از عرضه ارزش‌های تمدنی در گردشگری غفلت کرده‌ایم

سلیمانی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری و جایگاه نهم ایران در دنیا در این باره، گفت: گردشگری می‌تواند متغیری مستقل در ایجاد امنیت پایدار در کشور باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان محمدرضا رسولی دبیر همایش تخصصی گردشگری فرهنگی گفت: الزما گردشگری فرهنگی بازدید از مراکز فرهنگی مسجد و یا همایش های هنری و فرهنگی نیست بلکه گردشگری فرهنگی در حقیقت  انتقال‌ آداب ارزش‌ها و فرهنگ است و باید در این حوزه مزیت آفرین باشیم تا بتوانیم همدوش صنعت گران گردشگری در دنیا باشیم.

رسولی ادامه داد: باید تلاش کنیم ارزش‌های انسانی، تاریخ و تمدن خودمان را در حوزه گردشگری با غنی سازی و تولید محتوا دنبال کنیم و استانداردسازی را  در این حوزه مدنظر قرار دهیم.

گردشگری فرهنگی  آشنایی با سبک زندگی مردم در دنیا است

در ادامه این همایش میثم جعفری، مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری سیاحتی کوثر بنیاد شهید با گرامیداشت شهدای فلسطین و ارزش تاریخی و اسلامی این سرزمین گفت: فلسطین قبله اول مسلمان و محل ظهور ادیان مختلف است و ان شاءالله بزودی شاهد بازگشت صلح و آرامش و نابودی رژیم صهیونیستی باشیم. گردشگری فرهنگی بازدید از آثار تاریخی و آشنایی با سبک زندگی در دنیا است و این امر تنها به گردشگری داخلی و خارجی مربوط نمی شود.

تاکید آیات قرآن و روایات بر گردشگری و عبرت آموزی

جعفری افزود: در حوزه گردشگری آیات و روایات مفصل داریم و در هیچ موضوعی این مقدار از آیات و روایات نداریم؛ حتی سفر حج نیز تنها در حد یک واجب شرعی  نبود بلکه متمرکز بر گردشگری فرهنگی و عبرت اموزی است، همچنین آیات قرآن که با سیرو آغاز شده امر به سیاحت و گردش دنیا دارد تا از عاقبت انسانها درس بگیرید.

وی گفت: سیاحت به حرکت آرام  گفته می شود و از این کلمه برای روزه داران نیز استفاده شده یعنی مومن ضمن ایمان باید اهل سیر و سیاحت و درس گرفتن از تمدن های مختلف باشد، از القاب حضرت عیسی، مسیح است که از القاب او به معنای سیر کردن در میان اقوام است. حضرت علی(ع) نیز در این رابطه می فرماید:" از ویژگی‌های مومن سفر است" که برای زیارت، لذت غیر حرام و درس آموزی است.

ایران می تواند پرچمدار گردشگری فرهنگی در دنیا باشد

جعفری  خاطر نشان کرد: ما می توانیم پرچمدار گردشگری فرهنگی در دنیا باشیم، در کشورهای غربی در پارک دیزنی سبک زندگی دیزنی می بینید که در غالب مسابقه و یا اهدای جوایز سعی در انتقال سبک زندگی دیزنی دارد. در چین نیز در پارک‌های مختلف با تئاترها  و همایش ها و مسابقات مختلف  سبک زندگی خود را به نمایش می گذارند.

وی گفت: فارق از اقتصاد، فرهنگ ممزوج در گردشگری است و ما در ایران به آن توجه نکردیم، مجموعه آثار تاریخی سی و سه پل، پل خواجو و مسجد شیخ لطف الله در اصفهان، نشان می دهد که عبادت، کسب و کار از برنامه های جدی زندگی ایرانیان بوده است. تخت جمشید دیوارنگاره هایی را نشان می دهد که زنان اشرافزاده همواره حجاب داشتند و باید عنوان شود که حجاب از ویژگی‌های اشراف زادگان بوده و اما هیچ سناریویی برای این امر ندیدیم و انتقال آن در معرفی آثار تخت جمشید ندیدیم.

مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری سیاحتی کوثر بنیاد شهید اظهارکرد: ما حتی برنامه ویژه مذهبی در مشهد برای توریست های داخلی و یا خارجی نداریم و معرفی بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) نداریم و تنها ممکن برای برخی افراد محل اسکان در اماکن زیارتی  در اختیار آنها قرار داده شود، اما محتوایی در اختیار آنها قرار نمی گیرد؛ ما نیازمند تولید محتوا فرهنگی گردشگری هستیم و بعنوان یک کشور قطب گردشگری فرهنگی باشیم تا بتوانیم مقدمات برای تولید ثروت و توسعه فرهنگی خودمان  و آشنایی مردم دنیا با فرهنگ ایرانی را فراهم کنیم.

در ادامه  این نشست یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید با تبریک هفته دفاع و شکست  حصر آبادان و روز گردشگری جهانی گفت: امیدواریم این همایش ها منتج به نتیجه باشد اما با توجه به ظرفیت های این حوزه به آن بخوبی پرداخته نشده  است، احادیث و آیات زیادی در حوزه گردشگری وجود دارد که آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است و رهبر انقلاب نیز بر حوزه گردشگری تاکید دارند.

وی افزود: توجه اسلام در حوزه گردشگری آنقدر است که مبدا اسلام هجرت رسول گرامی اسلام از مکه به مدینه قرار گرفته است، گردشگر در نگاه اسلام باید سفیر دوستی و مودت میان فرهنگ خود و فرهنگ میزبان باشد. پیامبر گرامی اسلام نیز در حدیث معروف رزق و سلامتی به گردشگری و ضرورت توجه به آن را گوشزد کردند.

جایگاه نهم ایران در حوزه گردشگری در دنیا

وی تصریح کرد: کشور ما ظرفیت و پتاسیل های زیادی دارد و در صنایع پیشرو دنیا طبق برآورده سازمان جهانی صنعت پیشرو صنعت گردشگری است که  ایران کشور نهم از نظر جاذبه های تاریخی و پنجم از جاذبه های طبیعی است، باید به دنبال گردشگری نوین باشیم و توجه و تعمق بیشتری کنیم.

در نهادینه کردن فرهنگ گردشگری مشکل داریم

وی ادامه داد:در گردشگری نوین افراد به دنبال شناخت و درک فرهنگ، تحقیق و کشف واقعیت‌ها و جستجوی فرهنگی هستند، و در طول سال به گردشگری می روند. در اهداف گردشگری، در نهادینه کردن فرهنگ گردشگری مشکل داریم و باید اهتمام و جدیت و همسویی وجود داشته باشد تا گردشگری از نظر جاذبه های سیاحتی و زیارتی و تاریخی آماده جذب گردشگران مختلف باشد و برای این امر باید زیرساخت‌ها را آماده کنیم. به همین دلیل مسئولان در تعالی صنعت گردشگری توجه کنند و  این امر را در راستای توسعه پایدار ببینند.

قابلیت های گردشگری ایران

سلیمانی با بیان اینکه قابلیت های اجتماعی و اقتصادی را در  حوزه گردشگری بیشتر ببینیم گفت: باید به دنبال ایجاد بسترهای جذب گردشگری داخلی و خارجی باشیم و زمینه آن را فراهم کنیم. باید تلاش مضاعف برای جذب نظرات و دیدگاه‌ها داشته باشیم در ایران ۲۵ حیات وحش بعنوان ظرفیت گردشگری وجود دارد و ۱۲ هزار گونه گیاهی شناخته شده که بسیاری از افراد مشتاق آنها هستند همچنین ۵۱۷ گونه پرنده، ۱۷۴ گونه زیستی، ۳۲۰ چشمه آبگرم ثبت شده در سراسر کشور، ۴۶ منطقه حفاظت شده و … همه ظرفیت های توسعه و تسریع گردشگری در کشور هستند.

گردشگری متغیری مستقل در ایجاد امنیت پایدار

وی  با تاکید بر تاثیر گردشگری در توسعه فرهنگی و اقتصادی خاطرنشان کرد: گردشگری می تواند بعنوان متغیر مستقل در ایجاد امنیت پایدار باشد. تعامل و مودت برای حضور گردشگران  در بخش های مختلف بوجود آمده است  بخصوص  در حوزه راهیان نور این امر دیده شده است، کشور ما دارای چهارفصل زیباست و بستر و زمینه فراهم شده و نیازمند توجه بیشتر است و ان شاءالله شاهد تعالی و برنامه های بیشتری در گسترش گردشگری باشیم.

کد خبر 1782952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha