«احد حمزه زاده»، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره استفاده از ظرفیت اماکن تاریخی و مساجد استان در توسعه گردشگری، اظهار کرد: تقریبا می توان گفت ۱۰۰ درصد مساجد تاریخی شهر تبریز در عین اینکه در آنها مراسم مذهبی و دینی برگزار می شود، قابل بازدید نیز هستند؛ همانند مساجد «کبود»، «صاحب الامر» و مساجد تاریخی که در داخل مجموعه بازار جهانی تبریز وجود دارند.
وی با اشاره به اینکه در مجموعه بازار تبریز ۲۳ مسجد ثبت جهانی شده است، تصریح کرد: همه این مساجد ثبت جهانی اعم از مساجد «جامع»، «۴۰ ستون» و «۶۳ ستون» قابل بازدید هستند و گردشگران از آنها بازدید کرده و عکس های یادگاری در کنار آنها می گیرند.
حمزهزاده به مرمت مساجد تاریخی از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و گفت: وزارت میراث فرهنگی به احیاء، مرمت و بازسازی مساجد تاریخی کمک می کند و آنها را در اختیار هیئت امنای مساجد قرار میدهد تا گردشگران از آنها بازدید کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی درباره روند ادامه دار مرمت مسجد کبود، توضیح داد: مرمت مسجد کبود با مساجد دیگر متفاوت است؛ چرا که یک مسجد کاملا منحصربهفرد است و نمونه آن در هیچ جای دنیا دیده نمی شود. کاشیکاری هایی که در این کارگاه احیا شده برگرفته از همان کاشیهای مسجد کبود است. در مجموع مرمت کل آثار تاریخی مستمر است و نمی شود مرمت آنها را کنار گذاشت. همیشه باید دستمان روی آنها باشد و هر سال کارهایی در جهت مرمت آنها انجام دهیم؛ زیرا ما نباید اجازه دهیم بناهای تاریخی آسیب ببینند.
نظر شما