به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ مقام معظم رهبری در ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ در جمع روحانیون خراسان شمالی، ائمه جماعات را توصیه به توجه به کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردند؛ کانونهایی که اوایل دهه ۷۰ در راستای لبیک به فرمایشات رهبری مبنی بر مبارزه با شبیخون فرهنگی تأسیس و در جای جای کشور فعال شدند.
معظم له در رابطه با کانونهای مساجد بیان فرمودند «من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. نه، با همکاری بسیج، این کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتابهائی وجود دارد که میشود از این کتابها استفاده کرد. کتابهائی هست؛ بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهای فرهنگی - هنری بروید و پذیرای جوانها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا. فرمود: «و سنّة من نبیّه» ، که ظاهراً عبارت است از «مداراة النّاس» ؛ مدارا کنید. ممکن است ظاهر زنندهای داشته باشد؛ داشته باشد... »
نکته حائز اهمیت برای فعالان مساجد در تأسی به توصیه امام خامنهای همکاری نهادهای مؤثر در مسجد از جمله کانون فرهنگی هنری و پایگاه مقاومت بسیج است.
۱۳ سال از این توصیه مهم میگذرد؛ گرچه بسیاری از مساجد در این امر موفق عمل نکردند اما مساجدی نیز هستند که با جامه عمل پوشاندن به این مهم باعث رونق و پویایی فعالیتهای مسجد خود و اثرگذاری بر شعاع مسجد شدند.
کانون فرهنگی هنری شهدا مسجدجامع لاهیجان رفسنجان یکی از این کانونهای موفق در این زمینه است که فعالیت رسمی آن به سال ۱۳۸۸ برمیگردد.
احمد عابدینی، مدیرکانون فرهنگی هنری شهدا در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان میگوید: باتوجه به اینکه ۴۶ شهید در این روستای کوچک تدفین است؛ شهدای برجستهای مثل حاج احمد امینی، شهید بافنده و... برنامههای شاخص حوزه ایثار و شهادت را در اولویت گذاشتیم هرچند کانون در اکثر مراسم ملی و مذهبی برنامههای ورزشی، هنری، رسانهای و... دارد.
وی با اشاره به فعالیت دو پایگاه شهید غفاری(برادران) و پایگاه محبین الزهرا(خواهران) در مسجد افزود: اختلاف سلیقهای در برگزاری برنامهها میان کانون و بسیج نیست و سعی شده از ظرفیتهای یکدیگر به نحو احسن استفاده شود به گونهای که پایگاه مقاومت خواهران و برادران، کانون، مدارس روستا، تولیت حرم شهدا، امام جماعت و همچنین هیئت های مذهبی همکاری بسیار خوبی با یکدیگر دارند که کمتر جایی شاهد چنین اتحادی هستیم.
عابدینی اظهار کرد: میتوانم بگویم همه اهل روستا اعضای کانون هستند اما ۳۰۰ نفر موفق شدند عضویت خود را ثبت سیستم بچههای مسجد کنند. سیصد نفر موفق به ثبت عضویت کانون شدهاند.
وی نتیجه کارهای گروهی را برگزاری یادواره چند روزه شهدای روستا که نوعی جریانسازی است؛ برگزاری محفل انس با قرآن، حلقه های صالحین بسیج در مسجد، ورزش باستانی و ... دانست که مخاطب زیادی هم دارد.
عابدینی تصریح کرد: جدای از برنامههای عمومی از جمله دعای ندبه، دعای کمیل و... کلاسهای ورزشی (فوتبال، تنیس روی میز، فوتبال دستی، والیبال) کلاسهای هنری نقاشی، سیاه قلم؛ کلاسهای روخوانی، روانخوانی و تجوید پخش فیلم، برگزاری اردو، آموزش گروه سرود و برگزاری عیدانه جهت حمایت از کار آفرینان کانون نیز داریم که همه با همکاری کانون و بسیج انجام میشود.
مدیر کانون فرهنگی هنری شهدا مسجد جامع لاهیجان اظهار کرد: ما در این مسجد دنبال انجام کار هستیم و کسی دنبال برجسته کردن نام خودش نیست و شاید همین باعث پیشبرد کار است.
نظر شما