شکوفایی و خودکفایی شبکه بچه‌های مسجد در کانون‌های اهل سنت

محمدیان، با اشاره به اینکه تلاش برای خودکفایی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور و شکوفایی ظرفیت‌های شبکه نورانی بچه‌های مسجد و به ویژه کانون‌های اهل سنت است، گفت: امت واحده را با همکاری کانون‌های اهل سنت را دنبال می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان: رویداد توانمندسازی مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اهل سنت، امروز (چهارشنبه، ۲۸ شهریورماه) در مجتمع فرهنگی آدینه تهران آغاز شد.

بر پایه این گزارش: در این رویداد کانون‌های مساجد اهالی سنت از استان‌های کردستان، سیستان و بلوچستان، گلستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، جنوب استان فارس، خراسان و هرمزگان حضور دارند.

«محمدتقی محمدیان» در این همایش طی سخنانی با اشاره به اندیشه شهید آوینی گفت: آن شهید دوران کنونی را دوران انحطاط واژه ها می دانست، با عنایت به این مساله نیاز است که بسیاری از مفاهیم را که به نظر بدیهی می آیند مرور کنیم. ما به عنوان کانون‌های مساجد نیز نیاز داریم مفهوم ماموریتی خود به عنوان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را بازتعریف کنیم.  

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور افزود: محور اصلی و دال مرکزی ماموریت ما مسجد است، در فهم و آنچه که از منظومه شریعت فهم می‌شود مسجد سه رکن تعریفی دارد، ضلع اول اینکه مسجد بیت الله است و به جهت انتسابش به خداوند اضافه‌ تشریفیه است یعنی همه کارکردهای عبادی و نیایشی را از دل مسجد می‌توان احصا کرد، آنچه که گمشده بشر امروز است در دل مسجد تعبیه شده است، ضلع دوم مسجد این است که پناهگاه همه مردم و خانه آنان است، همه کارکردهای اجتماعی و امدادی را در مساجد می‌توان دنبال کرد، مسجد حتی در بلایای طبیعی هم حضور دارد و مرکز مدیریت بحران است، اما ضلع سوم این است که مسجد نسخه اصیل بصیرت و عدالت طلبی و همه صفات نیکو است.  

محمدیان در ادامه گفت: اکنون ما به عنوان شبکه نورانی مسجد که به تعاون و مواسات حول یکدیگر جمع شده ایم می‌خواهیم کاری را بر همین محور رقم بزنیم و اساسا کانون‌ها سال ۱۳۷۱ به همین نیت تاسیس شد تا استعدادهای فرهنگی هنری را از دل شهرها و روستاهای کشور شناسایی و وارد شبکه رسمی فرهنگ و هنر کشور کند و شما همواره به عنوان مدیران کانون‌ها در عرصه های مختلف اعم از فعالیت‌های نمایشی، سرود، اوقات فراغت، فعالیت‌های جهادی حضور جدی داشتید و به ویژه کانون‌های مساجد اهل سنت فعالیت گسترده ای دارند.  

وی خطاب به مدیران کانون‌های مساجد حاضر در این رویداد، صریح کرد: شما در برابر هجمه های جبهه باطل جهاد فرهنگی می‌کنید، البته که بعضا با مشکلاتی نیز در مسیر فعالیت‌ها مواجه بوده ایم اما کار مسجد هرگز تعطیل نشده است و هر دوره و مدیریتی ادامه دارد.  

محمدیان افزود: در دور جدید مدیریت ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور نگاهمان بر این بود که توانمندی کانون‌ها ارتقا یابد، یکی از این اقدامات تقویت کانون‌ها بود، ارتباط کانون باید از بودجه های دولتی قطع شود، البته ما تلاش می‌کنیم که منابع را تجهیز کنیم و در اختیار کانون‌ها قرار دهیم، اما باید اتفاقی رقم بزنیم تا مجموعه کانون‌ها بتوانند به هم افزایی و خوداتکایی برسند و این اولویت اول ما در دور جدید مدیریت کانون‌های مساجد بوده است و نخستین گام ما احیای کارکرد کانون‌ها بوده است.  

وی خاطرنشان کرد: یک زمان در سپهر فرهنگی کشور وضعیت کانون‌ها در اوج قرار داشت اما متاسفانه این شرایط افول کرده است، اما نیاز ما این است که این شرایط را ارتقا دهیم تا جایی که شبکه نورانی بچه های مسجد نادیده گرفته نشود، البته حسب تکلیفی که ریاست ستاد داشت تهیه تنخواه کارت کانون های فرهنگی هنری در دستور کار قرار گرفت که امروز تقدیم مدیران کانون‌ها می‌شود که کارتی بانکی با حساب حقوقی و به نام کانون است که در ثبت نام ها و کمک خیرین استفاده و شارژ هم می‌شود.  

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: با توجه به اینکه از لحاظ بودجه ای شرایط محدودی در سطح کانون‌های مساجد داریم اما تلاش این است که به وظایف عمل شود، در این راستا برنامه های مختلفی از جمله راه اندازی پایگاه های قرآنی برگزار شده است و برای مثال سال گذشته سی هزارمین کرسی تلاوت در سنندج ذیل این برنامه با هدف رفع محجوریت قرآن در کشور برگزار شد، همچنین در راستای تحقق کارآفرینی طرح همت در کانون‌ها در حال انجام است، از دیگر فعالیت‌ها نیز می‌توان به برنامه های عرصه کتابخوانی و رونق کتابخانه های مساجد اشاره کرد که امیدوارم بحث رونق به کتاب ها و آثار در این عرصه گسترش یابد.  

محمدیان افزود: ما در ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور به ویژه در دور جدید تلاش مان این است که هویت فرهنگی اجتماعی کانون‌ها در کل کشور به ویژه کانون‌های اهل سنت را تقویت کنیم و در میدان مبارزه ناترازی که بین ما و جبهه استکبار شکل گرفته از ظرفیت امت واحده استفاده کنیم به ویژه در حاشیه نوار مرزی که با اخلاص و همت شما محقق خواهد شد، همواره نیز گوش شنوایی از طریق سامانه (همراه مسجد) خواهیم بود و تا جایی که در توان باشد در راستای رفع مسائل گام بر میداریم.  

وی در پایان گفت: کسی که بخواهد نوکری مسجد را بکند اول باید دستی به مسجد جامع وجودش بکشد و خویش را اهل خدمت به مسجد کند.  

محمدیان در پایان خاطرنشان کرد: بیش از دو هزار کانون در مساجد اهل سنت مشغول فعالیت هستند، در استان های تلفیقی که عموماً در حاشیه مرزها قرار گرفته اند اقتضائات فرهنگی خاصی وجود دارد اما کانون‌ها و بچه های مسجد پای این فعالیت‌ها ایستاده اند و امیدوارم بتوانیم با بسته های محتوایی که به ویژه برای کانون‌های اهل سنت طراحی شده است شاهد این شکوفایی و فعالیت‌ها باشیم.

کد خبر 1781654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha