شفاف‌سازی از عمل به نیت واقف موجب افزایش اعتماد عمومی می‌شود 

مدیر بنیاد پژوهش و توسعه فرهنگ وقف گفت: اگر مردم بدانند که دقیقاً به نیت واقف عمل می‌شود، اعتماد آنها به وقف افزایش پیدا می‌کند؛ البته برای اجرای نیت واقف موضوع بهره‌وری هم بسیار مهم بوده و در صورت اجرای صحیح آن باز هم اعتماد عمومی بیشتر جلب می‌شود.

 خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، حجت الاسلام «محمدعلی خسروی»، با اشاره به وقف بخشی از زمان زندگی خود به موضوع وقف اظهار کرد: وقف سنت نبوی پیامبر گرامی (ص) بوده و در طول اسلام در قوام نظام اسلام در حوزه علم رسیدگی به فقرا و دیگر بخش‌ها تأثیرات بسیاری داشته است.

مدیر بنیاد پژوهش و توسعه فرهنگ وقف اعتماد به نیت واقف را یک اصل دانست و ادامه داد: در حقیقت شرایط اعلامی از سوی واقف شبیه به بیان آن حکم از سوی شارع مقدس است؛ شرط واقف را مثل احکام شرعی نمی‌توان تغییر داد.
وی با اشاره به تأکیدات امام راحل برای عمل به وقف یادآور شد: همین تأکیدات منجر به حل بسیاری از مشکلات حقوقی وقف شد؛ هرچند در یک برهه کوتاهی (حدود ۱۵ سال قبل) تفکری نسبت به طرح موضوع امکان تغییر نیت واقف از سوی یک شخص در نظام اسلامی مطرح شد ولی مقام معظم رهبری با فتوای خود این کار را منع کرد.
مدیر بنیاد پژوهش و توسعه فرهنگ وقف با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری با تأکید بر عمل امینانه در حوزه اجرای نیات واقف به نوعی بیشتر بر عدم امکان تغییر نیات واقفان تأکید داشتند، گفت: نکات بسیار مهمی در وقف‌نامه‌ها وجود دارد که امین موقوفات باید با اصطلاحات و قوانین آن آشنا باشند؛ عدم آگاهی کافی باعث کم کاری و بروز اشتباه می‌شود.
حجت الاسلام خسروی با تأکید بر اینکه اصل نیت واقف را باید کشف و در همان زمینه عمل کرد، بیان کرد: اگر مردم بدانند که دقیقاً به نیت واقف عمل می‌شود، اعتماد آنها به وقف افزایش پیدا می‌کند؛ البته برای اجرای نیت واقف موضوع بهره‌وری هم بسیار مهم بوده و در صورت اجرای صحیح آن باز هم اعتماد عمومی بیشتر جلب می‌شود.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده وقف‌گریزی مردم مربوط به مسائل کلی جامعه است، عنوان کرد: همانطور که نزدیک به ۵۰ درصد مردم در انتخابات مشارکت ندارند و دلیل آن باید در جای خود بررسی شود ولی این موضوع روی وقف، مساجد و دیگر بخش‌ها اثرگذار است؛ البته بخشی از این موضوع هم به نحوه مدیریت و ناهماهنگی‌های موجود بین سازمان و وزرای دیگر برمی‌گردد.
مدیر بنیاد پژوهش و توسعه فرهنگ وقف یادآور شد: نیت واقف اگر اجرایی نباشد در اجرا به مشکل برمی‌خوریم. باید تبلیغات وسیعی انجام شود که مردم چه چیزی را و برای چه چیزی وقف کنند؛ این فرهنگ‌سازی قطعاً زمینه بهره‌وری را افزایش، اجرای نیت را آسان و از بروز مشکلات بسیار جلوگیری می‌کند.
وی با تشریح این موضوع که نگاه مردم به دین همان نگاه به نماز و روزه است، در صورتی که دین زمینه گسترش فراوانی دارد و هرچیز خیری را می‌تواند دربربگیرد، تأکید کرد: باید فرهنگ‌سازی کنیم تا مردم بدانند که کار خیر و خوب موجب رضایت پروردگار است و می‌تواند اجر اخروی داشته باشد.

کد خبر 1785827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha