کوچک و بزرگ این روستا دوستدار کتاب‌اند

کتابخانه عمومی مستقل «بامداد امید» واقع در روستای بالو در شهرستان ارومیه با بیش از ۵۲ برنامه ثبت شده و ۱۲ برنامه پیشنهادی برای اجرا، منتخب دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شده است.

خبرگزاری شبستان_ آذربایجان‌غربی: کتابخانه عمومی مستقل «بامداد امید بالو» توسط مؤسسه بامداد امید صبا در روستا ایجاد شده است. مؤسسه بامداد امید صبا، از سال۱۳۸۲در کار ایجادکتابخانه عمومی و نشر کتاب، آموزش آزاد، هنر و خدمات اجتماعی فعال است. مؤسسه بامداد امید صبا، یکی از مؤسسه‌های فرهنگی و اجتماعی است که اقدام به ساخت کتابخانه در شهرهای مختلف کرده است، از جمله تهران، نهاوند، ارومیه، زاهدان و زابل و حتی در روستاها که در روستای بالو که از بزرگترین روستاهای کشور است نیز اقدام به تأسیس کتابخانه نموده است.

کتابخانه بامداد امید بالو اولین کتابخانه روستایی تأسیس شده توسط مؤسسه مردم نهاد و غیردولتی بامداد امید است کتابخانه عمومی مستقل بامداد امید بالو از سال۱۳۹۷باجذب مخاطب از بین کودکان، نوجوانان و بزرگسالان و نیز با تشکیل کالس‌ها، کارگاه‌های مهارتی و آموزشی فعال است. کتابخانه روستای بالو شهرستان ارومیه منتخبِ دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شده است.

در این دوره از مجموع ۲۵۱ روستای شرکت کننده که از ۱۴۷ شهرستان استان‌های کشور در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کردند، ۲ جامعه عشایری، ۱۲ روستای دوستدار کتاب و یک روستای استمرار دوستدار کتاب انتخاب شدند و ۹ نفر از برگزیدگان این جشنواره از کتابداران پر تلاش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هستند که نقش محوری در برگزاری طرح‌های موفق در دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب داشتند.

کوچک و بزرگ این روستا دوستدار کتاب‌اند

مهدیه محمدپور، مسئول کتابخانه عمومی مستقل «بامداد امید» روستای بالو در شهرستان ارومیه، به خبرنگار شبستان در استان آذربایجان غربی گفت: در کتابخانه عمومی «بامداد امید» بیش از ۱۱ هزار جلد کتاب در حوزه‌های مختلف وجود دارد و هزار و ۱۸۲ نفر عضو این کتابخانه هستند.

وی افزود: کتابخانه «بامداد امید» روستای بالو در ششمین و هفتمین دوره از جشنواره روستاهای دوستدار کتاب مقام شایسته تقدیر را کسب کرده و امسال در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با بیش از ۵۲ برنامه ثبت شده و ۱۲ برنامه پیشنهادی برای اجرا مقام کشوری را کسب کرده است.

محمدپور با بیان اینکه فعالیت‌های این کتابخانه در سه محور داخل کتابخانه، داخل روستا و خارج روستا است، ادامه داد: بیشتر فعالیت های این کتابخانه در حوزه بانوان و کودک و نوجوان و تمام تلاش ما در این موسسه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

مسئول کتابخانه عمومی مستقل «بامداد امید» روستای بالو افزود: روز بدون کیف در مدارس، کتابخانه‌های کلاسی و کلاس‌های کتابخانه‌ای، کودکان و بالماسکه کتاب کودک، یک روز یک مدرسه در کتابخانه، یلدای کتابخانه‌ای، برگزاری کاروان کتابخوانی در روستاهای مرزی، طرح هر کودک یک مروج کتابخوانی (تأکید بر خانواده و والدین) از جمله فعالیت‌هایی است که در این کتابخانه دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین یکی از طرح‌های ویژه این کتابخانه «کتاب رسان سیار» است؛ با توجه با خانه دار بودن اکثر بانوان و کارگر بودن مردان روستا ساعات فعالیت کتابخانه با ساعات کار این افراد همخوانی ندارد بنابراین کتابخانه بالو جهت استفاده این عزیزان و علاقمندان به کتاب، کتاب‌هایی را که بیشتر خوانده می شود یا جدید است به وسیله رابطان نوجوان به دست خانم های خانه دار می رساند.

کوچک و بزرگ این روستا دوستدار کتاب‌اند

محمدپور بیان کرد: همچنین مشارکت مادران در طرح‌های کتابخوانی یکی دیگر از فعالیت‌ها است که مادران برای فرزندان خود در کتابخانه یا منزل کتاب می‌خوانند و این باعث تعامل دو طرفه مادر و فرزند و دوری فرزندان از فضای مجازی می شود.

مسئول کتابخانه عمومی مستقل «بامداد امید» روستای بالو  گفت: همچنین در کنار امانت کتاب، برگزاری کلاس‌های مهارت‌های زندگی، آموزش خانواده و کسب و کار را داریم و بیشتر فعالیت ها به صورت رایگان است.

وی افزود: همچنین مدرسه یکی دیگر از جامعه هدف های ما است که با ایجاد طرح های مختلف بین کتابخانه و مدرسه ایجاد محیطی با نشاط و افزایش انگیزه و علاقه برای کتاب و کتاب‌خوانی در بین دانش آموزان است.

کوچک و بزرگ این روستا دوستدار کتاب‌اند

کوچک و بزرگ این روستا دوستدار کتاب‌اند

کد خبر 1786700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha