افزایش نفوذ فرقه‌ها و مدعیان دروغین مهدویت

معاون آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خراسان رضوی بر تفاوت‌های میان جریان‌های مختلف دینی و مذهبی تأکید کرد و به تحلیل عمیق مسائل مرتبط با مهدویت و فعالیت‌های ضداسلامی در دنیای معاصر پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام محمدهادی رجایی خراسانی معاون آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان، در چهارمین دوره طرح مکتب حبیب ویژه استادان دانشگاه های خراسان رضوی که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی برگزار شد، به وضوح بر تفاوت‌های میان جریان‌های مختلف دینی و مذهبی تأکید کرد و به تحلیل عمیق مسائل مرتبط با مهدویت و فعالیت‌های ضداسلامی در دنیای معاصر پرداخت.

 حجت‌الاسلام رجایی خراسانی نخست به مفهوم اسلام، مذهب، و فرقه پرداخته و تأکید کرد: اسلام به معنای عام خود شامل همه مسلمانان می‌شود. در مقابل، مذهب شیعه و سنی به‌عنوان دو مذهب اصلی در اسلام، جایگاه ویژه‌ای دارند. او در ادامه توضیح داد که مفهوم فرقه به گروه‌های خاصی اطلاق می‌شود که به‌طور جداگانه از دین و اندیشه دینی خود بهره‌برداری می‌کنند.

وی همچنین به تحلیل فرقه‌های انحرافی مانند بهاییت و وهابیت پرداخت و توضیح داد که این دو فرقه به ویژه در دوره‌های تاریخی خاص تحت تأثیر سیاست‌های انگلیسی قرار داشته‌اند. به گفته او، این فرقه‌ها به‌عنوان شاخه‌هایی جدا شده از مذهب شیعه و سنی، به فعالیت‌های ضداسلامی پرداخته و در راستای اهداف خارجی قرار دارند.

جریان‌شناسی شیعه

 معاون آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خراسان رضوی سپس به تعریف “جریان” پرداخت و توضیح داد: جریان‌های دینی، حرکات نظام‌مند و هدفمندی هستند که به‌طور مستمر به‌دنبال تحقق اهداف خاص خود می‌باشند. او به‌ویژه به جریان‌هایی مانند “جریان شیرازی” و “جریان منصور هاشمی خراسانی” اشاره کرد و توضیح داد که این جریان‌ها چه تاثیری بر دنیای اسلام و تشیع گذاشته‌اند.

 رجایی خراسانی به طور ویژه به بررسی تهاجم رسانه‌ای ضداسلامی پرداخته و توضیح داد که چگونه رسانه‌های غربی با استفاده از انکار، تخریب، تحریف و جایگزینی، به تضعیف اسلام و مفاهیم مرتبط با مهدویت پرداخته‌اند.

او به ویژه به فیلم‌ها و بازی‌های کامپیوتری که به‌طور عمدی چهره‌ای خشن از امام زمان(ع) به نمایش می‌گذارند، اشاره کرد و تأکید کرد که این اقدامات به‌منظور ترویج اسلام‌هراسی و تخریب تصویر واقعی اسلام است.

فرقه‌های مهدویت 

 در ادامه حجت‌الاسلام رجایی خراسانی به بررسی وضعیت فرقه‌های مختلف و مدعیان دروغین پرداخته و به‌طور خاص به بررسی فعالیت‌های منصور هاشمی خراسانی پرداخت. او به نقش این فرد در ترویج ایده‌های انحرافی و تأثیرات آن بر جامعه اسلامی اشاره کرد. همچنین، او به فعالیت‌های فرقه‌های جدید مانند فرقه “بازگشت به اسلام” و تحلیل محتوای کتاب‌های منتشر شده توسط این فرقه‌ها پرداخت.

 معاون آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خراسان رضوی، در تازه‌ترین اظهارات خود به بررسی فعالیت‌های فرقه یمانی و ادعاهای احمد الحسن یمانی، رهبر این فرقه، پرداخته است. فرقه یمانی که به مدت بیست سال در عراق فعال است، توانسته است گروهی از افراد به ویژه از طبقات پایین‌تر جامعه و کسانی که به لحاظ اجتماعی منزوی هستند، به خود جذب کند.

 وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های بارز این فرقه، علامت‌گذاری خاص آن‌ها در هنگام نماز است. پیروان فرقه یمانی با استفاده از نوعی عمامه خاص به نام “تخمک” که زیر گلو باز می‌شود، این علامت را به نمایش می‌گذارند. این علامت به عنوان نشانه‌ای از صحت ادعاهای روحانیان فرقه به کار می‌رود و برخی دانشگاهیان به بررسی و تحلیل آن پرداخته‌اند تا علت جاذبه این علامت را برای پیروان فرقه درک کنند.

معاون آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خراسان رضوی تصریح کرد: احمد الحسن یمانی ادعا می‌کند که او فرزند امام زمان(عج) و امام سیزدهم است. این ادعا در میان افرادی که به دنبال دلایل عقلانی در باورهای دینی هستند، جذابیت داشته و موجب جذب بسیاری از افرادی شده است که از منابع دینی و علمی فاصله گرفته‌اند.

 حجت الاسلام رجایی خراسانی بیان کرد: احمد الحسن یمانی در سال ۱۹۹۲ از دانشگاه بصره در رشته مهندسی فارغ‌التحصیل شد و در سال ۱۹۹۹ وارد حوزه علمیه شد. وی ادعا کرده است که به دلیل عقایدش از حوزه علمیه اخراج شده و به مدت یک سال در زندان ابوغریب بغداد تحت بازجویی بوده است. پس از آزادی از زندان، یمانی با پیش‌بینی‌های دقیق درباره اعدام زندانیان و آزادی برخی دیگر به محبوبیت رسید و در سال ۲۰۰۲ فعالیت‌های تبلیغی خود را از بصره آغاز کرد و به مناطقی از جمله خوزستان و اهواز در ایران گسترش داد.

 وی افزود: فرقه یمانی به استفاده از دعاهای خاص و معجزات خواب اعتقاد دارد. پیروان این فرقه باور دارند که با خواندن دعاهایی خاص پیش از خواب، می‌توانند رؤیای دیدار با احمدالحسن یمانی را مشاهده کنند. این ویژگی به ویژه برای افرادی که به دنبال نشانه‌های ملموس هستند، جذابیت دارد. با این حال، این ادعاها به دلیل نبود شواهد معتبر و علمی، مورد نقد قرار گرفته است.

فریب با وعده‌های مالی

معاون آموزش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خراسان رضوی، بیان کرد: بسیاری از افراد به دلیل مشکلات مالی و معیشتی به دنبال راه‌حل‌های فوری و معجزات هستند. فرقه یمانی با بهره‌برداری از این وضعیت، سعی در جذب پیروان جدید از طریق وعده‌های مالی و روحانی دارد. همچنین، استفاده از غذاهای خاص و ادعای جادوگری در این فرقه مشاهده شده است که برخی از پیروان پس از مصرف این غذاها به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و به این فرقه جذب می‌شوند.

 وی افزود: در نهایت، باید توجه داشت که فرقه یمانی با تکیه بر تبلیغات، خواب‌ها و وعده‌های خاص، تلاش می‌کند تا باورهای جدیدی را در میان مردم ترویج دهد. با این حال، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران دینی، این فرقه را به دلیل نبود شواهد معتبر و علمی و همچنین تناقض‌های موجود در ادعاهایش، به شدت نقد می‌کنند.

رجایی خراسانی از فعالیت‌های گسترده انجمن حجتیه و شیرازی گفت و بر ضرورت هوشیاری در برابر این گروه‌ها، به تشریح نحوه جذب و تأثیرگذاری آنها بر جوانان و جامعه باید بیشتر توجه کرد.

قابل ذکر است در در چهارمین دوره طرح مکتب حبیب ویژه استادان دانشگاه های خراسان رضوی، حجت‌الاسلام عبدالکریم عبداللهی‌نژاد، عضو هیئت علمی و رئیس اسبق دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد به بیان تسلط یهودیان بر فلسطین با قتل عام کنعانیان پرداخت.

همچنین حجت‌الاسلام مجتبی الهی خراسانی، معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، موضوع ضرورت بازسازی تمدن نوین اسلامی با توجه به شرایط جدید جهانی را بیان کرد و حجت الاسلام محمد جواد نظافت عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان از اینکه شهید سلیمانی الگوی مکتب اهل بیت و نماد عقلانیت و اخلاص بود سخن گفت.

کد خبر 1780890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha