به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، سالم بن محمد المالک، مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسسکو) در دوازدهمین نشست کمیته میراث جهان اسلام در شهر شوشی واقع در کشور آذربایجان گفت: ۶۳۷ مکان تاریخی و عناصر فرهنگی جهان اسلام از سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون در فهرست سازمان آیسسکو به ثبت رسیده است.
محمد زین العابدین، رئیس بخش فرهنگ و ارتباطات سازمان آیسسکو در سخنانی به نمایندگی از المالک در دوازدهمین نشست کمیته میراث در جهان اسلام در شهر گفت: آیسسکو از سال ۲۰۱۹ به ثبت آثار تاریخی و عناصر فرهنگی در فهرست میراث جهان اسلام اقدام کرده است و به این کار خود ادامه میدهد.
وی گفت: آیسسکو با همکاری متخصصان و کارشناسان کشورهای مختلف به دنبال انتقال و حافظت از میراث فرهنگی و اسلامی است و از طریق برنامههای خود به دنبال ارتقای توانمندیهای مربوط به میراث مطابق با استانداردهای بین المللی است.
سعدت یوسفوفا، معاون وزیر فرهنگ آذربایجان با اشاره به اینکه میراث با درگیریها و جنگها و چالشهایی مواجه است که موجودیت آن را تهدید میکند، تاکید کرد که حفظ میراث حق نسلهای آینده است.
شوشی میزبان این نشست به مناسبت بزرگداشت خود به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۲۴ بود. این نشست شاهد بررسی پروندههای اماکن تاریخی و عناصر فرهنگی ارسالی کشورهای عضو برای ثبت در فهرستهای آیسسکو بود.
سازمان آیسسکو در سال ۲۰۲۴ برخی از کشورهای جهان اسلام را به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی مانند شوشی، مراکش و بنغازی لیبی اعلام کرده است و این شهرها شاهد رویدادهای هنری و فرهنگی مختلفی در طول سال هستند که موضوع تمدن اسلامی را را در آن بررسی میکنند.
نظر شما