به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « newarab»، «تاسین سردار»، یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن اسلامی «گریت لنسینگ» در میشیگان که در کمپین «غیرمتعهدها»، یک کمپین اعتراضی که به دنبال اعمال فشار بر سیاستمداران است، می گوید: آنچه در غزه اتفاق می افتد باید یک نگرانی اصلی نه فقط برای مسلمانان، بلکه برای کل بشریت باشد و حزب دموکرات باید در بحبوحه جنگ غزه در آستانه انتخابات ۲۰۲۴ سیاست خود را در قبال اسرائیل تغییر دهد.
نتایج نظرسنجی اخیری که در سه ایالت، جورجیا، پنسیلوانیا و میشیگان توسط موسسه «سیاست اجتماعی و تفاهم» انجام شد، نشان میدهد که جنگ در غزه یکی از نگرانیهای اصلی اکثریت رأی دهندگان مسلمان یعنی حدود ۶۱ درصد آنها در انتخابات ۲۰۲۴ است.
بر اساس این نظرسنجی در سال ۲۰۲۰، ۶۵ درصد از رای دهندگان مسلمان در سراسر ایالت های میشیگان، پنسیلوانیا و جورجیا به بایدن رای دادند که به یک پیروزی محدود برای نامزد دموکرات تبدیل شد.
قبل از خروج بایدن از رقابت های انتخاباتی سال ۲۰۲۴ در ژوئیه، تنها ۱۸ درصد از مسلمانان در سراسر این ایالتها که در سال ۲۰۲۰ به او رای دادند، همچنان قصد داشتند در سال ۲۰۲۴ به او رای دهند، اما با سیاستهایی که او در قبال جنگ غزه اتخاذ کرد، تصمیم خود را تغییر دادند.
دکتر «ساهر سلود»، مدیر تحقیقات «سیاست اجتماعی و تفاهم» میگوید که کلمات کافی نیستند؛ آنها در واقع میخواهند شاهد تغییر سیاست در این زمینه باشند. مسلمانان نه تنها خواهان آتشبس، بلکه پایان دادن به کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل هستند.
نظرسنجی انجام شده توسط «سیاست اجتماعی و تفاهم» در اوایل سال جاری نشان داد که اکثریت دموکراتهای مسلمان و حتی یهودی طرفدار آتشبس هستند.
اگرچه نظرسنجی رایدهندگان قبل از کنارهگیری بایدن از رقابتها انجام شد، اما به گفته دکتر سلود، اولویتهای سیاسی اصولا ثابت باقی میمانند و بنابراین در این انتخابات انتخاب مسلمانان نه هریس است و نه ترامپ، بلکه آنها به غزه رای خواهند داد.
سلود افزود: مسلمانان فقط خواهان لفاظیهای بهتر نیستند، بلکه خواهان سیاست بهتر هستند و جنگ در غزه موضوع شماره یک آنان است.
به گفته دکتر سلود، یکی از نکات اصلی نظرسنجی این است که غزه در میان مسلمانان جوان و مسن اولویت اصلی است و به نظر می رسد هیچ شکاف نسلی در دیدگاه ها درباره غزه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد.
دکتر سلود می افزاید که نگرانی در مورد افزایش اسلام هراسی و نژادپرستی ضد فلسطینی بییشتر به دانشجویان مربوط می شود که صدای حمایت از فلسطین را به دانشگاههای خود آوردهاند، اما نگرانی در مورد این مسائل در گروه های سنی مختلف نیز زیاد است.
ابراهیم، یکی از اعضای سابق هیئت مدیره موسسه «سیاست اجتماعی و تفاهم» که در بهار گذشته در اردوی همبستگی غزه شرکت داشت، میگوید که نظرات متفاوتی را در جنبش دانشجویی طرفدار فلسطین در مورد انتخابات میبیند، اما اگر قرار به رای دادن باشد آنها به یک «گروه سوم» رای خواهند داد.
او می گوید: هیچ راهی وجود ندارد که من و بسیاری دیگر از مردم طرفدار فلسطین بتوانیم پس از این نسل کشی به هریس رای دهیم، چرا که او و بایدن شریک نسلکشی در یک سال گذشته بودهاند.
در همین راستا چند تن از علمای برجسته مسلمان در آمریکا با امضای نامهای سرگشاده مسلمانان را تشویق کردند که به هریس رای ندهند و این نامه مسلمانان آمریکایی را تشویق می کند که به طور کلی از رای دادن خودداری کنند.
در این نامه آمده است: نه برنامههای نژادپرستانه دونالد ترامپ که شامل پیشبرد منافع آپارتاید و نسلکشی است و نه برنامههای هریس، مطلوب مسلمانان نیست و ما ایمان و انسانیت خود را در اولویت قرار می دهیم.
این گروه در بیانیهای نوشت: ما از مسلمانان آمریکایی و همه کسانی که قاطعانه در برابر نسلکشی ایستادهاند میخواهیم در سال ۲۰۲۴ یا رای ندهند یا به حزب سبز رای دهند. راه عدالت طولانی، دردناک و دشوار است، اما ما باید این راه را هموار کنیم.
نظر شما