دهکده‌های نشاط و کار برای جانبازان اعصاب و روان ایجاد می‌شود

سیانی با تاکید بر برنامه ریزی زنجیره سلامت روان جانبازان از تشکیل دهکده‌های نشاط و کار برای جانبازان اعصاب و روان در بنیاد شهید خبر داد.

 جلال سیانی سرپرست اداره‌کل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران  در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان درباره خدمات سلامت و روان در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در چند ماه اخیر با انتصاب دکتر عباس پور به عنوان معاون بهداشت و درمان  بنیاد شهید و امور ایثارگران  شاهد تغییرات ساختاری در معاونت سلامت بودیم. یکی از این تغییرات کاربردی و ساختاری احیای اداره کل پیشگیری و بهداشت روانی بود که در سال های اخیر دچار تعطیلی یا بهتر است بگوییم تنش شده بود. الحمدالله این اداره کل به همت مهندس اوحدی تشکیل شد و یکی از مهمترین برنامه های این اداره کل، درمان، توانبخشی و مباحث مرتبط با حوزه آموزش بهداشت روانی است. این آموزش ها در قالب برنامه های پیشگیری، آموزش، بیمارستان های روانپزشکی، مراکز مرتبط با حوزه مشاوره و خدمات روان درمانی، پزشکان پایش سلامت، کارکنان بنیاد و به طور کلی هر فردی که با گروه هدف بنیاد در ارتباط است، برگزار می شود.

وی افزود: به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت روان که هر ساله از 18 تا 24 مهر است، یک سمینار تخصصی آموزشی برای همسران جانبازان اعصاب و روان برگزار و در این سمینار با استفاده از متخصصان و اساتید دانشگاه، آموزش های لازم سلامت روان به همسران و فرزندان جانبازان و خانواده بزرگ گروه هدف ارایه  می شود. پیش بینی شده این برنامه  به صورت کشوری اجرا شود و ما بتوانیم این برنامه را در همه استان ها و شهرستان های بزرگ به صورت گروهی در راستای سیاست های بنیاد شهید برگزار کنیم.

سیانی ادامه داد: یکی دیگر از مباحث در حوزه بهداشت روانی بحث توانبخشی و روانپزشکی در سالمندی است زیرا متوسط سن این عزیزان به گونه ای است که عده ای از آنها سالمند شده و عده ای دیگر از آنها در آستانه سالمندی قرار دارند. این افراد نیاز به حمایت های روحی روانی، بازتوانی روانی و توانبخشی دارند. ما در برنامه های جدید خود بحث توانبخشی های مبتنی بر خانواده و جامعه را مد نظر قرار دادیم که پروتکل های درمانی آن کاملا تهیه شده و انشاءالله امسال و سال آتی در گروه هدف بنیاد شهید اجرایی و عملیاتی می کنیم.

سالمندی جامعه جانبازان اعصاب و روان در سال‌های آتی

وی در پاسخ به این سوال که چند درصد از  جانبازان در آستانه سالمندی هستند، گفت: میانگین سن جانبازان عمومی ما بین 54-55 است. برخی از این افراد سالمند شده و برخی در دهه آتی سالمند خواهند شد و ما باید برنامه هایی را در خصوص روانپزشکی سالمندی برای آنها طرح ریزی کنیم. این برنامه ها در کنار مسایل آموزشی می تواند به ما کمک کند تا انشاءالله بتوانیم این فرآیند را با حضور معاون وزارت بهداشت دکتر عباسپور در سطح ستاد و استان ها عملیاتی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در موضوع جانبازان اعصاب و روان مبحث همسران آنها مورد توجه است. همگان می دانیم جانبازان اعصاب و روان سالیان سال است که با مشکلات عدیده ای مواجه هستند اما باید بدانیم که همسران آنها نیز از این آسیب ها در امان نماندند و این آسیب ها متوجه همسران آنها نیز شده است. ما برای رفع این مشکل مباحث پیشگیری، مداخلات درمانی و آموزش ها را برای آنها و حتی فرزندان‌شان تامین کردیم که برای تحقق این امور تدابیر لازم اندیشیده شده است. سیاست های فعلی ما در حوزه معاونت بهداشت و درمان و اداره کل پیشگیری بهداشت درمانی این است که ما آنها را کم کم به سمت توانمندسازی در حوزه سلامت روان ببریم تا با بازتوانی برای آنها به صورت کشوری این برنامه را عملیاتی و اجرایی کنیم.

برنامه ریزی برای زنجیره سلامت روان جانبازان

سیانی در مورد برنامه های حوزه بازتوانی  و اینکه چه خدماتی ارایه می شود اظهارکرد: ما در حال برنامه ریزی یک زنجیره سلامت روان هستیم. وقتی که فرد وارد این زنجیره می شود، باید به آنها خدماتی ارایه دهیم. ممکن است شخصی در یکی از مراکز خدمات مشاوره، مشاوره بگیرد و شخص دیگری در بیمارستان خدمات بستری دریافت کند. ما در حال کامل کردن این زنجیره هستیم. قسمتی از این چرخه در بنیاد وجود دارد و ما باید قسمت دیگری از آن را احیا کنیم، در این صورت می توانیم زنجیره گروه هدف خود را پیاده سازی کنیم و به هدف خود که همانا ارتقای سلامت روان است، دست یابیم.

برنامه ریزی برای تشکیل دهکده های نشاط و کار برای جانبازان اعصاب و روان

وی تصریح کرد: در حال حاضر مراکز روزانه، مراکز مشاوره، بیمارستان های روانپزشکی خوبی در کشور داریم و خدمات ارایه شده توسط آنها در شان و منزلت جانبازان عزیز ما دیده شده است اما قسمتی از این زنجیره حلقه مفقوده است، به طور مثال ما باید در حوزه توانبخشی روانی مراکز روزانه خود را باید بیشتر کنیم، بنابراین برای افزایش این مراکز برنامه ریزی کرده ایم. همچنین بنا داریم در کنار این فعالیت ها، دهکده های نشاط و کار را بگنجانیم تا بتوانیم یک پروسه خوبی از این زنجیره را شکل دهیم تا اگر فردی دچار ضایعه اعصاب و روان است علاوه بر رنجی که می کشد، متحمل مسایل دیگر نشود.

کد خبر 1785679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha