نیازمند پیشرانی زنان در سازگار شدن الگوی پیشرفت هستیم

سعیدی نژاد گفت: الگوی پیشرفت قرار است الگوی سازگار همه مسائل باشد. ما در این عرصه به پیشرانی زنان احتیاج داریم چرا که کافی است زنان پا به عرصه‌ای بگذارند تا آن عرصه برای کل جامعه مهم شود.

 خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، عاطفه سعیدی‌نژاد، مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان و مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن تشکر از همراهی و پشتیبانی مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی از حرکت‌های مهم و اثرگذار نهضت پیشرفت بانوان گفت: از فرمان جهاد تبیینی که رهبر معظم انقلاب به‌عنوان یک فریضه قطعی و فوری مطرح کردند، بیش از هزار روز می‌گذرد. امروز ما باید از خودمان بپرسیم اصلی‌ترین موضوع و اهم دغدغه و کانون توجه ما در جهاد تبیین باید چه چیزی باشد. این سؤال، سؤال مهمی است که حضرت آقا چند سال قبل به آن پاسخ دادند و فرمودند اگر امروز بخواهیم تمام دغدغه‌های ملت و دولت را در یک مفهوم خلاصه کنیم آن مفهوم، مفهوم پیشرفت و شکل دادن الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.

وی ادامه داد: به پیشرفت نباید به چشم یک مفهوم سکولار نگاه کرد. همه آنچه که ما از اسلام، تمدن اسلامی و تمدن توحیدی در ذهن داریم و تمام آرزوها و آمال ما برای رسیدن به تمدن توحیدی را در نقشه‌ی راه رسیدن به تمدن توحیدی که حضرت آقا نامش را الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گذاشتند، باید جستجو کنیم.

سعیدی ‌نژاد با اشاره به اینکه رهبر انقلاب ایشان پرچم گفتمان پیشرفت را در برابر گفتمان توسعه بلند کردند، بیان کرد: رهبر انقلاب که همیشه از پیشرفت‌ها سخن‌ گفته‌اند و باور دارند ما به قله نزدیک شدیم، چند سال قبل فرمودند اگر در ابتدای پیروزی انقلاب حمله عراق به ایران را پیش‌بینی و برای آن تدبیر رو به آینده می‌کردیم مطمئنا از نقطه‌ای که امروز در آن قرار داریم جلوتر بودیم و بر همین اساس در همان سال‌ها بحث طراحی نقشه پیشرفت را مطرح کردند.

مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان با بیان جمله مهم و کلیدی رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم که می‌فرمایند جان مایه پیشرفت، شکل‌دهی اراده جمعی و ملی برای تحقق پیشرفت است، تأکید کرد: ما باید ظرفیت مردمی برای تحقق امر پیشرفت را بسیج کنیم. وقتی هم از پیشرفت صحبت می‌کنیم باید به تفصیل بیان کنیم در عرصه‌های مختلف اقتصادی، صنعت، کشاورزی، محیط زیست، آب و هوا و... قرار است چه اتفاقی بیفتد. پیشرفت مفهوم وسیع و پر تفصیلی در برابر توسعه است. یعنی هر چقدر غرب تلاش کرده و همه عناصر محتوایی‌اش را در مفهوم توسعه گنجانده، همه آنچه ما در ساحت‌ها و عرصه‌های مختلف زندگی اسلامی دنبال می‌کنیم، نامش می‌شود پیشرفت. یعنی وقتی از پیشرفت صحبت می‌کنیم همه جزئیات و ساحت‌های زندگی را در برمی‌گیرد.

سعیدی‌نژاد افزود: ما برای اینکه اراده جمعی و ملی برای تحقق پیشرفت را شکل دهیم نیاز به این داریم که افق پیش‌رو، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت وواقعیت جامعه پیشرفته را در ذهن مردم تصویرسازی کنیم. ما باید به تصویر مشترکی از آینده برسیم. متأسفانه این نگاه مشترک حتی در نیروهای انقلابی هم وجود ندارد. ما باید بدانیم مانع اصلی ما در مسیر رسیدن به پیشرفت واقعی، جریانات سیاسی نیستند.

حوی تاکید کرد: تی اگر همراه‌ترین دولت‌ها روی کار باشند تا زمانی که ندانیم چطور قرار است کشور را به پیشرفت برسانیم، نمی‌توانیم از فرصت‌ها درست استفاده کنیم. امروز درد اصلی ما حتی در جبهه انقلاب راهبری هوشمندانه، کارشناسانه، مؤمنانه و خالصانه خواص جبهه انقلاب است. اما عزیزان من و شما هم اگر در بالاترین جایگاه‌ها قرار بگیریم لزوما از خواصی که امروز در صدر هستند جلوتر نیستیم تا زمانی که نقشه پیشرفت در ذهنمان روشن نباشد.

مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: دعوت ما از شما مشارکت در طراحی ایران فرداست. شاید برخی فکر کنید که ما در این زمینه آگاهی و تخصص کافی نداریم اما رهبر انقلاب تعبیرعجیبی دارند و می‌فرمایند فتح الفتوح انقلاب این است که جوانان این کشورنسبت به آینده احساس مسئولیت دارند، برای کشور آینده‌ای ترسیم و برای رسیدن به آن آینده تلاش می کنند. حالا باید دید من و شما برای اینکه جامعه تصویر درست و متعالی از آینده خودش داشته باشد، چقدر کمک می‌کنیم!؟ آروزهای ما تحقق‌پذیر است به شرط آن‌که یک تصویر روشن، ملموس، خواستنی و قابل رؤیت از الگوی پیشرفت ارائه دهیم و مشخص کنیم در عرصه های مختلف چه چیزی می‌خواهیم. برای تحقق این امر کافی است افرادی که در حوزه‌های مختلف تخصصی نگاه رو به جلو و فهم خوبی از ظرفیت‌ها دارند، چند قدم جلوتر کشور را می‌بینند و می‌توانند تصویرسازی‌ کنند، پای کار بیاوریم.

در ادامه عاطفه سعیدی‌نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر اکثر نگاه‌های کارشناسانه مسأله‌محور است، توضیح داد: مسئله محوری نگاه کردن صرف اشکالاتی دارد. وقتی انسان مسئله‌محور به جامه نگاه می کند، در طراحی صرفا تهدیدات و آسیب‌ها می‌بیند و ما تا وقتی که درگیر آسیب‌های امروز و فردا هستیم توان بلند شدن از زمین را نداریم چون یک جامعه انقلابی و پر مسأله هستیم. اما بیایید یک لحظه مسائل را فراموش کنیم و با نگاه آینده‌پژوهی ببینیم.

وی اضافه کرد: نگاه آینده‌پژوهی به ما فرصت می‌دهد که مبتنی بر ظرفیت‌ها و دارایی‌ها برنامه‌ریزی کنیم. یعنی طراحی‌مان ‌ فرصت محور شود. با این نگاه، ایران با توجه به موقعیت‌های مختلف ژئوپلیتیکی و انواع و اقسام ظرفیت‌ها برای اینکه یک آینده بزرگ، درخشان و چشم‌نوازی را رقم بزند، هیچ چیز کم ندارد. حتی در سطح استانی هم این قضیه صادق است. فقط کافی است ما اصل این واقعیت را برای مردم هدف قرار دهیم بعد ببینیم چه زیرساختی برای این حرکت وجهاد بزرگ مردمی نیاز است و حاکمیت پشت این حرکت مردمی قرار بگیرد. این همان مردمی‌سازی است.

مسئول بنیادملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان در پایان گفت: متأسفانه گفتمان‌های علمی ما بعضا مصادره شده هستند به سمت یکسری جریاناتی که مافیای قدرت به دنبال آن است. برای همین ما باید زمینه کرسی‌های آزاداندیشی را در جامعه فراهم کنیم تا بسیاری از حرف‌های مهم و کلیدی در ساحت علمی مجال شنیده شدن پیدا کنند. برای اینکه هر واقعیتی در جامعه ما از وضعیت رکود فعلی خارج شود نیاز به یک جراحی بزرگ و یک تصمیم بزرگ ملی دارد. و این تصمیم بزرگ ملی احتیاج دارد به گفتمان‌سازی در بدنه مردم برای همراه‌سازی آن‌ها.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این گفتمان‌سازی باید متناسب با آن نقشه پیشرفت باشد تا وارد حرکات هفت و هشتی نشود.الگوی پیشرفت قرار است الگوی سازگار همه مسائل باشد. ما در این عرصه به پیشرانی زنان احتیاج داریم چرا که کافی است زنان پا به عرصه‌ای بگذارند تا آن عرصه برای کل جامعه مهم شود.

کد خبر 1781942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha