به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حمید جهانشاهی امروز سهشنبه (۱ آبان) در نشست خبری با اصحابه رسانه استان با بیان اینکه توسعه پایدار در بخش کشاورزی در گرو آمار متقن است، اظهار کرد: توسعه کشاورزی تضمینکننده امنیت غذایی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است که فرمودند: «مسئله امنیت غذایی یک مسئله درجه یک است که نباید از آن غفلت شود.»
وی در ادامه افزود: تاکنون پنج طرح سرشماری عمومی کشاورزی در کشور انجام شده است که ایران به لحاظ تعداد سرشماری جزو کشورهای پیشرو در منطقه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی هر ۱۰ سال یکبار در کشور برگزار میشود، گفت: امسال ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی همزمان با سراسر کشور از ۱۲ آبان آغاز خواهد شد.
جهانشاهی بیان کرد: بهطور متوسط ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ۴۵ روز در حوزههای مختلف کشاورزی شامل زراعت، باغبانی، دام و طیور و آبزیان به طول میانجامد.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ مامور سرشماری در استان برای پرسش به بهره برداران بخش کشاورزی مراجعه خواهند کرد، ادامه داد: دورههای آموزشی برای ماموران سرشماری در حال انجام است و نحوه استخراج دادهها به صورت میدانی، تلفنی یا با حضور خود کشاورزان و بهرهبرداران انجام میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی عنوان کرد: چهار سرشماری نخست به روش سنتی و پنجمین سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۱۳۹۳ با استفاده از تجهیزات به روز اجرا شده است و ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در استان نیز با فناوری روز انجام میشود.
جهانشاهی با تأکید بر اینکه در این استان در بخش کشاورزی پتانسیلهای بسیاری داریم و نتیایج این سرشماری میتواند در برنامهریزی و سیاستگذاریها بسیار مثمر ثمر باشد، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۸ درصد شاغلان خراسان جنوبی در بخش کشاورزی فعالیت دارند و ۲۱.۳ درصد ارزش افزوده استان نیز در گرو مباحث کشاورزی است.
وی در ادامه افزود: خراسان جنوبی استان پهناوری است که کار آمارگیری را با مشکل مواجه میکند البته در این زمینه تدابیری لازم اندیشیده شده است.
اطلاعات سرشماری کشاورزی محرمانه خواهد بود
جواد لطفی-معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه ریزی و بودجه خراسان جنوبی هم در این نشست با بیان اینکه بر اساس آخرین سرشماری کشاورزی که در سال ۱۳۹۳ اجرا شده، بیش از چهار میلیون بهرهبردار کشاورزی در کشور و ۸۳ هزار بهرهبردار در این استان وجود دارد گفت: ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی در سطح ۱۲ شهرستان، ۳۱ شهر و ۳ هزار و ۵۸۷ آبادی سطح استان انجام خواهد شد.
لطفی یادآور شد: در پنج شهر منتخب استان شامل بیرجند، قاین، فردوس، سرایان و سربیشه براساس فهرست و اطلاعات موجود و به صورت تلفنی سرشماری در آنها انجام میشود و در بقیه شهرها آمارگیران مراجعه میکنند.
وی با تأکید بر اینکه پاسخهای بهرهبرداران بخش کشاورزی استان در سرشماری باید مبتنی بر واقعیت باشد، اطمینان خاطر داد: اطلاعات بدست آمده از سرشماری کشاورزی، مبنای پرداخت یارانهها و مالیات نیست و کاملا محرمانه میماند و در اختیار هیچ دستگاه دیگری قرار نمیگیرد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه ریزی و بودجه خراسان جنوبی به نقش و تاثیرگذاری اطلاعرسانی از سوی رسانهها اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی بهموقع به مردم و تببین ویژگی و اهمیت سرشماری و لزوم همکاری مردم با ماموران آمارگیر، موجب دقت و ارتقاء کیفیت سرشماری خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است که نتایج کلی آمار سرشماری را تا پایان امسال اعلام کنیم اما نتایج تفصیلی سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ بهطور رسمی اعلام خواهد شد.
نظر شما