خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: از زمان به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی در افغانستان، تغییرات بسیاری در قوانین این کشور حاکم شده است که شیعیان را در زیر ذره بین بردهاند و قوانین جدیدی وضع کردهاند که به شیعیان سخت گیری کنند.
همین امر باعث شده است تا زنان از حق و حقوق خود منع شوند و زنان باید پوشیه بزنند و مردان لباس سنتی بپوشند.
یکی دیگر از این موانع ممانعت از برگزاری مراسم شیعیان در افغانستان بود که شیعیان را با محدودیتهایی مواجه کرد.
به تازگی یک قانون دیگر در راستای سلب آزادی مردم در افغانستان وضع شده است که در آن عرضه برخی کتابها را ممنوع کردهاند.
این ممنوعیت شامل ۴۰۰ عنوان کتبی میشود که سازگاری با دیدگاه دینی و سیاسی طالبان ندارد و باید از کتابخانهها و کتابفروشیها برداشته شود.
این ممنوعیت، شامل عناوینی است که به موضوعاتی مانند حکومتداری مدرن، آزادیهای سیاسی، و کثرتگرایی مذهبی میپردازد، از جمله کتابهایی که با دکترین شیعه و شخصیتهای تأثیرگذار سروکار دارند و شامل موضوعاتی مانند دموکراسی، حقوق شهروندی، ادبیات و شعر نیز میشود.
مسئولان کتابفروشان در کابل گزارش دادند که طالبان لیست کتابهای ممنوعه را توزیع کرده و دستور دادند که آن کتابها فروخته نشود و از قفسههایشان خارج شوند،در حالی که گزارشهای رسانههای محلی دستورالعملهایی را برای تهیه کتابهای خاص مطابق با ایدئولوژی ترویج شده توسط طالبان به عنوان جایگزین در کتابخانههای عمومی نشان میدهند.
یکی از کتابفروشان در این باره گفت: این ممنوعیت باعث خسارات مالی به کتابفروشیها شده است و خوانندگان را از دسترسی به کتابهای مورد علاقه خود منع کرده است.
طالبان با این ادعا که هدف از این اقدام پایبندی به بخشنامهها است و میخواهند از گسترش هر گونه عقیدهای که ممکن است به تغییر ذهنیت مردم یا گمراه کردن آنها از دیدگاه مذهبی منجر شود، جلوگیری کنند.
به گفته کتابفروشان، انتظار میرود که طالبان در نوامبر آینده کمپینهای بازرسی و مصادره کتابها را افزایش دهند. این امر نگرانیهای گستردهای را از محدود کردن آزادی مطالعه و دانش ایجاد میکند.
بر همین اساس، طالبان به انتشار تنها کتابهای تایید شده از سوی خود تأکید دارد تا دیدگاه فکری و مذهبی آنها را منعکس کند.
نظر شما