضا(ع) به هیچ وجه تک‌بُعدی نبوده به این معنا که تنها به یک فضیلت اکتفا نمی‌کردند، بلکه همه فضیلت‌ها را در خود متجلی کرده بودند چنان که حضرت در جای خود در مبارزه با طاغوت از روش مبارزه سیاسی و روشنگری امت بهره می بردند و در جای دیگر بر مسایل فردی تأکید می نمودند چرا که امام رضا(ع) معتقد بودند که یک انسان مؤمن باید به همه جنبه های فردی، خانوادگی و اجتماعی توجه کند و به توصیه های قرآن و اهل بیت(ع) در این زمینه ها جامه عمل بپوشاند.

کد خبر 1779808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha