فصل جدید پیوند مدرسه و مسجد با محور کانون‌های فرهنگی و هنری

بیش از یک ماه از بازگشایی مدارس می‌گذرد و مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری در تدارک پیوند مدرسه و مسجد هستند و فصل جدیدی از حرکت ماندگار معرفتی و پیشرفت را ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، پیوند مسجد، مدرسه و منزل شاهکاری با بیش از یک دهه تجربه در حوزه فرهنگ و اندیشه کشورمان است که کانون‌های فرهنگی و هنری محور ارتباط و شکل گیری این جریان هستند.

دستاوردهای این پیوند فرهنگی در بیش از یک دهه گذشته روشن بوده و در بسیاری از کانون های فرهنگی و هنری رونق مسجد را رقم زده و منفعت آن به نوجوانان رسیده و خانواده ها نیز از برنامه های آن بهره گرفته اند.

موفقیت پیوند سه گانه مسجد، منزل و مدرسه متوسل به نوع برنامه ریزی و هدف گذاری بچه های مسجد بوده و نقش مدیران کانون های فرهنگی و هنری، اعضای خانواده و کادر مدارس در این خصوص بسیار مهم و حساس و اساسی است.

هم افزایی و همکاری با همدیگر این سه ضلع مثلث فرهنگی و تربیتی هم پوشانی و رفع مشکلات همدیگر را به همراه داشته و توانسته قدرت بسزایی برای فعالیت های فرهنگی و هنری داشته باشد و نوجوانان را مخاطب بهترین محصولات و برنامه های فرهنگی کنند.

فصل جدید پیوند مدرسه و مسجد با محور کانون‌های فرهنگی و هنری

اکنون که بیش از یک ماه از بازگشایی مدارس می‌گذرد، مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری در تدارک پیوند مدرسه و مسجد هستند و فصل جدیدی از حرکت ماندگار معرفتی و پیشرفت را ایجاد کنند و در کنار این ارتباط، نقش خانواده ها نیز فعال خواهد شد.

کیفیت این ارتباط به چشم انداز و نقشه راه بستگی دارد که در اتاق فکر باید رقم بخورد و سیاست های کلی را تنظیم و نحوه اجرا را مشخص کند.

فصل جدید پیوند مدرسه و مسجد با محوریت کانون‌های فرهنگی و هنری

تقویت کارکرد مساجد و روزآمدی برنامه‌ها

برقراری پیوند مسجد، مدرسه و منزل اقدامی مهم محسوب می شود اما ماندگاری آن موضوعی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و بسیار هم منوط به عملکرد مسجد و برنامه های کانون های فرهنگی و هنر بوده و اگر این دو مولفه کیفیت بخشی نشود آنگاه بازتاب حداکثری رقم نمی خورد.

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در خصوص کارکرد مسجد و جذب افراد گفت: مسجد باید فراتر از نمازخانه برود و نقش روحانی مسجد فراگیر و تنها پیش نماز نباشد تا به نقطه مطلوب برسیم

محمدتقی محمدیان با بیان اینکه عملکرد مسجد و کانون های فرهنگی و هنری در جذب موثر است، افزود: اگر مساجد، امام جماعت، هیات امنا و مدیران کانون ها نقش خود را پیدا کنند و به نقطه عطف برسد آنگاه شاهد پویایی و حضور حداکثری خواهیم بود.

وی ادامه داد: تجربه و بازدیدهای میدانی نشان داده که مسجد محوری در محله ها باعث شده تا میزان حضور اقشار مختلف نیز افزایش پیدا کند و نگرانی از عدم حضور وجود نداشته باشد.

معاون ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور به وفاداری اعضا نسبت به این مراکز اشاره کرد و یادآورشد: هر چقدر نقش پیوند مسجد، منزل و مدرسه مهم تر باشد و در کانون فرهنگی و هنری نیاز جوان و نوجوان تامین شود آنگاه ماندگاری عضو هم بیشتر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مدیران و تیم اجرایی کانون های مساجد برای تنوع در برنامه ها اتاق فکر تشکیل داده و هم افزایی ایجاد کنند و برای افزایش یک عضو هم پا به میدان بگذارند.

