به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، این روزها استان همدان حال و هوایی مسجدی به خود گرفته و حسینیه امام خمینی(ره) همدان میزبان اهالی مسجد است.
در حسینیه امام خمینی(ره) همدان نمایشگاه تخصصی مسجد طراز اسلام به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد برپا شده که این نمایشگاه با حضور مسئولان استان همدان افتتاح و تا یک هفته برای بازدید عموم از ساعت ۱۵ تا ۲۱ برپا خواهد بود.
حجت الاسلام محمد علی حیدری، در حاشیه برگزاری این نمایشگاه به در گفتوگو با خبرنگار شبستان، با اشاره به اینکه از صدر اسلام تا کنون مساجد پایگاه اجتماعی و فرهنگی بوده و به تعبیر مقام معظم رهبری که فرمودند «مساجد باید پایگاه همه کارهای نیک باشد نه فقط محل برگزاری نماز جماعت» گفت: این نکته مهمی است و در دوران دفاع مقدس و در طول انقلاب اسلامی نیز مسجد پایگاه اجتماعی بوده و همه فعالیتهای فرهنگی و دینی و. اجتماعی در مساجد انجام شده شده است.
مدیر مرکز امور مساجد استان همدان در همین راستا نمایشگاه مساجد طراز اسلامی وذجامعه پرداز همدان با هدف ارائه فن آوری نرم محله محوری با محوریت مساجد و امام مسجد شروع به فعالیت کرده است.
وی افزود: در واقع این نمایشگاه با ارائه الگوی حکمرانی اسلامی که بر مبنای امامت و ولایت در منطق اسلام تدوین شده آمده آن را در محله طراحی و تدوین و طرحی را فراهم کرده که از نگاه امامین انقلاب یک طرح جامع و کامل است.
حجت الاسلام حیدری ابراز داشت: همان طور که رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند که باید در گام دوم وارد مرحله خود سازِی، جامعه پردازی و تمدن سازی شویم، این ایده جامعه پردازی که مقدمه تمدن سازی است با محوریت مسجد و امام مسجد بیا و برای آن اقدام عملی طراحی کرده و در نگاه مسئولان هم برای آن سند ملی طراحی شده که در حال تسریع و تدوین و اقدامات عملی است.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه را ابتدا از بیان یک سیر تاریخی شروع میکنیم افزود: نمایشگاه از دو بخش تاریخی و محتوایی تشکیل شده که در بخش اول با توجه به اینکه در طول تاریخ بشر تمدن های مختلف نتوانستند برنامه جامعه ای برای سعادت بشر ارائه دهند تا به دوران اسلام رسیده که اسلام الگوی حکمرانی بر مبانی امامت و ولایت را مطرح و در روز غدیر از آن رونمایی و فضا را برای حکمرانی نظام اسلامی و حکومت اسلامی بر این مبنا چیده است و در واقع به دنبال این بودیم که در محله به عنوان یک لایه پایین ترهم این لایه حکمرانی پیاده شود و جایگاه ولایت فقیه که امامت جامعه مسلمین را برعهده دارد امام محله بتواند بر مبنای فرمایشات رهبری همان خط فکری را در جامعه پیاده کند.
مدیر مرکز امور مساجد استان همدان اضافه کرد: با پیاده سازی این ایده ها توسط امام محله در واقع امام محله به سمت یک تمدن سازی پیش برده و اگر محلات ما به همین سمت پیش بروند شهری اسلامی، استانی اسلامی و کشوری اسلامی خواهیم داشت که مقدمه تمدن سازی و و ظهور خواهد بود.
مدیر مرکز امور مساجد استان همدان تاکید کرد: بعد از این مقدمه تمدنی وارد سیر زندگی ائمه و غرفه انسان۲۵۰ ساله میشویم که در واقع در این غرفه ها شواهدی از زندگی ائمه اطهار آروده شده که این بزرگواران چه زحمات بی وقفه ای و ارزشمندی را در دوران های مختلف در زمان حکومت های زمان خودشان برای حکمرانی اسلامی متحمل شدهاند تا منطق این حکمرانی اسلامی نهادینه و احکام اسلامی را پیاده کنند.
وی ادامه داد: این سیر تاریخی به زمان امام خمینی و پیروزی انقلاب اسلامی میرسد که در بخش بعدی وارد فن آوریهای میشویم که از امامین انقلاب نقل شده که همان فضای مردمی بودن مطرح میشود که این نگاه حکمرانی انقلاب بر پایه مردم چیده شده است.
حجت الاسلام حیدری تصریح کرد: در بخش دیگر جبهه حق و باطل را به صورت تدافعی بیان میشود که این جدال در فضای حکمرانی مجازی محقق شده و راه کار حکمرانی مجازی ضریب دادن به هیات و مساجد، استفاده از ظرفیت های مسجدی، پای کار آوردن جوانان و ...در مقابل دشمن است.
وی گفت: همچنین یک سری محتوا برای امامین محله ارائه میدهیم که خودش را از سطح امام و پیش نمازمسجد و امامت محله و امامت میانی رقم بزند و وجامعه محلی رابه حد ایده آل برساند و در ادامه یک غرفه شهدا الی الناس داریم که امامین محلات باید به این سطح برسند که فعالیتها را بیان کنند.
مدیر مرکز امور مساجد استان همدان با بیان اینکه هدف ما از ایجاد این نمایشگاه رشد و تعالی مساجد و استفاده از همه ظرفیت های مساجد است تصریح کرد: مخاطبان ما هم کسانی هستند که نقش کلیدی در مساجد دارند و شامل امامان جماعت و هیئت امنای مساجد و ...بوده در جهت رشد و ارتقای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مساجد تلاش میکنند.
حجتالاسلام رضا غلامی روشن نیزدر گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه مسجد پایگاه تمدنسازی و بصیرت افزایی است، بیان کرد: در دیدگاه مقام معظم رهبری مسجد از جایگاه بسیار ویژهای برخوردار است وهمانطور که ایشان فرمودند: " مهمترین مرکز اجتماعی اسلام، مسجد است" و ما باید در جهت رشد و پویایی مساجد هر اقدام فرهنگی و تبیینی که میتوانیم انجام دهیم.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۱ مسجد شاخص استان عملکرد خود را با ایجاد غرفه در بازدید عموم قرار دادهاند، گفت: یک دوره مسجدشناسی نیز برای خدام و هیئت امنای مسجد در قالب این نمایشگاه برگزار خواهد شد.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان این نمایشگاه از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و باید بتوانیم مساجد را پیش از پیش در طراز انقلاب اسلامی فعال کنیم.
وی اضافه کرد: حدود ۲۲۰ مسجد بناست در این نمایشگاه شرکت کنند که هر روز هم به طور متوسط ۵۰ مسجد شرکت می کنندکه ظهر در خدمت امامان جماعت و بعد از ظهر در خدمت هیأت امنا و خدام مسجد هستیم.
غلامی روشن تصریح کرد: استقبال از خوب بوده و هدف هم رسیدن مساجد به کارکرد اصلی خودش و نقش تاثیرگذار امام مسجد و فعالان مسجدی در محله است.
وی خاطرنشان کرد: اگر این افراد فعال در مسجد رشد پیدا کنند قطعا مسائل و امور محله های همدان هم رشد می کنند که با رشد محله ها جامعه ی دینی ما رشد پیدا می کند و نقطه ی مطلوب خواهیم رسید.
نظر شما