به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب همه ساله توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف تشویق به مطالعه و تقویت و پشتیبانی از فعالیتها و اقدامات ابتکاری مردمی در حوزه تبلیغ و ترویج کتاب برگزار می شود.
امسال این جشنواره دهمین سال خود را در حالی پشت سر گذاشت که نام دو روستا از خوزستان در میان نامآوران این جشنواره بوده است.
روستای مربچه از جمله برگزیدگان این جشنواره، در پانزده کیلومتری شهرستان رامهرمز دارای ۲۵۰ خانوار بوده و حدود ۱۰۰۰نفر جمعیت دارد. آثارهای دیدنی و باستانی مانند چشمه آب شیرین غراول، تپه بزرگ معروف به قلعه، مکان زیارتی تفریحی چهارپیر مربچه این روستا را دیدنیتر کرده است و این روستا ۱۵ شهید ۵ آزاده و تعدادی جانباز تقدیم انقلاب اسلامی نموده است.
در میانهی روستا گلدستههای مسجد خودنمایی میکند مسجدی به قدمت یک تاریخ که حوادث زیادی را به چشم دیده است. از قدمت فرهنگی مربچه همین کافیست که بدانیم درسال ۱۳۲۷ شمسی که اولین مسجد در شهرستان رامهرمز را ساختند همزمان در همان سال مسجد و مدرسه در این روستا ساخته شد.
از زمان شروع جنگ تحمیلی تبلیغات فرهنگی در مسجد مربچه ادامه داشت و کلیه مراسمات ملی و مذهبی در طول سال در این مسجد برگزار می گردد و از مراسمات هر ساله ماه محرم و صفر به مدت ۶۰ شب گرفته تا ویژه برنامههای ماه رمضان به صورت در این مسجد برقرار میباشد.
تا دلتان بخواهد کتاب در این مسجد وجود دارد. کتاب و کتابخوانی آنقدر به این روستا اعتبار و ارزش بخشیده که از سالها پیش که روستاها همزمان با روز ملی کتاب و کتابخوانی در یک رقابت فرهنگی حاضر میشوند و فعالیتهای نوآورانه و خلاقانه کتابخانه روستا را با دیگر کتابخانهها به اشتراک میگذارند، این روستا برای چندمین بار در جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» خوش درخشیده و برگزیده شد.
کانون فرهنگی هنری انتظار مسجد صاحب الزمان مربچه بعنوان یکی از بالهای مهم فعالیت و تلاش مساجد عهدهدار این طرح بوده است و حالا مسجد را به یک پاتوق کتابخوانی و محل امنی برای مطالعه قشرهای مختلف روستا تبدیل کرده است.
حسین محمدیان مروج و مسئول طرح کتابخوانی و همچنین مدیر کانون انتظار مسجد صاحب الزمان مربچه در این خصوص گفت: فعالیتهای کتابخوانی از سال ۱۳۹۶ در مهدقرآن روستا آغاز و سپس در محل کتابخانه کانون فرهنگی هنری انتظار مسجد ادامه دار شد و مخاطب اصلی کودکان و نوجوانان میباشند و این روستا در سه دوره متوالی سالهای ۱۳۹۶، ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و نیز در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب برگزیده شده است.
وی برخی از فعالیتهای این کانون را تشریح کرد و افزود: تشکیل ۵ باشگاه کتابخوانی، برگزاری جلسات کتابخوانی در طول سال به خصوص در اوقات فراغت تابستانی، اجرای طرح نان و کتاب، حمایت از کسب و کار در روستا، فعالیت ترویجی در مدارس، برگزاری مسابقات فرهنگی کتاب خوانی، شرکت در جشنواره های ملی کتابخوانی، طرح تقدیر از خانواده کتاب خوان سال روستا و همچنین اهدای کتاب و تحت پوشش قرار دادن۶ روستای اطراف مربچه از جمله فعالیتهای این کانون میباشد.
محمدیان بیان کرد: در کنار فعالیتهای کتابخوانی، برگزاری دورههای آموزشی فن بیان و سخنوری، آموزش عکاسی و ساخت کلیپ مشاورهای نیز، برگزار میگردد.
مسؤل کانون فرهنگی هنری انتظار مسجد مربچه به تاثیر فعالیتهای مربوط به کتابخوانی اشاره و عنوان کرد: شرکت حدود ۳۰ نفر در جشنوارهها، علاقهمند شدن کودک و نوجوان به کتابخوانی، استقبال از طرحهای روانخوانی و شناسایی استعدادها، فعالیتهای ترویجی کتابخوانی در روستا و روستاهای اطراف را میتوان از آثار این طرح برشمرد.
وی در پایان تصریح کرد: این روستا دارای ۵ نویسنده و دو شاعر است که از آثار این نویسندگان تعداد ۱۳ عنوان کتاب به چاپ رسیده است.
نظر شما