فصل جدید پیوند مدرسه و مسجد با محوریت کانون‌های فرهنگی و هنری

بهره‌وری حداکثری فرهنگی با همگرایی مسجد، مدرسه و منزل

تجربه بیش از یک دهه پیوند بین مسجد، مدرسه و منزل درس های زیادی را برای متولیان این امر داشته که می توان برای منفعت بیشتر آن ها را بکار گیری کرد.

آنچه به اعتقاد مدیران مدارس، پدر و مادرها و کانون‌های مساجد بهره وری کار را افزایش داده میزان تعامل و همگرایی بین این سه نهاد بوده که همدیگر را یاری کرده و تفرقه ای نداشته اند.

امام جمعه نجف آباد نیز همکاری خانواده ها با کانون مسجد محله و در کنار همدیگر قرار گرفتن مدیران مدارس و بچه های مسجد را مهم برشمرد و اذعان داشت: این اتفاق دستاورد حداکثری تربیتی را به همراه خواهد داشت.

حجت الاسلام مصطفی حسناتی حاصل این همکاری را تربیت نیروی انسانی جامعه اعلام کرد و افزود: فرد با نوع تربیت خود در جامعه تاثیر می‌گذارد و تربیت سالم قادر به گره‌گشایی در محیط و در ارتباط با دیگران می‌شود پس نباید موضوعات فرهنگی وتربیتی را تنها برای یک فرد تصور کرد بلکه جامعه هم از آن بهره می‌گیرد.

وی ادامه داد: پیوند بین پدر و مادر و معلمان به واسطه ارتباط با کانون‌های مساجد هم تکمیل شده و اینگونه در منزل، مدرسه و محیط عمومی خدمات فراغتی موثری ارائه می‌شود و اینگونه تربیت نسل جدید که در اولویت مدرسه و خانه است با ظرفیت حداکثری اجرایی خواهد شد.

حجت الاسلام حسناتی با بیان اینکه کانون‌های مساجد از جمله مراکز همسو در نظام تربیتی محسوب می‌شوند، تصریح‌کرد:  بخشی از فراغت دانش آموزان پس از مدرسه می تواند در این نهادهای فرهنگی طی شود که در جریان تربیت سالم نقش دارد.

فصل جدید پیوند مدرسه و مسجد با محوریت کانون‌های فرهنگی و هنری

پیوند مسجد، مدرسه و منزل با طرح بچه‌های آسمانی در اصفهان

زیبایی ارتباط بین مسجد، مدرسه و منزل در نوع طرح و برنامه هایی است که اجرا می شود و امکان تشویق و ترغیب نوجوانان را فراهم کرده و از طرفی میزان عملکرد را می تواند ارزیابی کرد.

طرح بچه های آسمانی و یا طرح نماز کانون های فرهنگی و هنری مسجد اقدامی برای برای ترویج اقامه نماز به خصوص نماز جماعت در بین کودکان و نوجوانان است که طی سال های اخیر رونق پیدا کرده است.

میزان مشارکت فرهنگی، مذهبی و قرآنی نوجوان در مدرسه و منزل در این طرح مورد بررسی قرار گرفته و برترین ها جایزه می‌گیرند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی المهدی اصفهان درباره طرح بچه‌های آسمانی در فصل پاییز گفت: فراخوان این برنامه اعلام شده و مدیران کانون های مساجد اطلاعات خود را در سامانه این بنیاد به ثبت می‌رسانند.

احمد نواب ادامه داد: نوجوانان در نماز جماعت مدرسه و کلاس‌های معرفتی و برنامه‌های فرهنگی کانون مشارکت می کنند و امتیاز می‌گیرند.

فصل جدید پیوند مدرسه و مسجد با محوریت کانون‌های فرهنگی و هنری

وی با بیان اینکه خانواده‌ها و مدیران مدارس هم در این خصوص همکاری دارند، خاطرنشان کرد: نماز ظهر در مدرسه اقامه می‌شود و نماز صبح هم در منزل و یا مسجد که خانواده‌ها در این باره با مسئول طرح همکاری کرده و امتیاز می دهند.

نواب یادآورشد: در قالب طرح بچه‌های آسمانی فعالیت‌های فرهنگی متنوعی اجرا خواهد شد و نوجوانان امتیاز می گیرند و در پایان طرح هم جوایز آنان از طرف بنیاد اهدا خواهد شد.

کد خبر 1787232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha