تعلیم و تعلم دانش آموزان هندی در مدرسه مسجدمحور

یک معلم هندی با اجرای طرح مدرسه مسجدمحور در دهلی‌نو ارتباط نوجوانان شیعه را با مسجد تجدید و برقرار کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، علی نقوی، معلم و دانشجوی  اهل حیدرآباد هندوستان است که در یک خانواده شیعه بزرگ شده و شیوه تربیتی نوجوانان شیعه در کشورهای اسلامی او را به خود جذب کرده است.

نقوی که به شهر گنبدهای فیروزه ای سفر کرده است گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک انقلاب شیعی، ضمن تقویت روحیه­ی جمعی آنان، شیعیان هند را به پویایی بیشتر ترغیب کرده و همین امر بر الگوگیری آموزش و تعلیم نیز موثر بوده است.

وی با بیان اینکه ایران و داشته های علمی تاریخی و میراث کهن آن از جذابیت خاصی برخوردار است و من از این میراث گرانبها برای کشورم سوغات معنوی برده ام اظهار داشت: تاریخ تشیع در برخی از مناطق شبه قاره هند سابقه‌ای دیرینه دارد و اکنون شکل جدید تاثیرگذاری فرهنگ ایرانیان در هند به مباحث آموزشی و تربیتی نیز رسیده است.

این معلم هندی که اکنون به‌عنوان یک مربی دینی و پرورشی در هندوستان فعالیت می کند تصریح کرد: با الگوگیری از مکتب تشیع، شیوه تربیتی دینی را در هندوستان ایجاد کرده ام چراکه تعلیم و تربیت به عنوان مهم ترین عامل رشد و گسترش فرهنگ اسلام می تواند در نوجوانان موثر باشد.

نقوی درخصوص طرح آموزشی تربیتی که در هندوستان آغاز کرده است گفت: از بین شهرهای مختلف ایران، اصفهان از لحاظ تاریخ، تمدن شیعه و فرهنگی که در آن وجود دارد شهر غنی‌تری برای پیداکردن روش‌های مختلف تعلیمی و تربیتی است به همین واسطه من شهر محل تحصیلم را در مقطع کارشناسی اصفهان انتخاب کردم و محیط‌های آموزشی و پرورشی آن را بررسی می کردم.

وی ادامه داد: طرح مدرسه در مسجد یک روش تربیتی عالی و جذب‌کننده برای جوانانی است که می‌خواهند علاوه بر آموزش مباحث علمی با فرهنگ و آیین تشیع آشنا شوند و آن را برای دیگران تبلیغ کنند.

این معلم هندی یادآور شد: اصفهان از منظر تاریخی- دینی شباهت‌های زیادی به شهرهای مذهبی هندوستان مانند حیدرآباد، فیض‌آباد، امروها و حتی دهلی‌نو دارد به همین خاطر شاید بهترین روشی که بتوان نوجوانان را به سمت علم و تربیت سوق داد طرح مدرسه در مسجد اصفهان باشد.

نقوی ابراز داشت: در حال حاضر ۲ مسجد در شهر حیدرآباد طرح مدرسه در مسجد را اجرا می کنند که در مدت کوتاهی پیشرفت چشم­‌گیری کرده و جایگاه علمی، فرهنگی و اجتماعی بی‌بدیلی میان مردم پیدا کرده است.

وی متذکر شد: طرح مدرسه در مسجد در هندوستان انگیزه‌ای برای سایر مدارس و مساجد برای ارائه آموزش های  علمی قرآنی با هدف ترویج ارزش‌های اسلامی شده است.

کد خبر 1782862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha