مساجد اصفهان پرچمدار اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان»

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان با اشاره به اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» از مهرماه در ۴۵ مسجد اصفهان گفت: ارایه حدمات حقوقی با رویکرد سازشی و کاهش ورودی پرونده‌ها به مراجع قضایی از اهداف طرح «هر مسجد یک حقوقدان» است.

محمد محسنی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان در پاسخ به چگونگی استفاده از ظرفیت مساجد در حوزه قضایی و خدمات عمومی و احیای این کارکرد مسحد گفت: مساجد یکی از ظرفیت های مهم در کاهش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی و پیشگیری از وقوع و تکرار جرم است که می تواند از طریق اطلاع رسانی و آگاهی بخشی های عمومی و رسیدگی به مشکلات مردم با رویکرد صلح و سازش کمک کند.

وی ادامه داد: در طرح طرح «هر مسجد یک حقوقدان» که با هدف ارتقاء سطح آگاهی‌های عمومی و ارائه مشاوره های حقوقی به مردم و پاسخگویی به مطالبات عمومی شهروندان انجام می‌شود، مدیران قضایی به درخواست‌های حقوقی و قضایی مردم رسیدگی می‌کنند.

محسنی با اشاره به آغاز اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» از مهرماه در استان اصفهان اظهار داشت: در راستای طرح توسعه و گسترش مشاوره‌های حقوقی رایگان به مردم این طرح با همکاری دادگستری و مساجد در مساجد منتخب استان عملیاتی خواهد شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان با اشاره به اینکه در مهر ماه سال جاری گروه های حقوقی با حضور در مساجد با رویکردی سازشی به مردم خدماتی ارائه می دهند افزود: این طرح با هدف آشنا کردن مردم با حقوق و وظایف خود، ترویج فرهنگ قانون گرایی و پیشگیری از ایجاد دعاوی و پرونده های بیشتر اجرا می شود.

 محسنی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت‌های فرهنگی همه نهادها و دستگاه هایی اجرایی اثرگذار متذکر شد: دبیرخانه کانون‌های خدمت رضوی اصفهان، مرکز رسیدگی به امور مساجد، کانون وکلا، مرکز وکلا و بسیج حقوقدانان این طرح را اجرا می کنند.

این مسئول دادگستری اصفهان بر رویکرد سازشی و حل اختلافات و دعاوی در این طرح تاکید و تصریح کرد: مشاوره حقوقی در انعقاد قراردادها و انجام هر عمل حقوقی مانند خرید و فروش املاک و نوشتن و تنظیم وصیت نامه و وقف، تقسیم ارث از جمله اقدامات این طرح است.

وی با اشاره به اینکه جامعه به سمت سالمندی رو به حرکت است اظهار داشت: نداشتن دقت نظر افراد سالمند در روابط حقوقی خود و ننوشتن وصیت نامه و ناآشنایی با احترام به حقوق همه فرزندان خود  می تواند چالش هایی را ایجاد کند که درنهایت به تشکیل پرونده های جدید در دادگستری منجر شود و در طرح «هر مسجد یک حقوقدان» سالمندان به عنوان یکی از جوامع هدف با استفاده از ظرفیت مساجد و متحصصان حقوقی با رویکرد سازش محور با این مسائل آشنا می شوند.

محسنی ادامه داد: برنامه هدف برای ۱۵۰ مسجد در سطح استان است و تاکنون ۴۵ مسجد در مناطق مختلف استان اصفهان شناسایی شده‌اند، گروه‌های حقوقی برای راهنمایی مردم تشکیل شده و بر اساس نیاز افراد گروه‌های مشاوره چینش و وارد مساجد می‌شوند؛ رویکرد این طرح سازشی است و سعی می‌شود با استفاده از ظرفیت‌های موجود در محلات و امکان سازش میان افراد از تشکیل پرونده‌های قضائی جلوگیری شود.

این مسئول دادگستری اصفهان یادآور شد: در برنامه ریزی انجام شده  بیش از ۷۰ مسجد شاخص بخصوص در حاشیه شهر اصفهان در این طرح فعال خواهند شد و مسئولان قضایی در حوزه های قضایی بالای ۱۰۰هزار نفر ۳ بار در ماه و حوزه های قضایی زیر  ۱۰۰هزار نفر ۲ بار در ماه در مساجد حضور پیدا می کنند و در دیدار چهره به چهره به مسائل و مشکلات آنان رسیدگی می شود و میز خدمت ارائه می دهند.

وی با بیان اینکه مسئولان قضایی در ۴۱ نماز جمعه در شهر اصفهان خدمت ارائه کرده اند گفت: مردم در مناطق حاشیه ای شهر باید بیشتر به سمت این طرح ها در مساجد گرایش داشته باشند.

محسنی در پاسخ به اینکه طرح هر مسجد یک حقوقدان مربوط به سال ۹۸ است و آیا اکنون قرار است اجرا شود اظهار داشت: پس از واگداری اجرای این طرح به سایر بخش های دادگستری و دست نیافتن به اهداف ترسیم شده، اکنون معاونت اجتماعی  و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری طرح هر مسجد یک حقوقدان را اجرا می کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان اضافه کرد: مردم محلات از طریق اطلاع رسانی و فراخوان از حضور تیم حقوقی در مسجد محلات مطلع خواهند شد و بر اساس موضوعات گروه حقوقی چینش می شوند و در قالب ارشاد با رویکرد سازشی مردم را راهنمایی می کنند.

کد خبر 1780458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha