به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین رفیعی، در دوره آموزشی بصیرتی راه نصرالله که امروز جمعه ۱۱ آبان ماه در مسجد صاحب الزمان بولوار صبا مشهد برگزار شد، به بررسی اهمیت مسجد و معرفی کارکردهای مساجد و ویژگی های امام جماعت در مسجد تراز انقلاب پرداخت.
وی در ادامه ضمن اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام(ص) که در آن به ۹ سفارش الهی به پیامبر در زمینه هدایت مردم اشاره شده است، تصریح کرد: این سفارشات شامل اخلاص در کار، اعتدال در امور و عدالت در گفتار و رفتار است.
این استاد حوزه و دانشگاه ضمن تاکید بر اهمیت اخلاص در کارهای دینی و مجموعه فعالیت انسان ها، به نقل خاطره ای از مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی پرداخت و با اشاره به اهتمام علمای حوزه نسبت به اخلاص در امور خاطر نشان کرد: در آیه ۱۶۲ سوره انعام آورده شده است که «قُلْ إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُکِی وَمَحْیَایَ وَمَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ» یعنی بگو: همانا نماز و طاعت و تمام اعمال من و زندگی و مرگ من همه برای خداست.
اعتدال رمز موفقیت پیامبر(ص)
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی دومین رمز موفقت پیامبر را در اعتدال و میانه روزی در امور دانست و ابراز کرد: باید در همه امور حتی امور دینی و اعتقادی اعتدال داشت و در همه موضوعات اعتدال و میانه روی با رعایت مصالح زمان لحاظ شود.
وی با بیان این که مرحوم آیت الله فلسفی بر مسئله محاسن و مکارم اخلاق در کتب خود تاکید دارند، عنوان کرد: محاسن اخلاق به معنای برخورد مستقیم است یعنی کسانی که به شما احسان نمودند، شما نیز به آنان احسان کنید اما مکارم اخلاق یعنی آنکه خداوندا به ما عنایت کن تا اگر کسی بغض ما را داشت، ما حب او را داشته باشیم.
ضرورت ساخت مساجد برای خدا
این کارشناس دینی ضمن اشاره به اهمیت مسجد و مسجدسازی و حسینیه سازی اظهار کرد: آنکس که در عرصه مسجدسازی وارد می شود، باید ایمان به خدا، اعتقاد به معاد، اقامه نماز، پرداخت زکات و ترس از خداوند داشته باشد؛ همچنین اگر مسجد صرفا برای چشم و همچشمی باشد مسجد ضرار، تفرقه و کفر خواهد بود در صورتیکه مسجد مجالس الانبیاء است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ضمن معرفی دیگر کارکردهای مسجد، آن را بعنوان محلی برای آموزش هویت دینی و پرورش معنوی مومنان دانست و ویژگی های امام جماعت تراز در محلات را تبیین نمود و برخورداری از علمیت، مردمی بودن، حسن ظاهر، گوش دادن و تعامل و ارتباط موثر با مردم و پایبندی به تقوا را از مهمترین این ویژگی ها برشمرد.
امام جماعت مسجد امام محله است
وی ضمن اشاره به لزوم و ضرورت شناخت آسیب های فرهنگی و اجتماعی محله از سوی امام جماعت و ارتباط موثر و قوی با بازاریان، اصناف، مردم و افراد ساکن و شاغل در آن محله، بر توانایی در جذب جوانان و استفاده از ظرفیت ها و توانمندی آنان تاکید و ابراز کرد: امام جماعت، امام محله است و باید در جریان مشکلات مردم آن محله باشد و گره گشایی کند.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان بر ضرورت آشنایی با تکنولوژیهای روز، به ویژه هوش مصنوعی، برای ائمه جماعت که در مدت اخیر مورد مطالبه رهبر معظم انقلاب نیز می باشد و حوزه های علمیه بر آن به طور ویژه پرداخته اند، تاکید کرد.
نظر شما