فعالیت‌های کانون‌های مساجد بر اساس فرمایشات رهبری پیش برود

ویژه با بیان اینکه تقویت کانون‌ها به معنی حضور پرشور نوجوانان و جوانان در مساجد است گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب همواره باید به عنوان نقشه راه فعالیت های کانونهای مسجد مدنظر بوده و ۱۹ مهر فرصتی برای تبیین و شناخت بیشتر فعالیتها و عملکرد کانون‌های مساجد در حوزه‌های مختلف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، مساجد این بیوت الهی بر روی زمین، خاستگاه فطرت ناب انسانی در انعکاس نور ازلی بر این عالم خاکی است. تردیدی نیست که مسجد مظهر وحدت و یکپارچگی مسلمانان، پایگاه دین، عبودیت و معرفت بوده و برای جوامع اسلامی سرآغاز حرکت‌های بزرگ به‌سوی حقیقت و رستگاری قلمداد می‌شود.

مسجد به‌عنوان قلب تپنده‌ی جهان اسلام، مهم‌ترین سرمایه‌ی مذهبی و برترین جایگاه پرورش انسان‌های وارسته است و باید گفت مسجد نهال خودباوری، خلاقیت و روحیه هنری را در وجود افراد تقویت می کند.

مسجد محیطی سالم، مملو از آرامش روحی و به دور از هرگونه تشویش ذهنی بوده و می‌توان جسم و روح را در آن پرورش داد و در همین راستا پیوند کانون های فرهنگی و هنری با مساجد ظرفیتی فراهم کرده تا در نهاد مسجد در راستای تعالی بخشی و تربیت کودکان، نوجوانان و نوجوانان در محیطی امن و سالم با بهره گیری از رشته های فرهنگی و هنری به نحو مطلوبی بهره گرفت.

کانون های فرهنگی هنری مساجد جوانان را تبدیل به سرمایه های اجتماعی می کند که نتیجه این مهم هرچند ممکن است در درازمدت خود را نشان دهد اما بسیار موثر است  . از سوی دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد موجب رونق این مکان های مقدس می شود و جذب اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان و نوجوانان به مسجد را به همراه دارد.

اهمیت این کانون ها سبب شد تا مقام معظم رهبری در ۱۹ مهر ۱۳۹۱ در استان خراسان شمالی بیاناتی در خصوص اهمیت نقش و جایگاه کانون‌ های فرهنگی و هنری مساجد داشته باشند و این بیانات از آن تاریخ چراغ راهی برای فعالیت‌های این نهاد فرهنگی شده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع روحانیون خراسان شمالی در ۱۹ مهرماه ۱۳۹۱ فرمودند:«من سفارش کنم که کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج ...این کانون ‌های فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید، بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا می‌کند فراهم کنید، مطالعه کنید. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانون‌های فرهنگی، هنری بروید و پذیرای جوان باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا»

فرامین مقام معظم رهبری نقشه و راهنمایی فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد است که با سایر ارکان مساجد فعالیت مثبت و تاثیر گذاری داشته باشند.

فعالیت‌های کانون‌های مساجد بر اساس فرمایشات رهبری پیش برود

مسعود ویژه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه کانون‌های مساجد یک اتفاق مبارکی بود که در ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاسیس شد افزود: این کانون‌ها از زمان تاسیس مبدا بسیاری از برکات و اتفاقات ارزنده در مساجد کشور بوده است که طرح تلاوت نور که در حال حاضر به عنوان یک فرهنگ شده و در اکثر مساجد کشور انجام می‌شود از این برکات است.

 مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان ضمن تبریک  سالروز بیانات رهبر معظم انقلاب (۱۹ مهر) سال ۹۱ در خصوص کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، اظهار کرد: رهبری ۱۹ مهر سال ۹۱ طی سخنرانی خود در جمع علما در خراسان شمالی با تبیین جایگاه کانون‌های فرهنگی هنری در مساجد، بر تقویت این مراکز تأثیرگذار تاکید فرمودند و این  فرامین  نقشه راه فعالان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.

وی با بیان اینکه  تقویت کانون‌ها به معنی حضور پرشور نوجوانان و جوانان در مساجد است گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب همواره  باید به  عنوان نقشه راه فعالیت های کانونهای مسجد مدنظر بوده و ۱۹ مهر فرصتی برای تبیین و شناخت بیشتر فعالیتها و  عملکرد کانون‌های مساجد در حوزه‌های مختلف است.

ویژه با اشاره به اینکه آموزش و ایجاد ظرفیت‌های انسانی و پرورش بچه‌های مسجدی در فرهنگ و هنر کشور ریشه در کانون‌های مساجد دارد افزود: وقتی ریشه بسیاری از تولیدات ارزشی هنری را پیگیری می‌کنیم می‌بینیم که هنرمندانی که این آثار را رقم زده‌اند از بچه‌های مسجدی بوده‌اند.

 وی با بیان اینکه در بازهای زمانی متفاوتی حمایت‌های خوبی از کانون‌های مساجد انجام شد گفت: در بازه های زمانی هم این کانون ها مورد بی مهری قرار گرفتند اما با این وجود فعالیت این کانون‌ها ادامه داشته و بسیاری از این کانون‌ها پویا و فعال ادامه کار خود را داشته اند.

ویژه به اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم در راستای ساماندهی و حمایت از کانون‌های مساجد اشاره کرد وافزود: این برنامه ها به خوبی پیش رفت و متاسفانه با اتفاق تلخی که برای رئیس جمهور شهیدمان افتاد تا حدودی این حمایت ها کم شد که امیدواریم در دولت چهاردهم هم شاهد ادامه این حمایت ها باشیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری وتاکیدات ایشان به حمایت از کانون‌های مساجد  سعی کرده  که تعامل خود را با کانون‌های مساجد حفظ کند تصریح کرد: در حال حاضر این تعامل بسیار خوب است و در جلسات ستادی و هفتگی که در فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونین و مسئولان نهادها و ادارات داریم مدیر و مسئولان کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد همدان نیز حضور دارند و در بسیاری از برنامه‌ها با هم همکاری و مشارکت را داریم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به اینکه  طی دو سال اخیر تلاش شده در قالب توافق نامه‌ها واعتبارات فرهنگی کارهای خوبی در کانون های مساجد رقم بخورد  ابراز داشت: البته کافی نیست وبه نسبت جمعیت  کانون های همدان و مواردی که مغفول مانده سعی می‌شود این برنامه های فرهنگی بیشتر شود.

وی  با تاکید بر اینکه در همه برنامه‌ها سعی شده که برنامه‌های فرهنگی ما با محوریت و از کانال کانون های مساجد انجام شود تصریح کرد: امسال و در راستای اجرای طرح‌های قرارگاه شهید آوینی چند دوره آموزشی و برنامه‌های وزارت ارشاد را از سوی کانون‌های مساجد استان همدان داشتیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه تشکیل این قرارگاه در دولت سیزدهم کلید خوردو مصوب شد افزود: این قرارگاه مجری برنامه‌های فرهنگی مختلف بوده که بخشی از برنامه‌های فرهنگی و آموزشی آن به کانونهای فرهنگی و هنری مساجد واگذار واجرا شد و در قالب این قرارگاه حمایت‌های لازم از کانون‌های مساجد استان تا حدودی صورت گرفت.

وی اضافه کرد:این طرح منسجم که بخشی از آن از سوی کانون‌های مساجد شروع شده و ما حصل آن برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف بوده که در فصل تابستان نیز انجام و ادامه دارد گفت:برای مسئولین کانون‌ها و در قالب‌های مختلف اولویت با این موضوع بوده سعی کردیم که اقدامات خوبی در راستای تقویت کانون‌ها بشود.

ویژه با اشاره به اینکه مساجد مراکز و شبکه تبلیغی و مهم هر محله بوده و اقدامات و برنامه‌های آنها می‌تواند تاثیر گذاری بالایی در سایر برنامه‌های هر محله داشته باشد تاکید کرد: از ابتدای صدر اسلام  و زمان پیامبر اکرم(ص) مساجد به عنوان پایگاه اجتماعی و امور مهم تلقی شده و امروز نیز مساجد ما باید نه تنها صرف نماز خواندن و در ماه‌های رمضان و یا مناسبتهای دیگر بلکه همیشه مبدا همه برنامه های فرهنگی و اجتماعی و کانون مهم امورات جامعه شوند.

 وی با تاکید بر اینکه نیاز است که اعتبارات بیشتری در حوزه حمایت از کانون ها از سوی وزارت ارشاد و دبیرخانه کانون‌های مساجد در حمایت از کانون‌ها اختصاص پیدا کند ما هم در حد بضاعت و تا جایی که اعتباراتمان به ما اجازه بدهد با استفاده از ظرفیت کانون‌ها حمایت لازم را از این مراکز ارزشی خواهیم داشت.

فعالیت‌های کانون‌های مساجد بر اساس فرمایشات رهبری پیش برود

حجت الاسلام علی عزیزی نیز در ادامه با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری در ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ نقطه عطفی در انگیزه‌دهی و ترغیب فعالان فرهنگی مساجد به شمار می رود، گفت: اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد با جدیت به اجرای برنامه ها و فعالیت فرهنگی و هنری در مساجد با عنایت به منویات رهبری اقدام کنند.

مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان افزود: مقام معظم رهبری در ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ در جمع علما و روحانیون خراسان شمالی سفارش کرد تا با حضور در کانون های فرهنگی هنری از کارهای فرهنگی صورت گرفته حمایت کنند.

وی با بیان اینکه ۱۹ مهر روز سرنوشت سازی برای کانون‌های مساجد بوده و زمینه ساز توسعه و پیشرفت کانون‌های مساجد است افزود: فرامین مقام معظم رهبری نقشه راه فعالان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و چراغ راهی برای تحقق مسجد طراز اسلامی است.

وی گفت: با توجه به بیانات رهبری مدیران و فعالان فرهنگی کانون های مساجد با مطالعه خود را به سلاح معرفت تجهیز کنند و روحانیون فعال در مساجد محور اصلی فعالیت در مساجد هستند.

 فعالیت حدود  ۷۰۰ کانون فرهنگی و هنری در همدان

عزیزی  با بیان اینکه حدود ۷۰۰ کانون فرهنگی و هنری در سطح استان همدان فعال است گفت:  این کانون ها در حوزه‌های مختلف فعال هستند و یکی از دغدغه های ما برگزاری برنامه های قرآنی در کانونها است که البته تا کنون ها صدها برنامه قرآنی در سطح کانون های فرهنگی و هنری مساجد برگزار و در حال انجام است.

وی با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر هر مسجد یک پایگاه قرآنی  گفت: به جد پیگیر هستیم  تا جایی که توان داریم این مسئله در مساجد استان اتفاق بیفتد.

مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد همدان با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه های کانونها  توجه به مباحث فرهنگی، اشتغال زایی،  برگزاری دوره های آموزشی مختلف و ... است تصریح کرد: در این راستا نیز تا کنون اقدامات خوبی  در کانونها از طریق تفاهمنامه با سایر نهادها انجام شده است.

 وی با تاکید در این برنامه با توجه به نوع فعالیت و برنامه های کانون اعتباراتی ناچیز و در عین حال برای برنامه های فرهنگی و نیاز کانون ها بوده گفت: سعی شده که در طول سال سرکشی و دیدار با مدیران کانون های فرهنگی و هنری استان همدان را داشته باشیم و از نزدیک در جریان فعالیتها و مشکلات و نقاط قوت وضعف کانونها  قرار بگیریم.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان با اشاره به ثبت ۳۰ کانون تخصصی ویژه خواهران در همدان افزود: آن چیزی که  چشم انداز ما برای آینده در حوزه کانون های خواهران است افزایش این تعداد کانون است در این راستا در حال پیگیری است و  این کانون ها در خصوص مسائل مختلف مربوط به جمعیت و فرزند آوری، سبک زندگی اسلامی، مباحث خانواده و ... فعالیت دارند.

 وی برگزاری یادواره‌های شهدا، دیدار و سرکشی با خانواده‌ های شهدا، برگزاری برنامه های مناسبتی ماه محرم وصفر و برپایی موکب ها و یا همکاری با موکب های اربعین، را از دیگر فعالیت‌های  کانون‌های فرهنگی وهنری همدان برشمرد و خاطرنشان کرد: در طی امسال و سالهای گذشته اعضای کانون های فرهنگی وهنری همدان در رویداد فهما، جشنواره ها و برنامه و مسابقات  در سطح استان و کشور مختلف خوش درخشیده اند.

کد خبر 1785114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha