خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: وحشت مداومی که رژیم صهیونیستی در شمال غزه ایجاد کرده، موجب دردسرهایی برای کارزار انتخاباتی «کامالا هریس»، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و درنهایت منجر به اعلام اولیتماتوم به اسرائیل از سوی واشنگتن شده است؛ تهدیدی که به طور آشکار به انتخابات آمریکا مربوط است نه نگرانی برای فلسطینیها.
داستان از چه قرار است؟
«گیورا ایلاند»، سرلشکر بازنشسته اسرائیل یکی از ارکان تشکیلات امنیتی اسرائیل است. او علاوه بر فرماندهی ارشد نظامی یکی از نزدیکترین دستیاران نظامی نخست وزیر «بنیامین نتانیاهو» بوده و به عنوان مشاور امنیت ملی در کنار سایر نقشها خدمت کرده است.
از روز هفتم اکتبر تا کنون او مقالاتی منتشر کرده است که آشکارا از نسل کشی علیه فلسطینیها در غزه حمایت می کند. ایلاند از تمایز قائل شدن بین غیرنظامیان و نیروهای نظامی خودداری می کند و می گوید که آنها یکی هستند.
ایلاند در مقالهای نوشت: ما مطلقا نباید روایت آمریکاییها را بپذیریم که به ما میگوید به جای انجام کار درست، فقط علیه حماس بجنگیم؛ ما باید مبارزه با کل نظام مخالف داشته باشیم زیرا این یک فروپاشی مدنی خواهد بود که پایان جنگ را نزدیک تر خواهد کرد.
او همچنین گفته است که حتی زنان و کودکان نیز باید گرسنه بمانند زیرا آنها تروریستهای آینده را تولید می کنند.
ایلاند گروهی از مقامات نظامی و اطلاعاتی را ایجاد کرد که در دستور کار او سهیم بودند. آنها «طرح ژنرال ها» دو مرحله ای برای غزه تدوین کردند که نسل کشی را اجرا می کرد.
اما ماجرای طرح نابودی شمال غزه چیست؟ در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار فلسطینی در شمال غزه پناه گرفته اند و هدف اصلی ایلاند اخراج دائمی همه آنها و از بین بردن هر چیزی که از زندگی در آنجا حمایت می کند، است. کل این منطقه با خاک یکسان خواهد شد و از بین خواهد رفت و اسرائیل به کسانی که در حال حاضر در آنجا هستند یک هفته فرصت داده است تا آنجا را تخلیه کنند و پس از آن هرکسی را که در آنجا باقی میماند، کشته خواهد شد.
صلح از طریق نسل کشی!
چگونه انسان ها را پاکسازی می کنید؟ ایلاند دادنت فرصت به ساکنان فلسطینی برای ترک خانه های خود را به عنوان یک حرکت خیریه می نگرد. اسرائیل به مدت ۷۵ سال از تعبیر «انتقال داوطلبانه» برای به تصویر کشیدن پاکسازی قومی استفاده کرده است. این همان چیزی است که او از آن دفاع می کند.
ایلاند در مصاحبه ای با هاآرتص قوانین بین المللی بشردوستانه را تغییر داد و گفت: بر اساس قوانین بینالملل یکی از چیزهایی که نه تنها ممکن است، بلکه توصیه میشود، اجرای تکنیک محاصره است؛ گرسنگی دادن به دشمن تا سر حد مرگ، مشروط بر اینکه از قبل به غیرنظامیان راهروهای خروج را نشان داده باشید.
صلح از طریق نسل کشی و رستگاری از طریق گرسنگی حتی از راه دور هم منعکس کننده قوانین بین المللی نیست این تفکر تنها در ذهن ژنرال هایی میتواند وجود داشته باشد که میخواهند جهان به زور به درستی آنها باور داشته باشد.
چراغ سبز اولیه واشنگتن
واشنگتن ماه ها پیش با تایید اینکه نسل کشی اسرائیل استانداردهای حقوق بشر را نقض نکرده است به چنین فاجعه انسانی کمک کرده است. این تایید به نتانیاهو چراغ سبز نشان داد تا به عمق غزه نفوذ کند و به نوبه خود منجر به کشته شدن ده ها هزار زن و کودک دیگر شد.
ایلاند با چراغ سبز آمریکا اعلام کرد که شمال غزه یک منطقه نظامی بسته خواهد بود و تنها نیروهای نظامی اسرائیل در آنجا خواهند بود. همانطور که اسرائیل زمانی شهرکهایی در غزه ایجاد کرد که در سال ۲۰۰۵ توسط آریل شارون، نخستوزیر وقت تخلیه شد، احتمالا دوباره این کار تکرار خواهد شد.
اولتیماتوم آمریکا
حالا اوضاع کمی برای آمریکا متفاوت شده است. هنگامی که به آرامی برای جهان آشکار شد که اسرائیل در شمال چه می کند، خشم به وجود آمد و دولت بایدن با صدور نامه ای دو صفحه ای به وزیر دفاع اسرائیل، یوآو گالانت، خواستههای خود را مطرح کرد.
او برای اولین بار، معیارهای خاصی را تعریف کرد که انتظار داشت اسرائیل برای ادامه دریافت کمک های نظامی آمریکا آنها را برآورده کند و تهدید کرد که در صورت عدم موافقت اسرائیل، محموله های تسلیحاتی را متوقف خواهد کرد.
آمریکا از اسرائیل خواست تا اجازه دهد روزانه ۳۵۰ کامیون کمک رسانی از هر چهار گذرگاه اصلی از جمله دو گذرگاه در شمال، وارد شوند. همچنین انتظار داشت که اسرائیل یک کریدور ترانزیتی به اردن را بازگشایی کند.
یک روز پس از پیشنهاد اولتیماتوم دولت بایدن، ارتش اسرائیل به ۳۰ کامیون کمک رسانی اجازه ورود به غزه را داد. این شش درصد از تعداد عادی روزانه وسایل نقلیه وارد شده به منطقه است.
در این نامه هشدار داده شده است که در صورت عدم رعایت اسرائیل، واشنگتن می تواند به این نتیجه برسد که اسرائیل مفاد حقوق بشر حاکم بر کمک های خارجی را نقض می کند و نتیجه این امر تعلیق تمام کمک های نظامی آمریکا خواهد بود.
دردسرهای «بی بی» برای «هریس»
مهلت ۳۰ روزه پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است و به نظر میرسد که طرح های «بنیامین نتانیاهو»، ملقب به «بی بی» دردسرهایی را برای «کاملا هریس»، معاون کنونی رئیس جمهوری آمریکا و نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۴ ایجاد کرده و به همین دلیل بایدن وادار شده است برای رفع این دردسرها و کشاندن مردم به پای صندوقهای رای چنین نامه ای را ارسال کند.
هریس ماههاست که به دلیل حمایت کامل از لشکرکشیهای اسرائیل در غزه و لبنان مورد انتقاد قرار گرفته است. یک نظرسنجی در ماه فوریه نشان داد که آمریکاییها با رویکرد بایدن-هریس در قبال درگیری موافق نیستند. یک نظرسنجی در ژوئن نیز نشان داد که ۶۱ درصد موافق توقف کمک های نظامی بودند. با این وجود، بایدن و هریس از تسلیم شدن خودداری کرده اند.
حالا دو هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، رقابت به شدت فشرده شده است. هریس در تعدادی از ایالتها مورد حمایت قرار گرفته اما پیشتازی او بسیار کم است.
بایدن و هریس میدانند که هر یک رای برای آنها حیاتی است، به وِیژه در ایالت میشیگان که دارای بیشترین جمعیت عرب در آمریکا است. بسیاری از این رای دهندگان از بی تفاوتی دولت نسبت به رنج فلسطین خشمگین هستند و هریس نمی تواند این آرا را از دست بدهد.
این مسئله به طور حتم عامل مهمی در ارسال نامه بایدن و اولتیماتوم او به اسرائیل بود، اما باید دید که آیا اراده ای برای اجرای این تهدیدها وجود دارد یا اینکه بعد از انتخابات همه چیز به روال عادی برخواهد گشت.
نظر شما