خیرین مسجدساز به درآمدزایی مساجد در دست ساخت توجه کنند

به گفته حجت الاسلام یوسفی، امروز باتوجه به فعال بودن کارکردهای فرهنگی مساجد و هزینه های مورد نیاز برای مباحث اجتماعی و تربیتی، درآمدزایی مساجد یک شرط لازم است که واقفین و خیرین مسجدساز به آن توجه کنند.

حجت الاسلام علی یوسفی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان با اشاره به اینکه وقف در اسلام یکی از برترین مصادیق نیکوکاری و احسان است، گفت: وقف نقش مهمی در حمایت از بدنه اجتماع، مسائل دینی و اعتقادی مردم دارد و ایجاد کننده زیرساخت های اجتماعی در جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: از صدر اسلام موضوع وقف در جامعه جاری و مرسوم بوده و مسلمانان برای اینکه یک اثرماندگار از خود باقی گذاراند با وقف اموال خود در خیرماندگار و ثواب اخروی شرکت می کردند.

حجت الاسلام یوسفی با بیان اینکه مسلمانان همواره به وقف اموال خود علاقمند بودند، گفت: در اسلام از وقف به عنوان یک صدقه جاری یاد می شود و کسی که اموالی از خود وقف می کند مستمرا در حال احسان و صدقه دادن است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با یادآوری اینکه ثمرات وقف در طول تاریخ انکارناپذیر است، تصریح کرد: از صدر اسلام تاکنون موقوفات متعددی در ساخت مساجد، حسینه ها، تکایا و موقوفاتی که درآمد آن صرف امور دینی و تربیتی، ساخت حوزه های علمیه و تقویت عالمان دین و ساخت بیمارستان برای ارائه خدمات درمانی وقف شده است.

وی با تاکید بر اینکه انسان می تواند در هر موضوع اجتماعی و دینی وقف کند، گفت: در شرایط امروز جامعه، باید جریان وقف را برای مردم تبیین و مردم را به وقف در زمینه مسائل اجتماعی علاقمند کرد. اگر مسجد یا مدرسه ای ساخته می شود لازم است تا این بنا یک ماهیت وقفی داشته باشد و این مهم جز با تبیین جایگاه و ثمرات وقف برای خیرین ممکن نیست.

حجت الاسلام یوسفی ادامه داد: در حال حاضر جریان وقف در جامعه وضعیت نسبتا مطلوبی دارد و حضور واقفینی را در استان شاهد هستیم که اموال خود را صرف امور خیر می کنند.

وی با بیان اینکه ساخت مسجد به عنوان موقوفه از صدر اسلام تاکنون مرسوم بوده است، گفت: مسجد یکی از مراکزی است که وقف به عبادت، برپایی نماز و پاسداری از حریم دین می شود و در طول تاریخ مسلمانان اهتمام جدی به وقف زمین و دارایی برای احداث مسجد و تامین مایحتاج مساجد داشتند.

حجت الاسلام یوسفی با بیان اینکه تبلیغات اسلامی در زمینه ساخت مسجد در مناطقی که نیاز به مسجد وجود دارد و یا تکمیل مساجد نیمه کاره در سطح استان، با اوقاف و امور خیریه و واقفین رایزنی کرده است، گفت: لازم است تا خیرین و واقفین در ساخت مسجد، محلی را برای درآمدزایی مسجد که صرف هزینه های مسجد می شود، پیش بینی کنند.

وی اضافه کرد: در گذشته زمانی که واقفین مسجدی را می ساختند موقوفاتی را برای مسجد پیش بینی می کردند که از محل درآمد موقوفه، هزینه نگهداری، تجهیزات و تعمیرات مسجد تامین می شد و امروز باتوجه به فعال بودن کارکردهای فرهنگی مساجد و هزینه های مورد نیاز برای مباحث اجتماعی و تربیتی، درآمدزایی مساجد یک شرط لازم است که واقفین و خیرین به آن توجه کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان همچنین به احیای موقوفات نیز تاکید کرد و گفت: موقوفاتی در استان وجود دارد که هنوز ظرفیت آن به فعلیت نرسیده و درآمدی ندارند که لازم است با احیای این موقوفات به درآمدزایی رسیده و از محل نیات واقف،  مردم از ثمرات آن بهره مند شوند.

کد خبر 1782529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha