دومین همایش بین‌المللی حقوق کودک در مشهد

دومین کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک در مشهد آغاز به‌کار کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رییس جمهوری امروز سه شنبه(۱۷ مهرماه) در دومین همایش بین‌المللی حقوق کودک که در هتل پردیسان مشهد در حال برگزاری است اظهار کرد: یکی از موضوعات اجتماعی مهم در اجتماع این روزهای ایران مساله کودکان کار است و این گروه آسیب پذیر با مشکلات و مسایل مهمی درگیر هستند. در یکی از تحلیل هایی که در دولت سیزدهم انجام شده است مشخص شد که ۱۰۰ درصد کودکان کار در کشور ما دارای فقر درآمدی هستند که ۲۰ درصد آنها نیز از سوءتغذیه رنج می برند.

وی با اشاره به اهمیت حقوق کودکان و زنان در جامعه افزود: در حوزه کودکان مساله عدالت اجتماعی و آموزشی و برخورداری همه کودکان از سلامت و آموزش مورد توجه دولت چهاردهم است. ما معتقدیم کیفیت آموزش در مدارس دولتی و کیفیت درمان در بیمارستان‌های دولتی باید همسطح و مانند مراکز خصوصی باشد تا با یکسان بودن خدمات؛ هیچ کودکی به خاطر فقر از دریافت خدمات با کیفیت محروم نشود.

دستیار اجتماعی رییس جمهوری با تاکید بر لزوم برقراری عدالت برای بانوان در جامعه تصریح کرد: زنان ایرانی همپای مردان در ساختن کشورمان نقش آفرین هستند و بلکه نقش آنها مضاعف و بیشتر است چرا که مادران ایران زمین مسئولیت مهم پرورش نسل بعدی انقلاب و کشور را نیز عهده دار هستند.

وی بیان کرد: در حوزه کودکان بازمانده از تحصیل کشور نیز معتقدیم تنها فقر مطلق نقش نداشته و مسایل دیگری چون مسایل فرهنگی نیز در این امر دخیل هستند. به عنوان مثال در برخی مناطق مرزی، موضوعات فرهنگی نقش مهمتری از مسایل مادی در بازماندن کودکان از تحصیل موثر بوده است.

دومین همایش بین‌المللی حقوق کودک در مشهد

لزوم توجه به حقوق کودک پیش از تولد

حجت‌الاسلام و المسلمین رضا زرندی، رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: حقوق کودک در اسلام مبحثی بسیار سنگین است که دارای ابعاد مختلفی بوده و با توجه به اینکه شکل‌گیری شخصیت کودک متاثر از عوامل مختلفی از جمله وراثت و محیط است، بنابراین باید به حقوق کودک قبل از تولد نیز توجه ویژه‌ای شود.

وی با بیان اینکه استعدادهای کودک در مرحله قوه است که باید به فعلیت برسد افزود: یکی از مباحث مهم برای بررسی حقوق کودک مساله وراثت است. اسلام برای اینکه حقوق کودک از نظر وراثت تامین شود، به نکات بسیار حساسی اشاره می‌کند که یکی از آنها انتخاب یک مادر شایسته و صالح برای زوج و همین‌طور انتخاب مرد و همسر شایسته برای زوجه است.

زرندی ادامه داد: از این جهت خصوصیات و ویژگی‌هایی را برای یک همسر شایسته و صالح ذکر می‌کند که اول ایمان است. برای انتخاب همسر باید به شرط ایمان توجه کرد که اگر لحاظ نشود آسیب‌هایی متوجه انسان می‌شود، به اندازه‌ای که شایستگی یک عبد و کنیز آن از یک فرد آزاد بالاتر است. یکی دیگر از ویژگی‌ها اصالت خانوادگی است. در سفارشات مختلف اسلام برای خانواده ذکر شده انسان باید با خانواده‌ای وصلت کند که اصالت داشته و از خانواده‌ای شریف و خوشنام باشد.

دومین همایش بین‌المللی حقوق کودک در مشهد

رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی بیان کرد: در مورد ازدواج معمولا دو نکته مورد توجه همه جوان‌ها قرار دارد که نکته حساس و اساسی است، اما اسلام بیان می‌کند که فقط نباید به این دو نکته توجه کنید و آن دو نکته زیبایی و مال و ثروت است. اسلام از این غافل نیست، اما می‌گوید ایمان بر آن مقدم است. اصالت خانواده می‌تواند فرزندان سالمی را برای شما به وجود بیاورد که آن زمان حقوق کودک در آنجا رعایت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که باید برای ازدواج به آن توجه کرد این است که اگر می‌خواهید هوش کودک را تامین کنید و عقل کودک تضمین شود باید به فکر باشید با چه کسی ازدواج می‌کنید. اسلام اشاره می‌کند باید به سلامت جسم و جان کودک اهمیت دهید که از حقوق کودک است، بابد قبل از ازدواج به این حق توجه شود، بنابراین یکی از سفارشات اسلام این است که با فرد میگسار ازدواج نکنید.

سرمایه گذاری در حوزه کودکان تضمین آینده کشور است

عباس شیخ‌الاسلامی، دبیر علمی کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک، نیز در این مراسم با بیان اینکه برگزاری و هماهنگی های  اجرای این همایش از حدود شش ماه پیش آغاز شده است اظهار کرد: حوزه حقوق کودک حوزه بسیار مهمی است که سرمایه گذاری بر روی آن باعث تضمین آینده کشور می شود. به همین منظور تیم‌های مختلفی روی این همایش کار کردند.

دومین همایش بین‌المللی حقوق کودک در مشهد

وی با اشاره به پیشینه برگزاری پیش همایش های این کنفرانس بین المللی گفت: پنج پیش‌همایش در زمینه سلامت کودک، حقوق کودک، آموزش کودکان و نقش سمن‌ها در حوزه کودک برگزار کردیم که منجر به این همایش شدند.

دبیر علمی کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک با اشاره به ضرورت پیشگیری از آسیب های اجتماعی افزود: پیشگیری از دوره کودکی معنا می‌یابد؛ پس اگر می‌خواهیم در آینده، جامعه ای قانونمند داشته باشیم، باید روی دوران کودکی و نوجوانی سرمایه‌گذاری کنیم.

وی تصریح کرد: اساتید مختلفی نیز به ما کمک کردند. امیدواریم مقالات متعددی که امروز ارائه می‌شود، بتواند به توسعه علم در مبحث مهم حقوق کودکان کمک کند.

شیخ‌الاسلامی بیان کرد: برخی به اجرای پنلی برای کودکان غزه ایراد گرفتند. آیا می‌توان به ۱۷ هزار کودک کشته‌شده در غزه بی‌تفاوت بود و این فاجعه را فراموش کرد؟ در ایران، شعار حمایت از اطفال و مظلومین می‌دهیم، بنابراین باید پنلی به این موضوع بپردازد. باید به غیرت ما بربخورد و اقدامی اجرایی در جهت احقاق حق انجام دهیم.

کد خبر 1784827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha