به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در آیین اختتامیه اولین رویداد ارکان قرارگاه راهبری مسجد با عنوان «مسجد ره بر» که در مجتمع فرهنگی آدینه تهران برگزار شد با گرامیداشت یاد شهدای جبهه مقاومت و تسلیتا شهادت حجت الاسلام والمسلمین صباحی امام جمعه کازرون بیان کرد: انشاءالله ارواح ایشان با حضرت سیدالشهداء (ع) محشور شود و راه پرافتخار این شهید بزرگوار پر رهرو باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه رویداد ارکان قرارگاه راهبری مسجد را اتفاقی شیرین و مبارک عنوان کرد و گفت: در مجموعه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، سازمان بسیج مستضعفین و سازمان اوقاف و امور خیریه همپیمان شدهایم این راه پرافتخار و دشوار را با کمک یکدیگر به مقصد برسانیم.
وی ادامه داد: ما به مسجدی دلدادگی و دلبستگی داریم که زنده و برقرار باشد و خط تربیت مؤمنِ صادقِ مجاهد در آن فعال باشد و وحدتبخش باشد و اخوت ایمانی را در بین مردم تقویت کند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری افزود: فضیلتهای اخلاقی باید در مسجد برجسته باشد و م مخاطبان و مؤمنین در آن بروز شوند. مسجد باید جامعه مخاطبانش را به علم تازه دعوت کند و برای مخاطبان جوان و نوجوان اولویت قائل باشد و برای کودکان فکر کند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اضافه کرد: اگر مسجدی دل در گرو آرمانهای انقلاب داشته باشد، به ساخت جامعه تعهد نشان دهد و محیط پیرامون خود را زیر نگاه مهربان و توحیدی خود قرار دهد، باید انسان برای چنین مسجدی نه تنها دل ببند بلکه جان دهد.
وی با بیان اینکه در مسجد چشمه ذکر میجوشد و انسان هر وقت دلتنگ ملکوت عالم میشود به آنجا پناه میبرد، بیان کرد: در مسجد احساس تعلق به عالم معنا در انسان شکوفا میشود. آنجایی که پایگاه امام عصر (عج) و ولایت الهی است و وقتی در آن حضور پیدا میکند در شبکه ولایت حضور دارد. با این مساجد میتوان یک جامعه متفاوتی را تجربه کنیم و به روزهای بهتر امید داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری ابراز کرد: نکته جذاب و زیبای رویداد ارکان قرارگاه راهبری مسجد، کنار هم قرار گرفتن پنج مجموعه است که با هم درباره مسجد همفکری و هم افزایی میکنند. این مصداق "وتعاونوا علی البر والتقوی" است که باید قدر آن را دانست.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: بزرگترین جلوه اصلاح در جامعه، اصلاح در امر مسجد است و اصلاح امر مسلمین از طریق امر مسجد است. این راه نزدیک، میانبر، قطعی، امن و تضمینی است. اگر مساجد آباد و اصلاح شود، یقین داریم جامعه اصلاح خواهد شد. خرابیهایی که در جامعه وجود دارد به دلیل وجود خرابیها در مساجد است.
وی با تاکید بر اینکه قبل از اینکه شرف خدمتگزاری به مسجد جان ما را تازه میکند، روح ما را آسمانی و احساس مفید بودن را در ما تقویت میکند و حس دریافت رایحه حیات طیبه را به انسان میدهد، تاکید کرد: قبل از اینکه مساجد به ما احتیاجی داشته باشند این ما هستیم که به مسجد نیازمندیم. ما نیازمند فکر، احساس و اندیشه مسجدی هستیم. این ما هستیم که باید به سراغ مسجد برویم و از مسجد برای دنیا و آخرت خود کمک بگیریم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری اظهار داشت: اگر بخواهیم آخرت خود را روشن کنیم باید مسجد را روشن کنیم و اگر بخواهیم آخرت را مفروش کنیم باید مسجد را مفروش و به مسجد خدمت کنیم. باید نگاهمان درباره مسجد شبِ اولِ قبری باشد. در آنجا که در تنهایی کمک نیاز داریم نور مسجد میتواند برزخ ما را روشن کند. تمیز کردن و شستوشوی مسجد، روشن کردن و فرش کردن مسجد با برزخ ما نسبت دارد. هر انسان مؤمنی باید به هر شکل ممکن خود در خدمت مسجد قرار دهد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه ما باید نگاهمان را بروز کنیم و چیزی که ما را از خدمتگزاری درباره خانه خدا محروم میکند ابتلا به یک نوع ناخالصی و شرک است، افزود: در این وضعیت فرد حتی اگر به سمت مسجد هم رفت توفیق خدمت پیدا نمیکند.
وی گفت: وظیفه قرارگاه راهبری مسجد کارگزاری و پشتیبانی برای عمران، آبادانی و احیای مسجد است. باید فرصت را غنیمت شمرد. راه مقدس و پر فراز و نشیبی است که باید خود را آماده کنیم. اگر بخواهیم مساجد آباد و اصلاح شود چارهای نداریم جز اینکه وضع باطنی خود را اصلاح کنیم. نمیتوان مساجد را آباد کرد مگر اینکه دلها را به نور ایمان روشن کرد. هیچ وسیلهای جز مسجد نمیتواند مؤمنین را با هم متحد کند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری با بیان اینکه در قرارگاه راهبری مسجد نیازمند سرعت متناسب هستیم گفت: درحالی که دشمن قدم به قدم در حال ورود به جغرافیای هویت ماست، در یک حرکت معمولی نه سرعت خواهیم داشت و نه اثر لازم را داریم، آهنگ کار باید جهادی و مجاهدانه باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: برخی دستگاهها باید قوانین خود را بروز کنند تا به مسجد خدمت کنند. این کار باید پیشنهاد داده و اصلاح صورت بگیرد. قبلا در نهاد نماز جمعه مسجد هدفگذاری جدی نبوده است، اما اکنون به عنوان یک هدف جدی از سوی امام جمعه دنبال میشود.
وی افزود: هنر قرارگاه راهبری مسجد تسهیلگری و پشتیبانی است. مساجد در برخی شهرها و شهرستانها نیازهایی دارند که باید ضمن اولویت گذاری موانع تسهیل شود. لازم است مساجد فعال و برقرار شناسایی و به عنوان الگو معرفی شوند تا دیگر مساجد به این سطح برسند. همچنین اگر مساجدی فعال هستند باید کمک کنیم تا فعالتر شود.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری با انتقاد از وضعیت سرویسهای بهداشتی برخی از مساجد گفت: اگر واقعا مسجد از عهده این کار برنمیآید ما حاضریم کمک کنیم تا طهارتخانه بهترین جای مسجد باشد. تمیزی فضای داخل و خارج مسجد، مُهرهای مناسب، قرآنها و کتابهای دعای سالم از ابتداییترین مواردی است که لازم است به آن توجه ویژه داشت.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: هر مسجدی نیاز به یک پرونده مستقل و نسخه علاجیه خود را دارد. در برخی از شهرها مساجد دشوار داریم که یک نوع پیچیدگیهایی دارد. باید اولویت گذاری کرد و سراغ مساجدی رفت که در آنجا کار سریعتر پیش میرود.
وی بر لزوم توجه به مساجد بین راه تاکید کرد و گفت: برخی از مساجد بین راهی حال و وضع خوبی در مجموع ندارند و گاهی انسان رغبت حضور و اقامه نماز در آن را ندارند. در بسیاری از جادهها مسجدی وجود ندارد و یک نمازخانه است که آن هم وضعیت مناسبی ندارد
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری بیان کرد: کل فعالیتهایی که لازم است ما در خدمتگزاری نسبت به مساجد انجام دهیم باید یک پیوست مردمی داشته باشد. اول باید به ظرفیتهای مردمی توجه کرد و حتما نقش مردم در انجام مساجد توجه شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه در برخی از شهرها دیگر جایی برای ساخت مسجد وجود ندارد گفت: حتی در بعضی شهرهای جدید مثل مسکن مهر وضعیت مساجد خجالتآور است.
وی اظهار کرد: در برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس در فواصل نزدیک در جادهها مساجد بزرگ و با بهترین امکانات فراهم شده است، اما در جادههای کشور ما یک نمازخانه کوچک به سختی پیدا میشود. وای بر ما! باید از این وضعیت خجالت کشید.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: اگر مسئولان بخواهند شهرها برکت داشته باشد باید اول مسجد شهر را بسازند و پیرامون مساجد سایر اماکن مسکونی و تجاری را میساختند.
نظر شما